A lányok, a lányok...

Ami a fényes jövőt illeti, Hajtó és Karakai kisasszony is Bangkokba készül – a magam részéről szurkolok nekik


Nem tudom, hogy angyalok-e, de az biztos, hogy mindketten jó eséllyel indulnak a modellpályán. Bár Hajtó Adri és Karakai Fanni merőben más személyiség, egyben-másban, akárcsak két tojás, kísértetiesen hasonlítanak egymásra.



Fiatalok, kedvesek, ebből kifolyólag örülnek még az élet apró örömeinek, és, ami esetükben lényegbevágóan fontos lehet, közönségszavazás ide vagy oda, mindketten kitűnő adottságokkal rendelkeznek, hogy később valóban sikeres modellkarriert fussanak be.

Persze bárki ellenvethetné, napjainkban majd egymást érik a különböző modell felfedező és szépségversenyek, előbb-utóbb bárki labdába rúghat, csak nem szabad feladnia a reményt, indulnia kell egyiken, másikon is, majd csak lesz eredmény, fényes korona, széles vállszalag ésatöbbi… Mit ragozzuk, talán még ebben is rejlik némi igazság, elvégre a magyar lányok legendásan szépek. De azért nem szabad elfelejtenünk, ez a pálya – ahogy arra interjúalanyaim is céloztak – nemcsak a csillogásról szól.

Nem elég mindig győztesnek, elsőnek lenni, utána is tartani kell az alakot, a színvonalat, őrizni a szépséget, az egyéniséget, ami megadatott, anélkül, hogy bárkin is eldölyfösödne az egó.

Ebben áll az igazi nehézség, az igazi győzelem. Keveseknek adatik meg, manapság nem terem minden bokorban egy Claudia Schiffer, bármennyire is szeretnénk, hogy így legyen. Egyszerűen más korban élünk. A technikai fejlődéseknek köszönhetően nehezebb kiemelkedni, ráadásul egy ügyes retussal, némi időráfordítással, bárkiből bombázót lehet faragni (lásd, bár senkit sem szeretnék megsérteni, Kate Winslet példáját – hiába kéri ki magának rendre az apró korrekciót). Időről-időre egyre több modellpalánta is bolyong a világban…

Az viszont valóban előremutató jelenség, tendencia, hogy hazánk gyöngyszemei is egyre nagyobb elánnal próbálkozhatnak a nemzetközi kifutókon. Kereslet van rájuk és nekik is szabad utazniuk. Isten ments, hogy belemerüljek a múltba, de az vitathatatlan, hogy az elérhetetlen, vágyva vágyott "nyugat", ha csak néhány négyzetcentivel is, közelebb jött.

Ami a fényes jövőt illeti, Hajtó és Karakai kisasszony is Bangkokba készül – a magam részéről szurkolok nekik. Irigyeik úgy is lesznek bőven, miért ne lehetnénk legalább mi (kedves olvasók) büszkék rájuk, némi bizalmat szavazva, előlegezve nekik? Bár próféta nem vagyok, a háttér, ami mögöttük áll, nem hiszem, hogy engedné, hogy elvesszenek...

Lányok, hajrá! Mindent bele!


Írta: MZ , Dátum: 2007-09-24






ALMAF