Andrej Baranik első magyarországi divatbemutatója a Szépművészeti Múzeumban

Andrej Baranik szlovák divattervező bemutatkozó divatbemutatójának a budapesti Szépművészeti Múzeum ad otthont.


Wellendorftól ékes, exkluzív bemutatkozás

Andrej Baranik (ejtsd: Baranyik) szlovák divattervező bemutatkozó divatbemutatójának a budapesti Szépművészeti Múzeum ad otthont. A zártkörű rendezvény 2006. november 4-én, szombaton 20.00-tól az „egészséges nő”-t kívánja felvonultatni a kifutón.



Jótékony vanity fair

Az elszántságáról is híres Baranik e célból a Magyar Rákbetegeket segítő alapítványokat is felkérte, hogy erőforrásaikat egyesítve segítsék a megelőzésért felelős szervezetek még hatékonyabb érvényesülését. A meghívottak többsége is az alapítványokat aktívan támogató cégek képviselői közül kerül ki.

Biográfia

Baranik már fiatalkorában biztosan tudta, divattervező lesz, ha felnő. Más vágya nem volt, csak hogy az embereket boldoggá tegye ruhakölteményeivel. Álmai beteljesülésének érdekében középiskolás tanulmányait (1989-93 között) textilipari és tervező szakos osztályban végezte.

Innen, mondhatni, egyenes út vezetett a Textilipari Főiskolára, ahol 1995-ben sikerrel szerzett diplomát, majd az intézményből kikerülve, végre el is kezdhette szárnyai bontogatását.

Tehetségét nyitrai divatszalonja bizonyítja, amely Szlovákia szerte nagy-nagy elismerésnek örvend. Fantáziájának, rátermettségének köszönheti, hogy a BDF logó ma már egyetlen, valamit is magára adó szlovák ember előtt sem cseng ismeretlenül.

Mottó

Baranik a Nőre esküszik, aki: „… ápolt, követi a divatot és az élet minden területén a minőségre törekszik.” A divattervező hitvallását visszhangozza majd a specifikusan Magyarországra összeállított kollekciói is, amely az évszakra való tekintettel elsősorban szemetgyönyörködtető téli ruhákban és estélyikben bővelkedik.

A Magyar Nő Kalendáriuma

Az est másik különlegessége az egészségtudatos Magyar Nő Kalendáriumának bemutatása lesz. A naptár érdekessége, hogy minden hónapban egy-egy interjút közöl, melyben más-más ismert személyiség számol be arról, mit jelent neki nőnek lenni, hogy, és miben nyilvánul meg számára az egészségtudatosság, az egészségtudatos Magyar Nő. A kalendáriumot Andrej Baranik rajzai illusztrálják, aki az egészségtudatosság kulcsát a megjelenés mellett, a tudatosságban találta meg.

Wellendorf ragyogás

Kinek a divatbemutató, kinek a naptár, egy biztos, a nagyérdemű feledhetetlen esztétikai élménnyel gazdagodik majd szombat este. Hát még, ha azt is hozzávesszük, hogy a rendezvényre az ékszereket a  Wellendorf biztosítja! Aki előtt netán ismeretlenül csengene a méltán híres, német ékszerészet neve, eláruljuk, a több mint százéves, négygenerációs családi manufaktúra kizárólag ultraexkluzív darabok gyártásával foglalkozik, egyes óramodellekből csupán 2500 készül évente.

A Wellendorf ékszerekhez Magyarországon igen kevés helyen lehet hozzájutni, a milliós, sőt milliárdos csecsebecsékkel való találkozás tehát még exkluzívabbá emeli Andrej Baranik, szlovák divattervező magyarországi bemutatkozását.


Írta: MZ , Dátum: 2006-11-02






ALMAF