Navona by Pastell 2010 Tavasz szalonbemutató (március 10.)

Lelkesedés a szépség iránt – hogy tökéleteset alkossunk- ez Megla Rózsa ruhatervező krédója, amelyet immár tizenöt éve példáznak gyönyörű ruhái.


Navona by Pastell 2010 Tavasz„Lelkesedés a szépség iránt – hogy tökéleteset alkossunk”- ez Megla Rózsa ruhatervező krédója, amelyet immár tizenöt éve példáznak gyönyörű ruhái. A Navona by Pastell 2010. március 10-én nem csak idei tavaszi kollekcióját mutatta be, hanem új, belvárosi szalonját is. Az egyénre szabott eleganciát nemcsak hirdető, de azt a hétköznapi gyakorlatban meg is valósító Navona by Pastell márka szalonja üde színfolt a plázák, méregdrága szalonok és kínai üzletek mai budapesti kavalkádjában. A business, az alkalmi-esküvői és a casual viseletek valamint a cégeknek kínált formaruhák egyaránt megtalálhatók a termékpalettán. Mindegyik darabra jellemző a fiatalos elegancia, a női vonalakat előnyösen hangsúlyozó, egyszerű, letisztult vonalvezetés és díszítés. A korábban Pastell Studio, ma már Navona by Pastell márkát a divattervező által megkövetelt minőség és professzionizmus jellemzi, a ruhák az elegáns, nőies, modern vonalvezetést, izgalmas alapanyag választás mellett is kényelmes viseletet fémjelzik, és ami nem utolsó szempont: megfizethető árakon. A szalonbemutatót Tiszttartó Johanna rendezte.Szolgáltató szalon

A szalonból a vásárlók saját méretre készített kollekciókkal és személyre szabott tanácsadással térhetnek haza. „Nálunk a vásárló az első. Az egyéni elképzeléseket formába öntve, egyedi igényeket figyelembe véve alakítjuk ki a vásárlóink ruhatárát” – hangsúlyozza Rózsa. A Navona by pastell szlogenje: „Méretére hangoljuk a divatot”.

A minőség: garancia

A korábban Pastell Studio, ma már Navona by Pastell néven készülő ruhák a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelnek: első osztályú olasz-francia gyártmányú, csak természetes alapanyagú textilből készülnek. Ugyanez igaz a tervező által kedvelt fényes ún. kent felületű anyagokra is, amelyek az egyszerű blézernek vagy nadrágnak is elegáns csillogást kölcsönöznek. Ez a legújabb fejlesztésű fólia bevonatnak köszönhető, amely azonban csak a látványnak szól, hiszen természetes alapanyaguk miatt viselésük kényelmes, praktikus.

Exkluzív házi bemutatók

A 2010. márciusában megtartott zártkörű bemutatón elsősorban a divatszakma képviselői tekinthették meg a tavaszi modelleket. Az új szalon egy új korszak kezdetét is jelöli: az eddig felhalmozott tapasztalat és szakértelem kamatoztatását, a szakma, a divatvilág szempontjából pedig a személyes kapcsolattartás, és a „szolgáltató show-room” fogalmának meggyökereztetését.

Ruhák a prêt-à-porter jegyében

A kollekcióra jellemző, hogy a prêt-à-porter jegyében a tervező kerülte a túldíszítést, a finom, decens eleganciának hódoló darabokat inkább rafinériával, paszománnyal, raffolással, az anyagok továbbgondolásával, gyűréssel bolondította meg és tette ezzel hétköznapibb, hordhatóbb viseletté.

Az első, casual darabok gyöngyszürkében tündököltek, változatos fiatalos szabással, cipzáros felsővel, gumihúzású szoknyával,  Marilyn-fejes míderrel variálva. A tavaszt idézte az ezüstszürke, a világos homok, a bézs színvilág is, de a nyarat is belopták a kifutóra a pasztell-fagylalt árnyalatok.
A reneszánsz Velence házfalain látni azt a lazacos rózsaszínt, amit a sanzsan taft kosztüm a bimbós-pasztellrózsás paszománnyal képviselt, tökéletes ruhája lehet egy mai, modern koszorúslánynak. Párja az a franciás vonalvezetésű pink kosztüm, amely egyértelműen a közelgő tavaszi-nyári esküvőket idézte.
A farmerhatású nadrágkosztüm egyszerre elegáns, hivatalos és utcai viselet, egy igazi, jól kihasználható komplett öltözet. Blúzát a farmerhez hangolták, hiszen a hangsúlyos nyakléce és a mandzsetta alja ugyanabból az anyagból készült, mint a nadrág és a blézer, a gombolás mellett futó piros kockás gyöngypaszomány pedig remekül feldobja a fehér blúzt. Öltözetté a hozzá passzoló kockás megkötővel varázsolhatjuk.

A tavasz hírnökének is nevezhetnénk azt a – nem tévedés! – fecskeszínű, húzott ujjú modellt, amely egyszerre formázott dzsekit, átmeneti ballont és elegáns kabátot. Szemet gyönyörködtetően váltotta színét, napfényben sötétkékké, árnyékban fekete tónusúvá.

Minden divatbemutató lelke a party ruha, ebből sem volt hiány. A bőrhatású-bőrnyomatos szövet átfogalmazta a „kis feketéről” alkotott fogalmainkat, de a szatén, az elasztikus krémszínű düsesz, viszkózselyem is vissza-visszatért a kifutón. A legmegkapóbb mindegyik közül a királykék selyemhatású ruha, melynek vállhangsúlyos megoldása már a következő nyári trendet sejttette.

És a végén az elmaradhatatlan álomruha, a türkiz-ezüstszürke, mell alatt bővülő libbenő estélyi, középen lila mintás betéttel, feltette a pontot az i-re.
A kollekció elbűvölte a jelenlévőket, mindenkinek volt néhány olyan darabja, amit szívesen betett volna a saját ruhatárába is. 

Stylist: Sipos Zsolt, Vadas Mariann
Rendező: Tiszttartó Johanna

Forrás: Navona by Pastell


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2010-03-22


ALMAF