A HazaiDivat.hu hírei RSS csatornán

Szeretnél elsőkézből és azonnal értesülni a hazai divatélet híreiről? A HazaiDivat.hu cikkeit RSS segítségével már a portálra való feltöltése pillanatában megkaphatod.


Igazán Egyszerű

Szeretnél elsőkézből és azonnal értesülni a hazai divatélet híreiről?  A HazaiDivat.hu cikkeit RSS segítségével már a portálra való feltöltése pillanatában megkaphatod. RSS csatotnánk címe: /rss.xml.Hogyan használhatod az RSS-t?

Feliratkozás a Firefox élő könyvjelzőkre

1. Navigáljunk el a HazaiDivat.hu nyitóoldalára: http://www.hazaidivat.hu . Majd itt kattintsunk a címsor jobboldali végén lévő sárga RSS ikonra.
2. Ekkor megjelenik egy oldal, ahol feliratkozhatunk erre a forrásra élő könyvjelző segítségével. Ehhez a legördülő sávban válasszuk ki az Élő Könyvjelzők fület.
3. Majd a Feliratkozás gombra kattintva létrehozhatjuk az élő könyvjelzőnket.
4. A Firefox böngésző EszköztárKönyvjelzők menüpontja alatt ezek után megjelenik, mint élő könyvjelző a megadott cím, ahol a legújabb híreket láthatjuk, illetve rájuk kattintva olvashatjuk könnyedén.

Feliratkozás a Linux alá ingyenesen letölthető Akregator RSS olvasóra

1. Telepítsük a Linuxos gépünkre az Akregator RSS olvasónkat (Alkalmazások/Hozzáadás,Eltávolítás/Internet), majd indítsuk el azt.
2. Olyan oldalak híreit tudjuk RSS-sel megjeleníteni, amely oldalak támogatják ezt. Ezt onnan lehet tudni általában, hogy található vagy
          * a böngésző címsorában RSS tartalom ikon, illetve hozzászólás ikon
          * RSS, illetve XML ikon az oldalon.
3. RSS-olvasó program telepítése után ajánlatos létrehozni a minket érdeklő témáknak ún. hírcsatornákat. A telepített programtól függően, a hírcsatornákat Category, Group vagy Folder név alatt találhatja meg.
4. Amennyiben új RSS-forrást szeretne hozzáadni a szemlézett tartalmakhoz, akkor jobb egérgombbal kattintson a forrás honlap olvasni kívánt narancssárga RSS-ikonjára, válassza ki a "Parancsikon másolása" menüpontot. Az RSS-olvasó alkalmazásban válassza ki a File menüpont alatt található "New" vagy "Add" parancsot, a megjelenő mezőbe pedig másolja be az RSS parancsikonját.
5. A legtöbb RSS-olvasó alkalmazásban be lehet állítani, hogy milyen gyakran kérjen adatokat a beállított oldalakról, maximalizálhatjuk a megjelenő hírek számát és ajánlott alkalmazni a hírek érkezéséről figyelmeztető felugró ablakot ill. hangjelzést is.

Feliratkozás a Windows alá ingyenesen letölthető FeedReaderre

1. Először is töltsük le az ingyenes olvasónkat a gépünkre erről a helyről: http://www.feedreader.com/, majd telepítsük azt. Rögtön a telepítés legelején meg tudjuk adni az olvasónk kívánt nyelvét.
2. Aztán navigáljunk el a http://www.hazaidivat.hu oldalra, ahol a főoldalról a címsorban lévő RSS ikonra kattintva szintén próbáljunk meg feliratkozni, de már nem Élő könyvjelzőre, hanem a FeedReader programra.
3. A Feliratkozásra kattintva megnyílik az RSS olvasó programunk.
4. Az olvasó programunk automatikusan kitölti az új hírcsatorna URL-jét, nekünk már csak az OK gombra kell kattintanunk, és a program hozzáadja a csatornákhoz.
5. A bal oldali sávban, ha kiválasztjuk az adott hírcsatornát, akkor megjeleníti a hozzá tartozó híreket. Ha egy konkrét hírt részletesebben szeretnénk látni, válasszuk ki a hír címét, ekkor megjeleink a cikk teljes tartalma.
6. Új hírcsatornát hozzáadhatunk olvasó programunk segítségével is, ekkor csak be kell másolnunk a RSS Feed címét.
7. A híreket kézzel is tudjuk frissíteni az alábbi módon. De az olvasó Beállítások menüpontjában meg is adhatjuk a hírek frissítésének időközét.

Mi az az RSS?

Az RSS az angol Really Simple Syndication, azaz az Igazán Egyszerű Hírszolgáltatás rövidítése. A dokumentum, amely ilyen kiterjesztéssel rendelkezik, tulajdonképpen egy szimpla XML fájl, amellyel főcímeket és az azokhoz tartozó egyéb HTML tartalmakat jeleníthetünk meg. Magát a formátumot a UserLand hozta létre még 1997-ben, a Netscape pedig átvette és a Netcenter hírcsatornáinál kezdte használni.

Néhány RSS olvasást lehetõvé tévő program

Számos asztali alkalmazás áll rendelkezésre a különböző RSS szolgáltatók által publikált tartalmak olvasására.

    * Firefox (böngészõ magyarul is)
    * FeedReader (ingyen Windows-ra)
    * KlipFolio (ingyen Windows-ra)
    * Snownews (érdekes karakteres felületű program)
    * NewsMonster (Mozilla kiegészítő)
    * NewsGator (Microsoft Outlook kiegészítő)
    * NewsIsFree (webes felületű olvasó)
    * RSSOwl (Java alapú asztali alkalmazás)

A Google Directory az ide kapcsolódó programok egy figyelemre méltó listáját tartja nyilván.


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2007-12-18


ALMAF