Luan by Lucia - A színek rejtett üzenete kollekció bemutatója (április 28.)

A színek, az anyag és a formák harmonikus találkozása jellemezte a Luan by Lucia divatház legújabb, A színek rejtett üzenete elnevezésű kollekciójának bemutatóját


Luan by Lucia 2009A színek, az anyag és a formák harmonikus találkozása jellemezte a Luan by Lucia divatház legújabb, A színek rejtett üzenete elnevezésű kollekciójának bemutatóját, melyet egy kiállítással egybekötve tekintehttek meg a vendégek 2009. április 28-án, a B55 kortárs művészeti galériában. A csakrák színeiben pompázó, légies ruhakölteményeket tánckoreográfia kíséretében mutatták be a modellek. „A kollekció kulcsa a tudatosan megválasztott szín- és formavilág, melyek tökéletes összhangja külső és belső harmóniát teremt.” – mondta S. Hegyi Lucia, a Luan by Lucia divatház vezető tervezője. „A kollekciót olyan hölgyek számára terveztük, akiknek fontos, hogy mindennapi életükben körülvegye őket a pompa és az elegancia, akik szeretik a kényeztetést, és akik életüket jól átgondoltan alakítják. A selyem a ruhát ékszerré varázsolja, és viselésével a nő valódi Istennőnek érzi magát.”



A színek rejtett üzenete kollekció

A Luan by Lucia divatház legújabb kollekciója több éves tradíciójához hűen a legfinomabb és legnemesebb természetes anyag, a selyemszövet különféle változataira épül. A valódi hernyóselyemből készült, huszonnyolc ruhakölteményből álló kollekció a magas minőség és a kézműves értékek képviseletében született meg. Az aprólékosan kidolgozott ruhákat az elegáns kelme és az egyéni üzeneteket hordozó színek teszik különlegessé.

A selyemruhák, a csakra színek minden árnyalatában megjelentek a kifutón. A kollekció a padlizsánból kiindulva a piroson és zöldön át az aranyba torkollik. Már a kollekció fantázianeve is azt sugallja, hogy a színek önmagukban jelentést hordoznak, és hatással vannak testi-lelki állapotunkra. A sárga a napfényt, a belső ragyogást, a vörös az aktivitást, a zöld a nyugalmat, míg a kék az intuíciót hordozza magában.

Luan by Lucia 2009A bő és lazán omló, egyszerű szabású öltözékek minden trend diktálta uniformizálástól mentes, magától értetődő természetességgel veszik körül az alakot, a viselő hangulatáról pedig az öltözék színe mesél. A ruhaköltemények a selyem különféle változataiban jelennek meg. A kézzel festett szatén, a muszlin vagy az organza anyagok színvilága Újhelyi Eszter, textiltervező iparművész keze nyomán született.

A selyemkollekció díszítését különféle színekben ragyogó Swarovski kristályok és a Luan by Lucia divatház jellegzetes motívumai adják. A selyem fényében megcsillanó kristályok, valamint az angyal, univerzum, kör és virág motívumok együttesen adják a modellek különlegességét. A kollekció királynője a záróképet alkotó aranyszínű selyemöltözet, melynek aprólékos díszítése több mint 1400 kristályt rejt. A kollekció minden darabja egyedi és kézzel díszített. Az alkotások között megtalálhatók az otthoni viseletre készült selyem-neglizsék, és a nyári melegre tervezett könnyed, lágy esésű öltözetek.

A kortárs művészeti galériában megtartott bemutatón a divatház home dekor kollekciójával a selyem ezerarcú megjelenési módjára hívta fel a figyelmet. A kiállítás keretében bemutatott selyempárnák és selyemképek a ruhakölteményekkel összhangban készültek. A színek, az anyag és a forma számtalan variációja segít a harmonikus és energiával teli otthon megteremtéséhez. A luxust és eleganciát idéző selyem használata immáron tizenkét éve hagyomány a Luan by Lucia életében.

A Luan by Lucia divatházról

A Luan by Lucia Divatház 1991-ben, a Lucia Stúdió Kft megalakulásával jött létre. A divatház termékei elsősorban olyan nőknek szólnak, akik munkájuk kapcsán az üzleti szféra felső rétegéhez tartoznak, illetve olyan férfiaknak, akik kézzel készített öltönyt szeretnének.

A Luan by Lucia márkanév a hazai elkötelezettséget, a hitelességet, az egyéni teljesítmény tiszteletét, és a felelősségérzetet képviseli. A kollekciók darabjai egyedi tervezésűek, különleges szabásvonalúk, kizárólag magas minőségű alapanyagokból, nagy arányban kézzel készülnek.

A divatház vezető tervezője, S. Hegyi Lucia pályáját angol és francia női szabómesterként kezdte. Ruhái először külföldön váltak ismertté. Magyar tervezőként elsőként jelent meg olyan neves szakmai kiállításokon, mint a bécsi Offline, a müncheni Mode Woche, vagy a düsseldorfi Igedo. Azóta számos nagysikerű divatbemutatót tartott, a legutóbbit 2008-ban „Észak Legendái” címmel.

Forrás: Luan by Lucia

Fotók a Luan by Lucia "A színek rejtett üzenete" kollekciójának bemutatójáról - 2009. április 28.


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2009-05-21






ALMAF