A Subrina Professional 2007. évi frizura- és színkollekciója

Showból is megárt a sok! – gondolhatták a szlovének, jelesül Zoran Gajic és fiatal segítőtársa Bosnan


Szlovén-magyar

SUBRINAShowból is megárt a sok! – gondolhatták a szlovének, jelesül Zoran Gajic és fiatal segítőtársa Bosnan, amikor frizurabemutatójukat elsősorban a precíz ismeretek átadására korlátozták. Látványban persze a SUBRINA-nál sem volt hiány! A "Backstage" Collection Show-n a modellek Sellei Gabriella, divattervező szemetgyönyörködtető, spagettipántos ruháiban vonultak fel a Stella Divatfórum színpadán, mégsem vonták el figyelmünket a fodrászokról. Így aztán Dudás Gabriellára és Nagy Sándorra, a SUBRINA Hungary tagjaira is épp oly érdeklődéssel tekinthettünk, mint szlovén pályatársaikra.



Ismét divat a göndör

Az első körben mind Bosnan, mind Nagy Sándor a hullámos, göndör hajakkal operált. Mint mondták, a loknik ismét divatba jönnek. Véletlenül se gondoljuk persze, mától fogva egy egyszerű hajcsavarás elég lesz ahhoz, hogy frizuránkat trendben tudjuk. Ilyen könnyen, azért nem ússzuk meg. A dologhoz szükségeltetik még valamiféle leheletnyi plusz.

Példának okáért, míg Bosnan modelljének göndör fürtjeit egyenes tincsekkel váltakoztatta, hogy némi izgalmat csempésszen az élénk vörösben úszó sörénybe, addig Nagy Sándor a titzian vörös hajzat hosszú és rövid részeinek variálásával ért el azonos hatást.

Termékismertető kutyafuttában...

Miközben a többiek fáradhatatlanul szorgoskodtak mesterműveiken, Zoran Gajic rövid termékismertetőt tartott. A Subrina cég termékfejlesztői – mondta – bőszen dolgoznak a homecare termékek kibővítésén, hiszen fontosnak tartják, hogy ügyfeleik otthon is minőségi termékeket használhassanak, ne csak a szalonokban.

Az év második felében terveik között szerepel a color creame színskála modernizálása is, mellyel az a céljuk, hogy tartósabb hajfestékeket állítsanak elő – derült ki rövid, ámde lényegre törő tájékoztatójából.

Nemes egyszerűség

Nagy Sándor második modellje frizurájának elkészítésekor a geometrikus formák adta lehetőségekkel élt. Ha szavakkal kéne leírjuk, a dolog nagyjából így fest: a frizura oldalsó és hátsó része rövidebb, a tincsek végei el vannak vékonyítva, egy kis vax segítségével könnyen aszimmetrikussá változtatható az egész kompozíció.

„Fontos, hogy az elkészült műremek minél inkább hordható legyen, hiszen a nemes egyszerűség” – ahogy a hajvirtuóz érvelt – „mindig többet ad, mint a túlvariált megoldások.”

Hogy Bosnan extravagáns, szőke-ciklámen alkotása mennyiben illeszkedett Nagy Sándor sarkalatos megjegyzéséhez, nem tudjuk, az mindenesetre biztos, a frizura játékos formájának kiemelésében, Bosnannak nagy segítségére voltak a nem hétköznapi színek.

Nagy volumenű, szexi, dús bozontok

Ahogy a bevezetőben céloztunk rá, a sütővas és a különböző göndörítő szerek sajnos nem bizonyulnak elégséges eszköznek a mostanság trendi volumenesebb, tömöttebb frizurák előállításakor. Hétköznapok, különböző alkalmak apropóján ugyan próbálkozhatunk ilyesmikkel, de ha garantáltan tartóst hatást szeretnénk elérni, nem árt, ha megfogadjuk a Subrinások tanácsát, felkeressük a legközelebbi fodrászt, aki a göndörítés mellett a hajtöveknél sötétebbre, a tincsek vége felé pedig világosabbra színezi hajzatunkat.

"Kontyshow"

A négy fodrász végezetül a kontyok készítése terén jeleskedett. A klasszikust a modern vonásokkal ötvöző eljárás folyományaként igazán egyedi megoldások születtek, akár Dudás Gabriella, akár Zoran Gajic munkáját tekintjük. A minimalizmus jegyében fogant konty remekeket a közönség is - talán, mert emlékeztek még a kevesebb néha több aforizmájára -, heves tapssal fogadta.

Fotók a "Backstage" Collection Show - Subrina Professional bemutatójáról, XXII. Stella Nemzetközi Divatfórum - Budapest Kongresszusi Központ, 2007-02-25


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-05






ALMAF