Összművészeti Nyílt Nap a Werk Akadémián

Az este folyamán a Werk stylist hallgatói bemutatót tartanak arról, számukra mit jelent a provokáció gesztusa


2011. május 26-án csütörtökön 18 órától összművészeti nyílt nap keretében mutatkozik be a Werk Film, Stílus és Kommunikációs Akadémia (www.werkakademia.hu). Ennek fő témája a művészet 21. századi kulcskérdése, hogy provokálja-e még a közönségét vagy elvesztette már ezt a célját, esetleg új értékekkel kell magára felhívnia a figyelmet. Az este programjai között lesz beszélgetés, divatbemutató, Horváth Judit festőművész kiállításának finisszázsa.A nyitó beszélgetés középpontjában a Lady Gaga és Madonna fémjelezte provokatív világ áll. A két ikon meghökkentő jelenségén keresztül próbálják majd az Akadémia által meghívottak (többek között Marjai Judit fotográfus, Márkus András erdélyi provokatív költő, az Ünnepi Könyvhét új felfedezettje, Nagy Kriszta Tereskova, Réz András esztéta) bemutatni, hogy a művészet provokatív jellege mennyire tűnt el, vagy éppen alakul át, esetleg a jövőben milyen új értékekkel szükséges felhívnia magára a figyelmet.

Nálad mi veri ki a biztosítékot? címmel eseményt indított a facebook-on a Werk, amelyre botrányos, provokatív anyagokkal lehet jelentkezni. Hatalmas az érdeklődés, az oldalon máris ott szerepelnek a témában érintett legjelentősebb művészeti alkotások, melyek itt tekinthetők meg. Az itt szereplő anyagok a nyílt napon vetítésre kerülnek.

Az este folyamán a Werk stylist hallgatói bemutatót tartanak arról, számukra mit jelent a provokáció gesztusa. Ezt követi majd Horváth Judit Zöld című kiállításának finisszázsa, amely egy közbeékelt performansszal és Szerényi Gábor búcsúztató szavaival zárul.

A rendezvény helyszíne: 1051 Budapest, Arany János utca 10. 4. emelet


Írta: werkakademia.hu , Dátum: 2011-05-16


ALMAF