Sentiments Rózsák estéje a Művészetek Palotájában

Rózsák estéje az Üvegteremben. Nem, ez nem egy tündérmese címe, hanem a Joó Beatrix és Kovács Andor tervezőpáros legújabb Sentiments kollekciójának bemutatója.


Sentiments 2005Merészen, de elegánsan

Rózsák estéje az Üvegteremben. Nem, ez nem egy tündérmese címe, hanem a Joó Beatrix és Kovács Andor divattervező páros legújabb Sentiments kollekciójának bemutatója a Művészetek Palotájában. A „Rózsák estéjén” felvonulni láttuk - többek közt Epres Panni és Kátai-Pál Edina modelleken a szemérmes rózsabimbót, a büszke vöröslő szirmút, a kacéran kinyíltat, és a buján elomló rózsát. A virágnyílás eme fázisai egyszerre jelentek meg a Sentiments legújabb alkalmi ruha kollekciójában. A kollekció színei szintén a virágot idézik: rózsaszín minden mennyiségben, mindez pedig elegáns fekete alapon. A tervezőpárosnak minden bizonnyal nem kell a szomszédba mennie némi vagányságért. Ruháik az eleganciához ragaszkodó, exhibicionista nőknek készültek, akik büszkén vállalják, sőt, szívesen megmutatják testük minden porcikáját. A kihívóbb kreációk közt akadt földig érő csipkecsoda, mely viselőjének minden titkát felfedte, kivéve azt, ami az apró tanga alatt lapult. De akadt olyan estélyi is, mely a kebleknek adta a főszerepet, fekete tüllel fedve azokat. A szolidabb darabok a földet súrolták, nagyvilági eleganciát kölcsönözve viselőjüknek. De a vállak ilyenkor is kacéran szabadon maradtak, hogy a kreáció megőrizze könnyedségét és pikantériáját.

A ruhák kiegészítői közt hatalmas masnikat és bolondosan bólogató, hosszú szárú tollakat láthattunk. Előkerült a zsabó és a rojt is, a harmincas éveket idézve. A ruhákkal harmonizáló, dívás sminkeket attali készítette.

A bemutató egyik különlegessége volt, hogy a profi modellek mellett transzvesztiták is a kifutóra léptek, csakúgy, mint az Angéla művésznéven ismertté vált transz-szexuális előadóművész. Kevéssé bennfentes szemeknek azonban valószínűleg észrevétlen maradt ez a pikantéria, hiszen alkatuk ás mozgásuk modell társaikhoz volt hasonlatos.

A ruhákból magabiztos nőiesség sugárzott abból a fajtából, amelyik azért teret enged fékezhetetlen erotikumának is. Mindazonáltal asszony legyen a talpán, aki a testhez simuló, mindent láttatni engedő tüll csodák valamelyikében józanul végiglejt a körúton és még csak bele sem pirul.

  Képek a Sentiments ’Rózsák estéje’ divatbemutatójáról - Művészetek Palotája, 2005-03-16  
Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2005-03-17


ALMAF