Szecessziós KREAtúrák a Szépművészetiben (március 31-től június 7-ig)

A KREA Kortárs Művészeti Iskola lehetőséget kapott, hogy a Szépművészeti Múzeum „A nő dicsérete – Alfons Mucha, a szecesszió cseh mestere” című kiállításához mutassa be munkái


KREA - Styling: Bakó Brigi, Fotó: Dobos TamásA KREA Kortárs Művészeti Iskola lehetőséget kapott, hogy a Szépművészeti Múzeum „A nő dicsérete – Alfons Mucha, a szecesszió cseh mestere” című kiállításához kapcsolódóan egy önálló tárlaton mutassa be hallgatóinak munkáit, amelyek mindegyike innovatív, újító formában reflektál a korszak jellegzetes stílusjegyeire. Az enteriőrtervező, divattervező, stylist és grafikus diákok kiállításának megnyitója március 30-án, hétfőn lesz a Szépművészeti Múzeumban. A nyilvános megnyitó után a vendégeknek lehetősége nyílik az Alfons Mucha kiállítás megtekintésére is.



A 2008/2009-es tanév első félévében a hallgatóknak kiírt tervezési feladatok, szakoknak megfelelően, Alfons Mucha életművét, és a szecesszió témakörét jelölték meg kiindulási alapként. Az így elkészült, és a kiállításra kiválogatott munkákban Mucha és a szecesszió motívumai és jellemzői csupán inspiratív jelleggel jelennek meg; maguk az alkotások kortársak, innovatívak, újítóak, és tükrözik az alkotók egyedi személyiségét. A tárlat négy különálló szakterület alkotásait igyekszik harmonikus egységbe fogni, képet adva az iskolában folyó műhelymunka jellegéről, és arról, hogyan szűrődik le ma, egy kortárs fiatal alkotó művészetében az egy évszázaddal ezelőtti korstílus, és annak jellegzetes stílusjegyei.

A Szecessziós KREAtúrák 25 hallgató munkáin keresztül mutat be közel 30 kortárs műalkotást. A kiállítási darabok között láthatunk ruhákat, divatfotókat, design tárgyakat, belsőépítészeti installációkat és grafikai munkákat.

A megnyitó időpontja: 2009. március 30. 11 óra

Helyszíne: Szépművészeti Múzeum (XIV. Budapest, Dózsa György út 41.)

A programról: A kiállítást Zanin Éva, divatkritikus nyitja meg, majd pedig Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, és Nemes Mária, a KREA igazgatója mondanak beszédet.

Kiállítanak: Bakó Brigitta, Bánhidi Norbert, Bojtor Panka, Bucilla Tibor, Dóra Krisztina, Dudás Judit, Falusi Dóra, Fogt Linda, Frank Béla, Guáth Adrienn, Hachbold Anna, Holbis Emőke, Kósa Lívia, Kurucz Szandra, Lugossy Ákos, Molnár Anikó, Nikoletti Sára, Papadopulosz Zsuzsa, Polonszki Tünde, Simon Bernadett, Somogyi Bogi, Sümegi Orsika, Szénási Panna, Udvardi Viktória, Vilimi Katalin

A kiállítás megtekinthető: 2009. március 31-től június 7-ig

Forrás: KREA


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2009-03-25






ALMAF