Véger Ibolya divatsminkessel, a Make-up Magyar Kupa 2007 nyertesével beszélgettünk (április 28.

A 16. Beauty Forum Hungary keretében megrendezésre került Make-up Magyar Kupa 2007 győztesét először fotósok rohamozták meg


A dobogósok

Nemcsak a baj, a győzelem is csőstül jön!

A 16. Beauty Forum Hungary keretében megrendezésre került Make-up Magyar Kupa 2007 győztesét először fotósok rohamozták meg, hogy a dobogó legfelső fokán feszítő 'manga hősnő' modellt, Szabó Dórát a legattraktívabb szögből kaphassák lencsevégre, majd a versenyzőkre váró pezsgő érkezett tálcán, a protokolláris hercehurcának vége-hossza nem volt. Véger Ibolyát, a mosolygós, kellemes hangú, göndör szőke divatsminkest, végül telefonon értük utol. Bár a vonal túlsófeléről egy édes pici lány sürgető hangja hatolt az éterbe: „mama”, a tehetséges sminkes hölgy készséggel felelt meg kérdéseinkre.



MZ: Hogy zajlottak a verseny előkészületei, mennyi időt vett igénybe a gyakorlás?
Véger Ibolya: A Beauty Make-up Kupa fotópályázatos volt, 2007. márciusi leadási határidővel, ami azt jelenti, hogy akár csak a döntőbe jutott hét lány, én is előzetesen készültem rá. Az utóbbi hetekben már csak a begyakorolt sminket készítettem el újra és újra, munka előtt és után. A legnagyobb kihívást az a fél óra jelentette, ami a versenyen rendelkezésünkre állt a make-up elkészítésénél, és a színpad, a körülöttünk nyüzsgő emberek. A felkészülésben Sipos Zita is segített, aki a mesterem.

MZ: Sipos Zita ismert maximalizmusáról, szigoráról. Veled szemben ez miben mutatkozott meg?
VI:
Igen, igen. Én próbáltam minél tökéletesebben elkészíteni a sminket, ő viszont kívülállóként, szerencsére, mindig észrevette a legapróbb hibákat is, amikre természetesen fel is hívta a figyelmemet.

Manga smink MZ: Miért épp a manga kultúrát választottad inspiráló forrásnak a sminked megalkotásakor?

VI:
A versenykiírás a Kelet találkozása a Nyugattal volt, nekem a Kelet mindig is Japánt, Kínát jelentette, számomra az alternatívaként kínált vadnyugat nem igazán tartozik ide. Mindenképp a modern irányzatokat szerettem volna ötvözni a keleti kultúrával, a mangában pedig mindkettő megvan: fiatalos, de megvannak a kulturális gyökerei is.

MZ: Mi befolyásolt a modellválasztásban?
VI:
Dóri a legsminkelhetőbb modell, akivel eddig találkoztam. Bármi jól áll neki, az arccsontozata is tökéletes. Egy sminkes számára nagyon fontos, hogy a modellje el tudja adni a sminket. Ez szombaton, a verseny napján talán nem sikerült száz százalékosan, sajnos Dóri rosszul volt aznap és nem tudta hozni az igazi formáját, de máskülönben mindig jól azonosul azzal, amit én festek neki.

MZ: Milyen sminkkel készülsz a Müncheni bajnokságra?

VI:
Ez még távol van, nem is tudom, mikor lesz pontosan, talán októberben. Egyelőre ki kell pihenjem a verseny előtti megpróbáltatásokat. Mindig nagyon sok stresszel járnak az előkészületek, ráadásul a Beauty előtt egy pécsi versenyen is részt vettem: a Kozmetikus és Fodrászverseny nyílt, nemzetközi megmérettetésén is sikerült első helyezettként végeznem.

Az alkotás első fázisábanMZ: Milyen előnyökkel jár a szakmában a Beauty Kupa megszerzése, a versenyeken elért rangos helyezéseid?
VI:
Jó kérdés. Fotósokkal dolgozom együtt, ők büszkék az eredményeimre, máskülönben nem hiszem, hogy annyira számítana. Inkább nekem segít, hogy fejlesszem magam. Hisz a fotózások, amikre általában sminkelek, inkább a natúr sminkeket kívánják meg, nem élhetem ki mindig a kreativitásomat.

MZ: Mit jelent az, hogy divatsminkelsz?
VI:
Női lapoknak dolgozom: a Sikknek, a Meglepetésnek, valamint a Diéta és Fitnesz divatoldalainak sminkelek.

MZ: Jövőbeli terveid, céljaid?
VI:
A jövőben mindenképp tervezem a versenyzés folytatását. Természetesen továbbra is figyelni fogom a szaklapokat, amik a versenykiírásokat közreadják. Máskülönben azt mondták, nagy szó, ha valaki elsőre Beautyt nyer, ritka. Sokan vettek részt a versenyen idén is, akik már nem először próbálkoztak. Magam is meglepődtem a helyezésemen, maximum a második, harmadik helyre számítottam. Ha most nem győzök, akkor is kilátogattam volna Münchenbe, igaz, akkor csak nézőként, így viszont a nemzetközi verseny egy újabb stressz lesz - nevet.

Mi pedig, tehetnénk-e egyebet, drukkolunk neki, hogy megőrizve jókedélyét, további sikereket érjen el!

Fotók a Make-up Magyar Kupa 2007 sminkversenyről - Beauty Forum Hungary 2007, SYMA, 2007-04-28


Írta: MZ , Dátum: 2007-05-13






ALMAF