A Sió Miss Balaton 2007 döntősei

A Sió Miss Balaton 9. elődöntője is olyan népszerű volt, mint a korábbiak: több, mint 250-en jelentkeztek a szépségversenyre.


Két mezőnynyi szépség

Sió Miss Balaton 2007A Sió Miss Balaton 9. elődöntője is olyan népszerű volt, mint a korábbiak: több, mint 250-en jelentkeztek a szépségversenyre. Mivel idén 30 éves a Sió, ünneplésére a 30 éves hölgyeknek külön mezőnyt indítottak: az 1977-ben születetteknek szóló kiírásra összesen 45-en jelentkeztek, melyből 8 gyönyörű hölgy jutott tovább, akik között augusztus 3-án, a Siófoki Szabadtéri Színpadon megrendezésre kerülő döntőn kiválasztják a Sió arcát. Ugyanezen a döntőn a 18 és 26 év közöttiek mezőnyéből valaki elnyeri a "Balaton királynője" címet és a vele járó fődíjat, egy új Skoda Fabia-t.A profizmus jegyében

A döntős versenyzők az augusztus 3-i gálát megelőzően ötnapos felkészítő táborba vonulnak Siófokra, ahol a három fellépő ruhához illő koreográfia betanulására törekszenek, hogy ne csak szépségükkel, hanem látványos show-műsorukkal is elkápráztassák a Siófoki Szabadtéri Színpad látogatóit. A döntős hölgyek mellett neves sztárfellépők is színesítik majd a gálaestet.

Bemutatkoznak a 2007-es balatoni sellők

A '77-es döntősök mindegyike dolgozik, és fontos megemlíteni, hogy ketten közülük kétgyermekes családanyák. A hagyományos mezőny döntőbe jutott versenyzői az ország legkülönbözőbb pontjáról érkeztek. A legtöbbjük még tanul, hiszen az átlag életkor 20 év. A fényképek idén is azt bizonyítják, hogy a Sió Miss Balaton Szépségversenyen ebben az évben is gyönyörű lányok jutottak be a verseny döntőjébe, akik közül bármelyikük méltón képviselheti a "magyar tengert".

A lányok hangját is megismerhetitek, ha felhívjátok a a 06-20-905-0616-os alapdíjas információs telefonszámot. Lehetőségetek van a lányokról készült fotók telefonos háttérképként való letöltésére, bemutatkozó videók megtekintésére is. Szavathattk kedvencetekre SMS-ben is, hogy ő legyen a Sió Miss Balaton 2007 Szépségverseny különdíjasa. A szavazás nyertese, és a szavazók közül egy szerencsés értékes HP nyereményeket kap. És szavazhattok itt, a HazaiDivat.hu-n is arra, hogy szerintetek ki legyen a Miss Balaton 2007 és a Sió arca 2008-ban.

A 18-26 év közötti mezőny döntőseinek bemutatása

1. Baranyi Anita, 18 éves tanuló, Budapestről
Idén érettségizett, kommunikációs főiskolán szeretne továbbtanulni, mert a médiában kíván elhelyezkedni. Legszívesebben televíziós műsorvezető lenne. Nagyon szeret rajzolni, ezt a képességét jelenleg divattervező tanfolyamon kamatoztatja. Saját ruháit maga tervezi és sokszor el is készíti őket. 4 évig jazz-balettezett, és a mai napig nagyon szeret táncolni. Szeptemberben kezdi majd el az autóvezetői tanfolyamot.

2. Dammak Jázmin, 23 éves egyetemi hallgató Budapestről
A Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarára jár magyar-kommunikáció szakra, de érdekli a külső-belsőépítészet és a filmrendezés is. Még nem döntötte el, hogy melyikre helyezzen nagyobb hangsúlyt. Több éve modellkedik, belföldön és külföldön egyaránt sikeres. Hobbija a görkorcsolyázás, de nagyon szeret táncolni is, főleg latin estekre jár. A tanulás és a munka mellett próbál minél több időt a családjával tölteni. Életvidám, könnyen alkalmazkodó lánynak tartja magát.

3. Deák Edina, 20 éves, főiskolai hallgató, idegenvezető, Budapestről
A főiskolán idegenforgalmat tanul, 3 nyelven beszél és angol nyelvű idegenvezető. Legszívesebben Tenerifén dolgozna, de mindenképp külföldön képzeli el a jövőjét az idegenforgalom területén. A modellkedés is érdekli. Nagyon ambíciózusnak tartja magát, saját maga képzésére nagy figyelmet fordít. 30 éves koráig nem szeretne családot, addig a karrier számára a legfontosabb, mert önállóan szeretne megállni a lábán.

4. Farkas Zsuzsanna, 20 éves kozmetikus tanuló, Lentiből
A szakmája szerelmese. A kozmetikus iskola elvégzése után főiskolára készül. Saját szépségszalont szeretne, a természetes szépség híve. Maximalistának tartja magát az élet minden területén. Fontos számára, hogy folyamatosan képezze magát. Nagyon szeret sportolni, főleg kerékpározással és úszással tölti szabadidejét. Minden évben a Balatonon nyaral, de ez az első nyár, amikor már dolgozni is fog, mégpedig gyakornokként egy szépségszalonban.

5. Dr. Finta Eszter, 22 éves jogász, Budapestről
Erdélyi származású, 17 éve él Magyarországon. A közelmúltban avatták jogászdoktorrá, ezzel elérte a legnagyobb célt, amit kitűzött maga elé, és ami számára a legfontosabb, családja is nagyon büszke rá. Újbóli döntőbe jutásával érzi most teljesnek életét. Saját ügyvédi irodát szeretne, melynek fő profilja a büntetőjog lenne. Imád utazni, eddig legjobban Zanzibar-on érezte magát, kedvenc városa pedig London.

6. Hámori Enikő, 21 éves egyetemi hallgató, Dunakesziről
Az ELTE angol szakán tanul, a helyes táplálkozás és az egészségmegőrzés érdekli a legjobban. A jövőjét is ebben látja, ezért a Testnevelési Egyetemre készül. Szereti a bikram’s jógát és a prana nadi-t, ami energiával való gyógyítást jelent. Az extrém sportok kedvelője, szinte már mindent kipróbált ezen a területen. Két évig off road versenyző volt, mostanában gokartozik és szívesen jár motorversenyekre – nézőként. Önállónak tartja magát, amit szüleinek köszön, mert mindig is nagyon bíztak benne és így mindenben támogatták.

7. Ható Júlia, 21 éves főiskolai hallgató, Sárvárról
Tanárképző főiskolára jár, történelem szakon tanul, melynek befejezése után művészettörténetet szeretne továbbtanulni. Élete nagy álma, hogy saját festménygalériája legyen. Öten vannak testvérek, ő a negyedik a sorban. Egyik kedvenc időtöltése a kerékpározás, és szeretne egy Balaton – körüli kerékpárosversenyt szervezni. Emellett szabadidejében legszívesebben quad-ozni, motorozni és vitorlázni szeret.

8. Heincz Eszter, 19 éves egyetemi hallgató, Nagymarosról
Az ELTE Sportrekreáció és Egészségnevelés szakán tanul. Mindene a sport, télen a sípályák ördöge, nyáron a vizek szerelmese, pl. imád raftingolni, kedvenc extrém sportja pedig a bungee jumping. Úgy érzi, hogy álma kezd lassan valóra válni, ugyanis létre szeretne hozni egy olyan intézményt, ahol megtaníthatná a gyerekeknek a jazz balett művészetét és ez most lakhelyén megvalósulni látszik. A tavalyi közönségdíj elnyerésének nagyon örült, reméli, hogy az idei versenyen is legalább ugyanennyi siker vár majd rá.

9. Komenda Mónika, 22 éves egyetemi hallgató, Pilisszántóról
Az ELTE orosz szakos hallgatója, szeretne másoddiplomát is, továbbá angol nyelvvizsgát a már meglévő orosz mellé, melyhez nyelvtudást legszívesebben külföldön szerezne. Idén idegenvezetői végzettséget szerzett. 9 éve zongorázik, 4 éve magánénekórákra jár, szívesen dolgozna akár a popszakmában is. A sport számára minden mennyiségben jöhet, szeret focizni, kosarazni, aerobikozni és futni is.

10. Kupovics Lilla, 20 éves főiskolai hallgató, Siófokról
Marketinget tanul német nyelven, emellett a turizmus szakot is szívesen elvégezné. Németül felsőfokon, angolul középfokon beszél és szeretne még spanyolul is megtanulni. Szeret sportolni, azon belül főleg az aerobik és a spinning a kedvence. Imádja a nyarat, a vizet és a Balatont. Megbízhatónak és segítőkésznek tartja magát. Ez az első versenye, tavaly nézőként vett részt rajta és mivel nagyon színvonalasnak találta, kedvet is kapott hozzá, hogy elinduljon.

11. Oláh Noémi, 21 éves kozmetikus, Budapestről
A Testnevelési Egyetemen sportoktatóként tanul, hobbija a fitnesz és 2 éve versenyszerűen űzi is. Már több fitneszversenyt meg is nyert. Imád versenyezni, leginkább a kihívás és a megmérettetés vonzza. A jövőben is szeretne a szépségipar és a sport területén maradni. Saját szépségszalont szeretne, vagy egy fitneszközpont vezetőjeként képzeli el magát. Jelenleg a karrier számára az első, nagyon szereti az állatokat és van egy törpenyuszija.

12. Ország Dóra Bernadett, 20 éves tanuló, Lesencetomajról
Textilműves végzettsége van, melyet iparművész szakon szerzett. Szeretne egy galériát nyitni, mert saját készítésű képzőművészeti alkotásai is vannak. Emellett reklám- és marketingszakembernek készül. 1 éve modellkedik, imádja az 50-es évek amerikáját, kedvence Andy Warhol. Másik álma egy saját reklámgrafikai stúdió. Angol nyelvvizsgára készül és amint birtokában van, szeretne a londoni College of Art, vagy az olaszországi Fabrika egyetemre jelentkezni.

13. Polgár Ildikó, 19 éves tanuló, Győrből
Érettségi után marketing- és reklámügyintéző tanfolyamra járt, főiskolán szeretne továbbtanulni gazdasági területen. A tanulás mellett nagyon szeret hostesskedni és modellkedni. Ha tehetné párjával állatmenhelyet és állatrendőrséget alapítana. Jelenleg két cicája és egy kutyája van. Tavaly is döntős volt és annyira jól érezte magát, hogy idén újra indult és nagyon boldog, hogy újra döntős lehet.

14. Schmuczer Bernadett, 19 éves egyetemi hallgató, Mátészalkáról
A jogi egyetem másodéves hallgatója, a doktori cím megszerzése a célja. 4 évig társastáncolt és moderntáncolt. 2 nyelven középfokon beszél, 3 éve modellkedik, szeretne sikeres, keresett modell lenni. Életében most volt először Balatonon, amikor a Sió Miss Balaton elődöntőjén vett részt. Azonnal bele is szeretett a magyar tengerbe és reméli, hogy minél többször ellátogathat majd ide.

15. Serdült Orsolya, 20 éves tanuló, Budapestről
A Testnevelési Egyetemen szeretne továbbtanulni, élete legfontosabb része a sport. Rendszeresen fut és úszik, és minden fajta sport érdekli. Éppen ezért szívesen lenne akár személyi edző is. Nagyon szeret kertészkedni és még az is lehet, hogy kertészmérnök lesz belőle. Szabadidejében legszívesebben horrorirodalmat olvas, kedvenc írója Stephen King. 14 éves kora óta modellkedik és szenvedélyes gumicukorevő.

16. Wintsche Orsolya, 20 éves egyetemi hallgató, Budapestről
A Corvinus Egyetemen gazdálkodási-kommunikációt tanul, közgazdászként és bölcsészként fog diplomázni. Angol szakmai felsőfokú nyelvvizsgája már van, a német felsőfokúra pedig most készül. A nyelvtanulást tartja egyik hobbijának. Szabadidejében sokat sportol, szeret teniszezni, a Balaton parton futni és újra elkezdett versenytáncolni. Emellett a síelésben nyert már amatőr női lesiklóversenyt. Nagyon érdekli a borászat.

Fotók a Sió Miss Balaton 2007 18-26 év közöttiek mezőnyének döntőseiről

A ’77-es mezőny döntőseinek bemutatása

1. Alvarez Fernandoné Ambrus Lilla, kozmetikus, Kecskemétről
Egy 5 és egy 3 éves kislány édesanyja. 8 évig ritmikus sportgimnasztikázott, nagyon szereti a sportot nézni és űzni is, hobbija Kubába járni, hiszen férje kubai származású. Férje spanyolul beszél a gyermekekhez, aminek nagyon örül, hiszen gyermekei így kétnyelvűek lesznek. Kisebbik lányával anya-lánya szépségversenyt nyert, úgy érzi most annyira teljes az élete, hogy nem vágyik semmi másra, csak arra, hogy minden így maradjon.

2. Berettyán Mónika, színpadimozgás-oktató, modell, Debrecenből
Gyermekeknek és felnőtteknek oktat mozgáskultúrát, fotótechnikát és sminkelést. 14 éves kora óta modellkedik, 10 éve saját modellügynöksége van. Szakmáját nagyon szereti, imád gyerekekkel foglalkozni, aki Debrecenből lett ismert, biztos, hogy megfordult nála. Nemcsak mozogni szeret színpadon, hanem közönség előtt beszélni is, így szívesen kipróbálná magát akár műsorvezetőként is. Jelenleg is kommunikációs főiskolára jár.

3. Kávási Anikó, területi képviselő, Martfűről
Tanárképző főiskolát végzett, testnevelő szakon diplomázott. Területi képviselőként szerszámokat és munkavédelmi ruhákat értékesít. Nagyon szereti munkáját, hiszen sok emberrel ismerkedhet meg, maga osztja be idejét és munkája révén az egész országot bejárhatja. Sokat sportol és nagyon szeret olvasni, főleg ezoteriával kapcsolatos olvasmányokat. Kedvenc írója Müller Péter. Környezetéből csak az igazán értékes és fontos személyekkel osztja meg mindennapjait.

4. Lájer Adrienn, vállalkozó, Győrből
Szélerőművek telepítésével foglalkozó vállalkozásuk van, főként a Balkán országokban dolgoznak. A Balaton északi partján nőtt fel, azóta is minden nyarat itt tölt családjával. Egy 10 éves kisfiú és egy 3 éves kislány édesanyja. Sosem fogyókúrázott még, pilatessel tartja formában magát. Nagyon szeret búvárkodni, főleg a Maldív – szigeteken, síelni pedig legszívesebben Olaszországba és Ausztriába jár.

5. Németh Erika, pénzügyi vezető, Győrből
Nem tartja magát karreristának, fontosabb számára a nyugodt családi élet. Nagyon szeret sütni-főzni, minden este vacsorát készít. Rendszeresen tornázik, ritkán, de akkor nagyon sokat eszik, volt olyan időszak, amikor egy tábla csokoládéval kezdte a napot, mégsem kellett soha fogyókúráznia. Nagyon szeret a Balatonon vitorlázni, fürdeni és napozni, így amikor teheti, itt tölti az idejét.
Amikor hallott a ’77-es versenyről, azonnal tudta, hogy ezt nem hagyhatja ki.

6. Pap Gabriella, vállalkozó, Budapestről
Erdélyi származású, 10 éve él Magyarországon. Divattervezéssel és varrással foglalkozó vállalkozása van. Saját ruhaüzletet szeretne. Ez az első versenye, még sosem szerepelt kifutón, de úgy érezte, hogy ezt a lehetőséget 30 évesen nem szabad kihagynia. Nagyon szereti a gyerekeket, ő maga ikreket szeretne. A munka mellett szeret szívesen végzi a háziasszonyi teendőket is, legfőképpen főzni szeret. A nyugodtság és precízség jellemzi.

7. Racsits Katalin, kozmetikus, Budapestről
Szeretne luxushajón a szakmájában dolgozni, ha ez mégsem sikerülne, akkor azt tervezi, hogy főiskolán kozmetikusi diplomát szerez. Sokat sportol, főleg teniszezni és lovagolni szeret. Soha nem indult még hasonló versenyen, barátai győzték meg, hogy biztos jó buli lesz, és mindenképpen induljon. Édességfüggőnek tartja magát, bármilyen édességnek bármikor örül, szerencséje, hogy szüleinek ráadásul cukrászdája van.

8. Szabó Renáta, spinning edző, Budapestről
Rekreáció szakon idén diplomázott a Testnevelési Egyetemen, 18 évesen modelltanfolyamot végzett, de azóta nem is volt kifutón. Így ez élete első versenye. Az utánpótlásképzésben lát nagyobb jövőt, legszívesebben erőnléti edzőként gyermekeket oktatna. Hobbija a varrás, mert eredetileg divattervezőnek készült. Legemlékezetesebb munkája egy esküvői ruha elkészítése volt.

Fotók a Sió Miss Balaton 2007 '77-ben születettek mezőnyének döntőseiről
Fotók a Sió Miss Balaton 2007 elődöntőjéről


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2007-06-27


ALMAF