Bucsuházy Piroska divattervező (A Nő Négyszer csoport tagja) kiállítása nyílt a Duna Palotá

A Duna Palota (Budapest, V. Zrínyi utca 5.) öt évvel ezelőtt már otthont adott egy sikeres Bucsuházy Piroska kiállításnak, ezért is az újabb felkérés.


Öt év legsikeresebbjei

A Duna Palota (Budapest, V. Zrínyi utca 5.) öt évvel ezelőtt már otthont adott egy sikeres Bucsuházy Piroska kiállításnak, ezért is az újabb felkérés. A tárlat az elmúlt öt év legsikeresebb Bucsuházy ruháit mutatja be 25 kisebb és 3 nagy fotón, melyeken a kedvencek divatbemutatón vonuló, vagy fotóstúdióban pózoló modelleken feszülnek. A kiállításon a tervező 4 rajza is megtekinthető, melyek mellett ott a megvalósult modell fotója is, így bepillantatást nyerhetünk az alkotás folyamatába. A terem egyik sarkában 4 szoborszerű baba áll eredeti Bucsuházy modellben, itt alaposan szemügyre vehetünk minden apró részletet: a gondos kidolgozást, a felhasznált anyagok minőségét, esését és testközelből fedezhetjük fel rajtuk a „bucsuházy-s” jellegzetességeket, mint például a különleges gallérokat, az anyagok áttetszőségével való játékot és a kehelyszerű szoknyaalj- és derékmegoldásokat.



Az eseménynek külön aktualitást ad, hogy A Nő Négyszer formáció, melyek Bucsuházy Piroska is tagja, éppen idén ünnepelte ötödik ’születésnapját’ a budapesti Gödör Klubban szeptember 30-án tartott divatbemutatóján.

A kiállítás nyitvatartása igazán látogatóbarát: november 25-ig mindennap 9 és 20 óra között tekinthető meg. A belépés ingyenes.

Képek Bucsuházy Piroska ruhakiállításáról - Duna Palota, 2006-11-18


Írta: Földi Klára , Dátum: 2006-11-18






ALMAF