Az Ördög Pradát visel

Az Ördög Pradát visel


Hello Mindenki,

nagy izgalommal várom a 6-át. Na nem a decembert, hanem a most péntekit, merthogy izgalmas filmpremierje lesz akkor. A témája a divat, a címe meg ’The Devil Wears Prada’, magyarul ’Az Ördög Pradát visel’. Vagy ’Az Ördög Pradában jár’? Merthogy a szeptemberi mozielezőtesekben még ez volt a neve, tetszett is nagyon. Aztán némi külföld után hazatérve már mindenhol az előbbi jött szembe. Kár. Az eredeti, szerintem, jobb volt.



De a film tartalma ettől, szerencsére nem függ. És mert az előzetes igen figyelemreméltó volt, meghát, ugye, ott van Meryl Streep... szóval erősen remélem, h végre egy jó film.

Arra viszont most csodálkoztam rá, hogy a divat mennyire nem témája Hollywood-nak. De az európai filmekben sem emlékszem hasonlóra a közelmúltból. Jó, volt valamikor (1994) egy Pret-A-Porter című Robert Altmantól, de most hirtelenjében mást nem is tudnék említeni.

Az persze OK, hogy a színészi tálentummal megáldott modellek lassan átszivárognak a filmvászonra (Milla Jovovich), sőt még azok is tesznek egy próbát, akik modellnek legendásak voltak, de színésznek hiteltelenek (Cindy Crawford), viszont a témát nem viszik magukkal. a divatvilág, mint olyan, az nem szivárog át.

És hát miért nem? Miközben izgalmas, intrikus, látványos és sokakat érdeklő témáról van szó. Szerintem bőven akadnak olyanok, akik szívesen mennének moziba, de torkig vannak már az ijesztgetős sci-fikkel, a bugyuta tinikomédiákkal, és szívesen belenéznének az élet kulisszatitkaiba. Egy modell, vagy egy divattervező hétköznapjaiba, egy divatmagazin szerkesztőségének működésébe.

És akkor talán majd most. Úgy tudom, ’Az Ördög Prádát visel’ már most nem várt sikerű, talán lesz folytatása. Ha nem is pont ennek a sztorinak, de a divatvilág filmvászonra forgatásának. Én legalábbis szívesen látnám...


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-10-04






ALMAF