Milla Jovovich, topmodell

Drámai arcvonások, tinilány test, szuggesztív tekintet. Milla Jovovich gyerekkora óta reflektorfényben él.


Aki párhuzamos karrierekben bizonyít

Milla JovovichDrámai arcvonások, tinilány test, szuggesztív tekintet. Milla Jovovich gyerekkora óta reflektorfényben él. Az ukrán szépség 9 évesen már modell, 13, amikor először filmet forgat. Calvin Klein kedvence, a L'Oréal reklámarca hiteles volt mint Lilu, az esendően erős ötödik elem és mint az elhivatott Orleans-i Szűz. A Legszexisebb női filmsztár (2002) hol modellként, hol színésznőként, hol pedig rockénekesnőként vonzza magára a figyelő tekinteteket. És még mindig nem ment ki a divatból...Eredeti neve: Milica Natasa Jovovich

1975. december 17-én született Kijevben, Ukrajnában. Édesanyja, Galina Jovovich szintén színésznő, de ő csak színházi szerepekben látható. Apja szerb gyermekorvos. Apja szerb gyermekorvos, akinek köszönhetően a család sokat utazott a nagyvilágban. Így a szerencsés Milla már ötévesen Kaliforniában élt. Az angolt akkor még nem beszélte, de kilenc éves korára olyannyira behozta a lemaradást, hogy modellkedni kezdett, tizenhárom évesen pedig már elsõ filmjét, a Two Moon Junction-t forgatta. Ezt követte The Night Train to Kathmandu, melyek lenyűgözték a szakmát. Tizenhat évesen pedig már a gyönyörű Brook Shields utódjaként bizonyított az itthon is játszott ’Visszatérés a kék lagúnába’ című filmben. A szintén színésznő Christina Applegat-tel (Al Bandy szőke cicababa lánya) járt egy középiskolába.

22 évesen hozzáment feleségül Luc Besson francia filmrendezõhöz, és még ugyanabban az évben (1997) együtt forgatták le Az ötödik elem című sci-fi-t, amelyben a kékeszöld szemű Milla-nak jutott a címszerep (nem mellesleg tökéletes is volt benne - a szerk.) és a hozzá járó répavörös haj. Két év múlva azonban Milla és Luc elváltak. A ’válóok’ állítólag Milla mamája volt, aki érvénytelenítette a frigyet, mivel lánya a házasságkötéskor még gyermekkorú volt. Milla a válás után minden fölös energiáját a munkájába és a karrierjére építésébe fektette.

Egy tucat nemzetközi magazin címlapján szerepelt már, 2002-ben pedig megválasztották a legszexisebb női filmsztárnak (Australian Empire Magazine).

Gyermekkorát Londonban töltötte és már 11 évesen a Revlon plakátjain szerepelt. A reklámkampány - melynek fotóit Richard Avedon készítette - megjelenése után a kiskamasz Milla-t kikiáltották a legfelejthetetlenebb nőnek. Első címlapfotója az olasz Lei divatmagazinnál jelent meg.

Jovovich kisasszonyban dúl a kreativitás. A modellkedésen és a színészeten túl énekesi babérokra is tör. 18 évesen jelent meg első lemeze, a Divine Comedy (= Isteni komédia), amelyet nagy sikere után több is követett. De Milla volt a Plastic Has Memory (= A műanyagnak van memoriája) együttes frontembere is.

Milla mielőbb gyermeket szeretne szülni. Saját bevallása szerint korábbi házassága arra ment rá, hogy csak a karrierjére fókuszált, ezért most már egyfolytában a családalapítás jár a fejében. Bevallotta, hogy sikerét nagy részben édesanyjának köszönheti, aki mindenféle különórákra járatta a kis Milla-t, annak ellenére, hogy szerény körülmények közt éltek.

Milla színésznői karrierje mellett sem lett hűtlen a divatiparhoz. Többek közt Calvin Klein-nek és az Escape-nek is pózolt. A L’Oreál cég egyik reklámarca.

Legutóbbi mozija a magyar címet még nem kapott Ultra Violet (= Ultraviola), melyben az örökké változó Milla hosszú, éjfekete hajjal babonáz.

Milla Jovovich Magyarországon bemutatott filmjei:

Visszatérés a kék lagúnába (1991)
Az ötödik elem (1997)
Jeanne D’Arc - Az Orleans-i Szűz (1999)
Millió dolláros hotel (2000)
Zoolander (2001)
Kaptár (2004)

Milla Jovovich saját honlapja: www.millaj.com


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2006-07-03


ALMAF