Design Hét 2007

Bianca Koczan, magyar származású, német divattervező bemutója

„Bekleidungswerk”, avagy Modern Retro

Bianca KoczanSötétség, vakító elemlámpák vallatófénye - nem, nem tévedtünk el, a divatperformance a magyar származású, német Bianca Koczan műve, aki díjjakkal jutalmazott diplomakollekciójával debütált a hazai közönség előtt. A szocialista munkaruházatot tematizáló „Bekleidungswerk” a Design Hét 2007 keretében, a Goethe Intézet „A munka változó világa” rendezvénysorozatához kapcsolódva érkezett hazánkba, bizonyítandó: a divat nem csupán esztétikai kifejezőeszköz, de szociális és ökológiai változások tükre is.


A MOME végzőseinek WAMP-Design Hét 2007 divatbemutatóján jártunk

Eszkimó asszony nem fázik!

WAMP Design HétA szabadtéri divatbemutatóra az októberi WAMP művészpiac színpadán került sor, a Design Hét 2007 záróestjén. A végzős tervezők közül Szerencsés Gabó, Szatmári Judit Anna, Bálint Sára és a 2007-es Év Fiatal Tervezőinek választott Je suis belle verhetetlen párosa mutatkozott be vizsgakollekciójának remixével. Földig lógázó kapucnik, tapsra ingerlő géztütük – a fehérbe, ekrübe álmodott csodák mellett, Dévényi Dalma és Kiss Tibi ezüstösen csillogó türkizben és éjszínű feketében pompázó, mesés kreációiból kaptunk ízelítőt.


A Bodza csoport és Vágó Réka Canon-kiállítást megnyitó bemuató

Bodza csoport 2007We speak image

Akinek a bodzáról csak az átható illatú cserje vagy a virágából készített tea jutna eszébe, frissítse fel szótárát! Az összművészeti eseményekre szakosodott, 2002-ben alakult ötösfogatról még úgyis hallani fog. A MOME textil szakos hallgatóiból verbuválódott Bodza csoport 2007-es kollekciójáért máris Nívódíjat kapott: a Canon nemzetközi fotópályázatára, Vágó Réka cipőtervezővel kiegészülve, nyomathordozó textilcsodáikon keresztül kommunikálták, hogyan is fest Magyarország a képek nyelvén. A Design Hét 2007 záró rendezvényeinek sűrűjében járva a hangulat egyre forróbbá válik az Erzsébet téri éjszakában. Hogy a kialakult jókedvhez mennyiben járul hozzá az aperitívként kínált pálinka és bor csak sejteni lehet, annak viszont mindenki örül, hogy az utca hűvöséből az alternatív utcabútorokkal berendezett Design Lounge névre keresztelt helyiségbe húzódva, ismét tető van a feje felett.





ALMAF