Fashion Week Hungary 2006 TavaszNyár (március 9-től 12-ig)

Ez most az igazi! Nem csak olyan, mintha... A divatélet klasszikus és nemzetközi rendezvénye a Fashion Week megérkezett Magyarországra, és március 9-én premierje lesz a budapesti Syma csarnok


Fashion Week Hungary 2006

Hazai divat a nemzetközi vérkeringésben

Ez most az igazi! Nem csak olyan, mintha... A divatélet klasszikus és nemzetközi rendezvénye a Fashion Week megérkezett Magyarországra, és március 9-én premierje lesz a budapesti Syma csarnokban. A rendezvény fővédnöke Náray Tamás. A Fashion Week karrierje Párizsból és Londonból indult, ahol a legjobb divattervezõk mutatták be kollekcióikat idényről-idényre. A hagyománnyá vált rendezvényt aztán Róma, Milánó, majd a divat többi nagyvárosa is a repertorárjára vette. Népszerűségének és nívójának köszönhetõen Európából átvándorolt más kontinensekre is, így a Fashion Week ma már az egész világon elismert és kedvelt program. Nevével ellentétben ma már nem hét, hanem általában csak négy napig tart, és minden esetben az adott ország kultúrájáról, divatéletéről mutat be átfogó képet. Egy évben kétszer, az év harmadik vagy negyedik havában, illetve a kilencedik vagy tizedik havában rendezik meg a tavaszi-nyári és az õszi-téli kollekciók bemutatóját, és mindig kizárólag erre az alkalomra építenek fel egy óriás kifutót, high-tech fény- és hangtechnikával ellátva.

És hogy milyen lesz a Fashion Week Hungary? Ahogy Légrádi Petrától, az esemény jogtulajdonosától megtudtuk, a modellek egy harminc méteres kifutón vonulnak majd végig bemutatva Náray Tamás, A Nő Négyszer csoport, a Triumph és a hazai divatélet fiatal tehetségeinek kollekcióit. A magas szakmai színvonalat olyan közreműködők biztosítják, mint Hajas László és Zsidró Tamás mesterfodrászok, Seres Attila koreográfus és Lovász Sándor, a HazaiDivat.hu divatfotográfusa.

Náray Tamás, a Fashion Week Hungary fővédnöke azért állt az esemény mellé, mert ahogy elmondta: ’Végre egy kezdeményezés, amiről érdemes beszélni, ami mellé érdemes odaállni.’ A Fashion Week mindenütt a világon arról szól, hogy összefogó képet adjon az aktuális divattrendekről, és bemutatkozási lehetőséget biztosítson a fiataloknak. Náray Tamás is ebben látja a rendezvény jelentőségét: ’Nem hiszek a kallódó tehetségek teóriájában, mert aki tehetséges, az a sikerhez vezető utat is felismeri. De a helyzetbe hozás a média és a befutott divattervezők feladata’.

A rendezvény elsősorban a szakmának szól, hiszen a divat a piacból él. A szervezők remélik, hogy a színvonal magához vonzza majd azokat a befektetőket, piaci szereplőket, akik lehetőséget biztosítanak a nekik tetsző kezdőknek, hogy tehetségük pénzben mérhető legyen. De a rendezvény a nagyközönség életébe is belopja a divatbemutatók és a kifutók világát. Hétköznap délelőttönként szakmai előadások, este nagybemutató, hétvégén pedig egész napos divatbemutató sorozat várja a trendfigyelőket. A folyamtosan látható Trend-sziget kiállításon pedig a Divatolimpián legjobban szereplő fiatalok állítják ki legszebb darabjaikat. A helyszínen kialalkított pavilonsoron pedig divat- és szépségipari eszközök kínálják majd magukat.

A Fashion Week Hungary 2006 tavasz-nyár rendezvényen a HazaiDivat.hu munkatársai is ott lesznek, hogy tudósítsák a trendkövetőket, és mert az esemény maga is nemzetközi, a magyarországi rendezvény is rendelkezik párizsi sajtóképviselettel, amely a nemzetközi médiát is tájékoztatja a hazai eseményekről - tudtuk meg Légrádi Petrától. 


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-03-01


ALMAF