20 oldalas melléklet a hazai divatról az Elite 2007. márciusi számában

20 oldalas melléklet a hazai divatról az Elite 2007. márciusi számában


Ha megvettétek a márciusi Elite magazint, akkor már Ti is tudjátok, amit én: van benne egy húszoldalas összefoglaló a hazai divatról.

Hát, ezt is megértük. Egy magyar éltmódmagazin, amelynek egyébként mindig is volt divatrovata, példányának 20%-át a magyar divattervezők legfrissebb kollekcióinak fényképes bemutatására szánja.



A melléklet főszerkesztői megnyitójában Körtvélyes Éva örömét fejezi ki annak okán, hogy mint jelzi 'az utóbbi hónapokban igencsak megélénkült a hazai divatélet. Egymást érték a hazai divattervezők bemutatói.' És bár a HazaiDivat.hu tudósításai és fotóriportjai dokumentáló bizonyítékai annak, hogy ez már évek óta így van, azért annak meg én örülök, hogy ez végre már a hazai médiát is élénken érdekli.

Az Első Magyar Divattervezők Szövetségével kezd, egy tag - egy ruha módszerrel, aztán Konsánszky Dóra kap két saját oldalt. Őt követi Zoób Kattinak a 2006. év végén tartott Zsolnay - Katti Zoób 2007 ősz/téli, vörös lányos bemutatója.

Aztán jönnek a fekete mágusok: a USE 2006 ősz/téli, a párizsi Fashion Weeket megjárt kollekciója, és a vietnámi születésű Anh Tuan minimalizmusa - utóbbit a Wella Fashion Show-n 2007 legtehetségesebb magyar tervezőjének választották.

Tóth Bori üstökösként tűnt fel a hazai divatélet egén és a márciusi Elitben is ott van, meg persze Náray Tamás is az Haute Couture 2007 nagybemutatón készült fotókkal, amely bemutatón Epres Panni utoljára lépett kifutóra - legalábbis egy ideig biztosan.

A szintén EMDSZ-es Sentimenst és Léber Barbara egy-egy oldat kaptak, ahogy a hazai kalapkirály, Schilling Kolos is. Makány Márta - szintén szövetség tag - dupla oldalon hozza felfújtszoknyáit. Az összeállításban helyet kapot Vidák Györgyi, a Színésznők a kifutón 'feltalálója' és Hampel Katalin, a tradícionális magyar öltözködés újraálmodója is.

Szóval van itt minden, mi szem-szájnak ingere, meg egy vágy is Körtvélyes Éva tollából: 'talán visszanyerjük azt a hírnevet, melyet a II. világháború előtt magunkénak mondhattunk, amikor is Budapestet egyszerűen Kelet-Európa Párizsának tituláltak.' Talán.


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2007-03-25






ALMAF