Selyembe öltöztetett erotika a Luan by Lucia Divatháztól (június 30.)

S. Hegyi Luciát talán senkinek sem kell bemutatni, az 1991-ben alakult Luan by Lucia Divatház vezető tervezője pályáját angol és francia női szabómesterként kezdte.


Egzotikus kendők, hernyóselyemből

S. Hegyi Luciát talán senkinek sem kell bemutatni, az 1991-ben alakult Luan by Lucia Divatház vezető tervezője pályáját angol és francia női szabómesterként kezdte. Ruhái elsőként külföldön váltak ismertté. Magyar tervezőként elsőként jelent meg olyan neves szakmai kiállításokon, mint a bécsi Offline, a müncheni Mode Woche, vagy a düsseldorfi Igedo. Azóta számos nagysikerű divatbemutatót tartott, a legutóbbit 2008-ban „Észak Legendái” címmel. A Luan by Lucia márkanév a hazai elkötelezettséget, a hitelességet, az egyéni teljesítmény tiszteletét, és a felelősségérzetet képviseli. A kollekciók darabjai egyedi tervezésűek, különleges szabásvonalúk, kizárólag magas minőségű alapanyagokból, nagy arányban kézzel készülnek. A legújabb nyári mini-kollekciót, mely valódi hernyóselyemből készült egzotikus kendőket foglal magába, fülledt erotika és sejtelmes bujaság jellemzi.



Szent Iván éji varázs

Luan by Lucai - nyári mini-kollekció 2008A Luan by Lucia Divatház legutóbb a Múzeumok Éjszakája rendezvény keretében mutatta be új,  izgalmas mini-kollekcióját a Kiscelli Múzeumban. A Divat Éjszakája címmel prezentált varázslatos hangulató divatbemutatón a Divatház és az Első Magyar Divattervezők Szövetségének tagjai által megálmodott csodálatos modellek szerepeltek - Benes Anita, Halász Éva, Joó Beatrix, Király Tamás, Kovács Andor, Léber Barbara, Németh Anikó és Sziráczky Brigitta tolmácsolásában -, amelyek az est folyamán elkápráztatták a több mint 5000 főt számláló lelkes közönséget. A ruhaköltemények mellett a kifutó éjszakai liget hangulatot sugárzó, különleges dekorációi is maradandó élményt hagytak a látogatókban.

"A női test a csábítás eszköze. Ezért igyekeztünk a mágikus éjszakával összhangban olyan kollekciót összeállítani, amely kiemeli a női test szépségét és vonzó formáját. A kollekció minden egyes darabja kézzel festett hernyóselyemből, erőteljes, élénk színekben készült. Viselőit a szenvedély, a romantika és a rejtélyesség egysége jellemzi." - mondta S. Hegyi Lucia, a Luan by Lucia Divatház vezető tervezője.

Fülledt erotika, csábító vonalak

Luan by Lucia - nyári mini-kollekció 2008A hiedelmek szerint Szent Iván éjjelén, a Nap és a fény diadalának ünnepén egy éjszakára eltűnik a sötétség és a vele járó rontó hatások. Az ilyenkor megszokott tűzgyújtás a magyar néphagyományok alapján egyet jelent a szenvedéllyel, a szerelemmel és az örök megújulással. A Luan by Lucia Divatház legújabb kreációja e varázslatos éjszaka szellemében készült. A kollekció darabjait a forró Szent Iván éji hangulat, és a fülledt erotika jellemzi. Áttetsző hernyóselyemből készültek a ruhaköltemények, hogy kiemeljék a női test csábító vonalait.

A különféle módon megköthető, egyéni igények szerint variálható kendők uralkodó színei a nyári természet burjánzó világát idézik fel. A főként narancs- és citromsárga színek dominanciája életörömöt és boldogságot sugároz. A zöld néhány modellen háttérként jelenik meg, mellyel hangsúlyozza a természet erejét és megidézi a Szent Iván éjre jellemző éjszakai liget hangulatát. Az egyes kendőkön megjelenő vörös kontraszt a szenvedély, a tűz és a szerelem megtestesítője.

A légies, könnyed kendők tökéletes viseletet jelentenek a forró nyári éjszakákra, de használhatók elegáns kiegészítőként is. Sosem válnak unalmassá, hisz variálhatóságuknak köszönhetően, minden alkalommal új megjelenést biztosítanak viselőik számára.

Forrás: Luan by Lucia Divatház

Fotók:

Fotók a A Luan by Lucia divatház 2008 nyári mini-kollekciójáról - 2008. június

További cikkek a témában:

Portréinterjú S. Hegyi Lucia, divattervezővel

Portréinterjú Király Tamás, divattervezővel

S. Hegyi Lucia 2008-as Észak Legendái kollekciójának bemutatóján jártunk (január 24.)

Mindent a Luan by Lucia divatházról a HazaiDivat.hu portálon


Írta: MZ , Dátum: 2008-06-21






ALMAF