A Topmodell valóságshow 11. részéről (december 11.)

Immáron a 11. részhez érkeztünk, volt idő belemelegedni nézőként is, műsorkészítőként is a Topmodell valóságshowba.


Topmodell valóságshowÓh, a mesebeli Afrika

Immáron a 11. részhez érkeztünk, volt idő belemelegedni nézőként is, műsorkészítőként is a Topmodell valóságshowba. Viasaték azonban rácáfoltak a 'gyakorlat teszi a mestert'-re: a december 11-i adásban csak úgy hemzsegtek az ana- és kataforikus elemek, az elsőre össze nem illő snitteket csakis előre és visszautalásokkal lehetett némiképp összekapcsolni. Na jó. De az azért már mégiscsak sok, hogy a műsorkezdést megelőző 'Szavazz SMS-ben kedvencedre' blokkban lelőtték a poént, beharangozván benne az aznapi kiesőt. A legizgalmasabb részt vágták agyon azzal, hogy már negyed tizenegykor a biztos tudás birtokába avattak, a műsor végeztével bizony a latinos szépségtől, Titanillától fogunk elbúcsúzni. Persze ez is egy létező, néha-néha hatásos dramaturgia. Ennek szabályai szerint szerveződött az adás – felelhetnék rá, akik még bíznak Topmodellékben. Én lassan a reményét is elvesztem, hogy itt bármiféle tudatosságról volna szó. De lehet magam vagyok maradi, manapság nem trendi Judit féle okosnak lenni. Káromkodni, bagózni, inni kell, hogy az ember lánya topmodellvilágban is talpon maradhasson.



Lángcsóvák a Tűzraktérben

Félre hátborzongatóan szeles, mesebeli Afrika, álmos, ámbátor fáradhatatlan versenyzőink ezúttal a Tűzraktér, csak amúgy retrósan, alternatívan lepusztult betondzsungelébe utaztak, Fruzsiék lehengerlő természeti látvány helyett, kénytelenek voltak beérni puszta falfirkákkal.

A grafiti-rengetegben Ávéd István, fotóművésznek ugrottak, lavíroztak raklapokon modellt, különböző tűzdobálós jelenetekbe, szituációkba kényszerültek beleélni magukat. A helyzet nehézsége, turpissága abban állt, hogy lányaink a képek készülése közben egy fia, egy szikra lángot nem láttak, a különös effekteket – ahogy azt a fotográfustól megtudtuk – utólag generálják majd a képre.

A színészi vénát igénylő feladat mindenkit megviselt, Fruzsinak egyensúlyozás közben bedurrant a térde, Anna pedig a későbbiekben került kényes helyzetbe tyúklábmintás rucijából kivillanó virgácsai miatt. A kiszavazás előtti összegzésben, a finom modort félretéve Herczeg Zoltán úgy fogalmazott, „Ha valaki meglátja a lábát, hazáig szalad”.

Talán egyedül Réka jött ki pozitívan a tűzokádó sárkány szerepéből, aki a fehér tüllalj és míderszerű felsőrész dacára, mintha elfelejtette volna, mennyire nőies, szexi is tud lenni.

Fruzsi a megpróbáltatások után, mintha csak reprezentálni óhajtotta volna a Sipos Zita által rengeteget kárhoztatott közönséges modort, csepp ízelítőt adott füttyszavas káromkodásból. Ő nem az a lány aki, így – szabadkozott, szabadkozásával bizonyítva, hogy de...

Szépítő masszázs

Aki tűz-, lángzsonglőrködés közben mégsem izzadt volna meg kellőképp, annak Sulyok Róbert masszőr zsírégető alakmasszázsa csalt gyöngyöző verítéket homlokára.

Judit és Anna csípőtájon szeretett volna karcsúsodni, ellenben Titának és Rékának Kalcsú Kati mesterkozmetikus vette kezelésbe nem épp makulátlanságáról ismert arcbőrét.

Love story

A szépítő kezeléseket követően hosszúra nyújtott Rómeó és Júlia szálba gabalyodtunk. (Nem hiába emlegettem én a drámát!). Shakespeare megirigyelte volna Anna könnyeit, nem is szólva szülei által nem favorizált barátjának, Ricsinek lényegre törő, „posztmodern” beszólásáról: „Még szexelhetnénk is, azt mondták!”.

„Mintha pár perc lett volna!” – összegezte Anna a boldog találkozást követő történteket, nem történteket, a padon zajló etyepetyét mindenesetre, hol színesben, hol meg fekete-fehérben, annyiszor nézhettük végig, nekünk óráknak is beillett.

Vörösboros karikatúra

A könnyekkel fűszerezett, szerelemittas andalgást Viasaték jónak látták egy kis szórakozással hígítani. Lányainkra azt a feladatot szabták, hogy két üveg bor elfogyasztása után, legyenek szívesek egymást s tanáraikat utánozni.

Tita Réka tükrös, Hófehérke-énjét figurázta ki, de Brémer Miklós fotográfust is hitelesen karikírozta. Fruzsina jellemét, szokásait mindenkinek játszi könnyedséggel ment visszaadni. Fruzsi Josht is túlcirkalmazta, Réka hűen idézte elénk Nárayt, bár néztük volna tovább, beléfojtották a szót, ideje korán.

Talán szerkesztőink is ráeszméltek menetközben, még sem olyan mókás dolog, híres-neves szakembereket széles plénum előtt nevetségessé tenni. Ha az imitációknak sebtében vége szakadt is, az iszogatás nem fejeződött be itt. Topmodelljeinknek, néhány bort fejelő koktél után, énektudásokat is alkalmuk nyílt megcsillogtatni.

Kutyaharapást szőrével

A karaoke bárban Tita stílusosan választotta Charlie-t, a Jég dupla whiskyvel magért szólt, Réka a mesebeli Afrika emlékére dúdolt el egy számot, Anna azért választotta Madonnát, ahogy enyhén szalonspiccesen nyilatkozta a kameráknak: „nagyon szeretem őt, meg ebbe a számba énekelni nem kell, csak sikongatni és...(fütty) popsit rázni”.

A másnaposságot ismét masszázsokkal, törökfürdetéssel óhajtották kinyomkodni Fruzsiékból, ám Anna és Réka keresztülhúzta a szerkesztők számításait, kutyaharapást szőrivel – gondolhatták, míg a kádban ülve megint csak torkukba csúsztattak valami, színéből ítélve, rosé féleséget.

A borban meg is találták a maguk merészségét, legalábbis, ami a soron következő fotózást illette, mindketten kirobbanó formájukat hozták. Dobos Tamás fotóművész hivatott fekete-fehér tekercseken megörökíteni a lányok ordítós, szenvedős, melankolikus arckifejezéseit. A fotóapparát virtuóza egyik csalódásból a másikba esett.

Annáról nem hitte volna, hogy profi módon teljesíti a feladatot, Judit és Tita viszont alulmúlták várakozásait. Rékától ugyan tartott – „megérzi, hogy hatással van a férfiakra” – mégis levetkőztette benne, sikerült, ha nem is véglegesen, összetörnie a lányzó szexis imagét. Fruzsit a kedvencének aposztrofálta, indoklásul hozzátéve, hogy különleges szépség.

Lúdbőrmentes kiszavazás

A tizedeik kiszavazás, mint már utaltam rá fennebb, nem tartogatott meglepetést. A Rick Ágnes sminkmesterrel és a Cosmopolitan főszerkesztőjével, Szabó Patríciával bővült zsűri ugyan kiemelt néhány izgalmas dolgot, a kíváncsi néző hátát nem lúdbőröztette meg.

A bírák Fruzsi színészi képességeit méltatták (talán a belőle buggyanó tahóságot is csak formázza, mímeli, alakítja?), a Brémer által csak Angelina Jolienak titulált Rékának az arca csontosodott szerintük, ahogy Tita képei először mutatták meg a modellben ez embert. Juditot ugyan még mindig labilisnak ítélték, alkalmi visszaesését önbizalma hiányának tudva be.

Az ítészek közül, mindenképp Herczeg bizonyult a legkritikusabbnak. Hiába, elnézzük neki, divattervező lévén, ő már csak kifutóban gondolkodik, és mint ilyen Titán kívül senkit sem kérne fel modellmunkára. Fruzsiról pedig újfent kijelentette, hogy rozoga. Ha későn is, végre feltette a műsor lényegét érintő nagy, költői kérdést. A döntős lányok közül, vajon ki állná meg a helyét Párizsban?

Tita mosolyogva vette tudomásul, ő már biztosan nem, Réka sírt helyette is. „De csönd lesz!” – állapította meg szomorúan barátnője távoztával. Ha Dobos Tamás ezúttal a közelében van, érzéseim szerint, valóban mesteri, megjátszásoktól ment, melankolikus fotográfia születik.

Kövesd nálunk!

A még versenyben lévő lányok: Lattman Judit, Rónaszéki Anna, Tóth Fruzsina, Nagy Réka. Közűlük három a közönség kegyeltjével együtt benne lesz abban a négydöntősben, akik közül egy topmodell lesz. Kövesd nyomon a leendő magyarszupermodell elő lépéseit a Viasat3-on hétfőnként 22.15-től vagy a szombati ismétlésben. Ha pedig mindkettőről lemaradsz, keddenként a HazaiDivat.hu-n olvashatsz a hétfői adás minden apró részletéről.

További cikkek a témában:

Topmodell - magyar valóságshow indult a Viasat3-on (október 2.)

A Topmodell valóságshow 2. részéről (október 9.)

A Topmodell valóságshow 3. részéről (október 16.)

A Topmodell valóságshow 4. részéről (október 23.)

A Topmodell valóságshow 5. részéről (október 30.)

A Topmodell valóságshow 6. részéről (november 7.)

A Topmodell valóságshow 7. részéről (november 13.)

A Topmodell valóságshow 8. részéről (november 20.)

A Topmodell valóságshow 9. részéről (november 27.)

A Topmodell valóságshow 10. részéről (december 4.)

További fotók a témában:

A Topmodell valóságshow 1. adása - Viasat3, 2006-10-02

A Topmodell valóságshow 2. adása - Viasat3, 2006-10-09

A Topmodell valóságshow 3. adása - Viasat3, 2006-10-16

A Topmodell valóságshow 4. adása - Viasat3, 2006-10-23

A Topmodell valóságshow 5. adása - Viasat3, 2006-10-30

A Topmodell valóságshow 6. adása - Viasat3, 2006-11-07

A Topmodell valóságshow 7. adása - Viasat3, 2006-11-13

A Topmodell valóságshow 9. adása - Viasat3, 2006-11-27


Írta: MZ , Dátum: 2006-12-12






ALMAF