Ágoston Stefániával, a Ticci Ruhaszalon divattervezőjével beszélgettünk (február 25.)

Ágoston Stefánia, a Ticci divattervezője a fináléban maga is kifutóra lépett, fekete ruhában, párducmintás szőrmekabátban kísérte bájos modelljeit.


Ágoston Stefánia (Ticci) 2007Halál nőies

Ágoston Stefánia, a Ticci divattervezője a fináléban maga is kifutóra lépett, fekete ruhában, párducmintás szőrmekabátban kísérte bájos modelljeit. Az elmaradhatatlan kiskesztyű az ő kezén is ott díszelgett, hiába, ha valaki a nőiesség megszállottja, magának sem engedhet mulasztást. A backstage-ben már széles mosoly ült ajkán, a Rock&Roll dívái pedig ahelyett, hogy munkadiejük lejártável átvedlettek volna, az '50-es évek hangulatát idéző kreációkban várták a pezsgőbontást...



Hogy a rockabilly táncosoknak köszönhetően sikerült-e a hangulatot az egekbe tornászni, vagy egyenesen Ágoston Stefánia lényéből áradt az a mindenkit magával ragadó derű, mely a színfalak mögötti világot is eluralta, nem tudnék dönteni. Az azonban biztos, az öltözőt megrohamozó, gratulálni érkező szülők, csak legekben fejezhették ki elismerésüket, szeretetüket a csinos divattervező előtt, aki kedves mosolyogás közepette fogadta a személyét és kollekcióját érő bókokat. Magam, csak a kedélyek csillapodását követve álltam be mögéjük a sorba, az ünneplés, mindenkinek kijár, aki megérdemelte alapon. Várakozásom meghozta gyümölcsét, Ágoston Stefánia készséggel, továbbra is lankadatlan mosoly közepette válaszolt kérdéseimre.

 

Ticci 2007MZ: Mi inspirált a kollekció megalkotásakor?
Ágoston Stefánia:
A mostani kollekciót az autentikus rockabilly ihlette, de természetesen belevittem a 2007-es trendet is. Próbáltam ezt az egészet megújítani azzal, ahogy én látom, én értelmezem a világot, ahogy nekem tetszik. Hát körülbelül ennyi.

 

MZ: Az apró halálfej visszatérő díszítőeleme ruháidnak, de láttuk ezt a jellegzetes motívumot fülönfüggőn is visszaköszönni…
ÁS:
Igen, ez nem arról szól, hogy mi halálvárók lennénk, ez arról szól, hogy vicces és mi poénra is vettük ezt a halálfejes ügyet. Ebben semmiféle hátsó szándék nincsen, ezek az emberek itt, ilyen zenéket hallgatnak, meg persze keményebb zenéket is, ami hozzájárul ezeknek a halálfejes motívumoknak a megjelenéséhez.

 

MZ: A sportosabb és a nőiesebb irány elkötelezettjei is megtalálják nálad számításaikat!
ÁS:
Így van, mindkét irányt próbáltam ötvözni a kollekciómban. Én ugyan jobban szeretem, hogyha a nő, nő, tehát minél nőiesebb a megjelenése, de azt gondolom, hogy ezt nem lehet mindennap véghez vinni. Hiszen az embereknek más feladatuk is van, mint a külsőségekkel törődni, dolgoznak, fáradtak. De azért kinek-kinek azt ajánlom, legalább egy ilyen, nőiesebb alapdarab legyen a ruhatárában.

  MZ: Ágoston Stefániának a sok közül melyik volt a kedvenc kreációja?
ÁS: A kedvenc ruhadarabom? Hú, igazából mindegyik egy icipicit a szívemhez van nőve, de várj egy kicsit, körülnézek - mondja és úgy is tesz. Hát nem is tudom, mert mindegyik lány annyira csinos, mindegyik ruhában. De talán, ami a plakáton volt, az a kék ruha a piros fecskékkel, talán azt nevezhetném kedvencemnek is. – sikerül búcsúzóul kicsiholnunk a választást a tehetséges alkotóból. Képek a Ticci Szalon divatbemutatójáról - Gödör Klub, 2007-02-25

Mindent a Ticciről a HazaiDivat.hu portálon

Mindent Ágoston Stefániáról a HazaiDivat.hu portálon

 


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-09






ALMAF