Hogyan sminkeljünk 2007 nyarán?

Sminkesnek a fedetlen arc csak olyan kihívás, mint festőnek a friss vászon.


Sminktrendek Gáspár Viktória és Molnár Anita sminkmesterek tolmácsolásában

Sminkesnek a fedetlen arc csak olyan kihívás, mint festőnek a friss vászon. A SYMA csarnokbeli 2007-es Beauty Forum Hungary szakmai programján a modellek Tóth Bori, divattervező mesés kreációiban vonultak színpadra, hogy az uralkodó trendek jegyében citromsárga szemhéjakkal szülessenek újjá a fent nevezett make-up virtuózok keze alatt, akik ezúttal meglepetésünkre még a pirosítót is száműzték csinosító palettájukról. Megijedniük a füstös szemek szerelmeseinek sem kell a citrom fanyar frivolságától, tucatnyi vívmánya van még a napsütéses évszaknak. Ízlésünk, személyiségünk válogatja csak, mikor, milyen újdonsággal élünk, melyik technikát, fortélyt alkalmazzuk öröknek és múlhatatlannak tetsző szépségünk hangsúlyozása végett!Definíció

A nagy érdeklődésre számot tartó sminkbemutatóhoz híven, kezdjük mi is egy kis fogalommagyarázattal. A sminktrendek – ahogy arról Lányi Anikótól, a L’oreal magyarországi sminkmesterétől értesültünk – mindig az aktuális ruhatrendeket követik. Ahogy a nagy divatházak is, a sminkfelelősök is öt évre előre dolgoznak, a ruhák minőségéhez, anyagához igazítják a make-upokban uralkodó színkombinációkat. A 2007-es esztendőtől kezdve a matt árnyalatok lassú térhódításának lehetünk tanúi, szájfénytől csillogó ajkak helyett ezentúl divatos, matt szájjal, mintha csak az is le volna alapozva, kápráztathatjuk el környezetünket, szívünk választottját. 

Viva retró!

Míg Gáspár Viktória a lila, zöld, valamint az arany, ezüst színű szemhéjporokban látja a 2007-es tavaszi, nyári trend slágerszíneit, melyek majdnem minden tavasszal divatosak - érvel álláspontja mellett, Molnár Anita, a 2006-os Beauty Kupa első helyezettje, szerint a matt és fényes felületek váltakozásának lehetünk tanúi a manapság trendi sminkekben. A száj, a járomcsont és a szemhéj továbbra is szemkápráztatóan csilloghat, az alapozásnak viszont illik mattnak lennie.

A 2007-es trendben továbbra is érvényesül a retróhatás, erre apellálva szemünket kontrasztos, határozott tusvonalakkal emelhetjük ki. Az idei év nagy slágere a citromsárga szemhéjpor, mely ugyancsak tündöklő tekintetünk hangsúlyozására szolgál, ráadásul a hideg szín meleg irányba tolja el a fekete, sötétbarna szemszínt.

Sminktrend 2007Multifunkciós sminkszerek

Pirosító helyett, melyet idén nyugodtan száműzhetünk sminktáskánkból, jobban tesszük, ha halántékunkat, járomcsontunkat is selyemfényű szemhéjfestékkel hangsúlyozzuk. Nyugodtan alkalmazhatunk többféle színt is, csak a trend formaiságához igazodva, satírozzunk őket össze, segítségükkel nemcsak kiemelhetjük, de sejtelmesen játszó fényeivel korrigálhatjuk is arcunk vonalát.

Már megint Swarovski!

Ha még ennél is több izgalmasságot szeretnénk csempészni megjelenésünkbe, avagy egy pazar estély teszi kötelezővé, diktálja sminkünk alkalomhoz igazítását, az apró kristályoktól sem kell visszariadnunk. Néhány csillogó Swarovsksi kövecske szemzugunkban nemcsak tekintetüknek kölcsönöz meghitt fényességet, de estélyink díszeivel is kitűnően harmonizál. A siker garantált, hátha még tulajdon frizuránkat, alkalmi kontykölteményeinket is a népszerű mesterfodrász, Karika Zsolt készíti, ahogy művelte, tette azt a színpadra lépő bájos modellek esetében.

És bár a csillogás sokunk számára ellenállhatatlan, a letisztult vonalakkal operáló natúr sminkek is nagyon népszerűek idén, főként egy-egy divatfotózás nem lehet meg nélkülük – tudtuk meg Gáspár Viktóriától. Inspirációt meríteni belőlük is lehet, ám nem szabad egy az egybe lemásolnunk őket otthoni próbálkozásaink alkalmával. A trendek – amint azt a szakemberek nem győzték hangsúlyozni – arra szolgálnak csupán, hogy már-már utat vesztve az üzletek falhosszúságú kínálatával találkozva, megkönnyítsék választásunkat.

Fotók a Beauty Forum Hungary 2007 rendezvényen zajló Sminktrend bemutatóról - SYMA, 2007-04-28


Írta: MZ , Dátum: 2007-05-07


ALMAF