10. Essential Looks Schwarzkopf nap a 2007 TavaszNyári hajdivatról (április 22.)

A fenti mottót érdemes is mindjárt a frizurák nyelvére átfordítani, hiszen az immáron tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Essential Looks


10. Schwarzkopf napBalenciaga futurizmustl Chanel fekete-fehr vilgig

A fenti mottt rdemes is mindjrt a frizurk nyelvre tfordtani, hiszen az immron tizedik alkalommal megrendezsre kerlő Essential Looks, mely nemzetkzi szinten vente ktszer mutatja be a legutols trendeket, az ltzkds mellett elsősorban a hajvgsi, festsi s tűzsi technikkra helyezi a hangslyt. A 2007 Tavasz/Nyri Divers kollekcit a Schwarzkopf Professional nemzetkzi divatnagykvete, Tylor Johnston alkotta meg. A soksznűsgben rejlő vltozatossgot kihasznlva vrmrskletnk szerint vltozhatunk szuperszexi sellőkk, avagy gyengd s romantikus tncosokk. Ha az talakulsban olyan jeles mesterfodrszok lesznek segtsgnkre, mint a Schwarzkopf sznpadn bemutat Top Team tagjai, nevezetesen Karika Zsolt, vagy ppen Muzsik Tibor - a nvsort mg hosszasan lehetne sorolni -, bizonyra meg lesznk elgedve az eredmnnyel.Intro

10. Schwarzkopf napA gondolatbresztő, divatorientlt frizurabemutatnak a budai Millenris Tetrum adott otthont. A helysznre sereglő fodrsztanulk kzel kt rs, szakmai show műsor keretben ismerkedhettek meg a legjabb trendekkel, stlusirnyzatokkal. Az ris kivettőkkel krlbstyzott sznpadon nemcsak bmulatos frizura remekek kszltek, fekete kezeslbasban tornsz lnyok, flitteres ruhba bjt argentin tncospr, ktlen egyenslyoz, nyaktekerő mutatvnyokat vgrehajt lgakrobatk, spiccen forg balerina produkcija sznestette a programot.

A zsfolsig telt teremben, ahol egy gombostűt, annyi sok, sem lehetett volna leejteni, mindenki llegzetvisszafojtva szurkolt a mutatvnyok sikerrt. A kapuvri szletsű nekesnőt, Dukai Regint, a Szombat Esti Lz bjos-mosolygs konferanszt, rdgh Nrit, a modellknt s sznsznőknt is bizonyt Grg Zitt, no s a tncos lb sznművsznőt, Farkashzi Rkt - a fodrszok demmodelljeit -, minden alkalommal kitrő taps ksznttte. Az esemnyen megjelent fotsok mellett, ki-ki kamerval felszerelt mobiltelefonjval igyekezett megrkteni a msklnben is csak nehezen felejthető pillanatokat.

Bekszntők

A termkismertetőktől zg projektorok lassan elcsendesednek, Apr Andrea, az Essential Looks tizedik vforduljnak alkalmbl kszntve a nagyrdeműt, lp a magasba emelt pdiumra. A jubileumot ismt vettssel nnepeljk, az elektronikus vsznon retrospektv jelleggel kisfilmek tucatjai sorjznak, a 2001-es Silver Collectiontl a jelenig kvetve az ekletns „fekete fej”, avagy a Schwarzkopf trtnett. Amint a filmkockk leperegnek Kovcs Bea s Major Gyula emelkedik szra. A rendezvny hzigazdi felvltva dicsrik a 2007-es Divers kollekci soksznűsgt, eklektikus formit, nem feledkezvn meg a 2007-es tavaszi/nyri trend stlusirnyzatainak ismertetsről sem. Futurism, 2-Tone, Siren, the Dancer? – vlasszon mindenki maga.

Futurism

10. Schwarzkopf nap A tornszlnyok szalagos, labds mutatvnya utn a pdium ismt fnyrban szik. Hogy a taps a művszek produkcijnak szl-e mg, avagy a sznpadra rkező Top Team tagjait, nevezetesen Rzsa Erzsbetet, Matkovics Ferencet s Karika Zsoltot lteti-e, eldnthetetlen. Mielőtt a mesterfodrszok munkhoz ltnnak, Kovcs Bea a Futurism jellemzőit ismerteti.

A futurizmus stlust legjobban a technika s a kemny kihegyezettsg keresztezse, a grafikus szabsvonalak s űrkorszakbeli hats jellemzi – mondja -, melyet elsőknt a Balenciaga divathz mutatott be. A Futurism irnyzat a legkifinomultabb high-tech hajművszet, kkes-fekete, kontrasztosan csillog textrkkal, melyen keresztlhatol narancssznű passzk emelik ki a frizura napraksz s hordhat formjnak kettős rtegt s szgletessgt. Aki a futurizmus jegyben krelt hajzattal ksznten a tavaszt, ltzkdsben is a metlos ragyogs szerelseket rszestse előnyben. Jhet az ezst, a fmes jellegű szatnanyagok vagy a fekete!

10. Schwarzkopf nap A hrom hajvirtuz keze alatt bmulatos gyorsassggal szletnek a jvőbe lmodott frizurk, legyen szőke, vrs, vagy barna a modell, az talaktst nem szhatja meg. Rzsa Erzsbet a tmr, homor formban nyrt frufru mellett teszi le a vokst, Matkovics Ferenc szerint a Futurism a klasszikus bob hajvgsra emlkeztet. A forma ezttal aszimmetrikus, a hosszabb s rvidebb oldal jelenlte a lpcsőzetesen vgott frufruban is megmutatkozik. Br a futurisztikus forma kemny s les, a vgeredmny mgis plasztikus frizura. Karika Zsolt a karakteresebb vonalak s a kemny frufru mellett rvel, mely nagyon elegns, francis, lgiesen polt klsőt klcsnz viselőinek.

A fekete-fehr, mints mini ruhban, csipkeharisnyban sznpadra lpő Farkashzi Rknak Rzsa Erzsbet futurista, feltűztt hajkltemnye pompzik fejbbjn. A hajstővas s tupr segdletvel előlltott frizura tvol ll a sznsznőtől, mbtor Erzsike hajai előtt, mint mondja, mindig szvesen hajt fejet. A vgeredmny egy rvidnek tűnő, enyhe bob hats frizura, mely a mosolygs művsznő arca mellett, hossz nyaka aluls rszre koncentrlja figyelmnket.

A Futurism jegyben szletett hajkltemnyeket, a frizurkbl kilg, tpuhtott hegyes szlakat klnbző finish termkekkel varzsolhatjuk mg attraktvabb. Az Osis Free hajlakk tartst ad, anlkl, hogy merevv tenn a hajat. Lapvashoz a hővdő Fatliner ajnlhat, mely gy v a roncsolds ellen, hogy a haj nedvessgtartalmt hasznlat kzben lltja vissza.

2-Tone

10. Schwarzkopf nap A lgtornszok nyaktrő mutatvnyai utn ismt a fodrszok, Muzsik Tibor, Frter Gyrgy s Oravecz Mihly lesz a főszerep. A tnus a tnusban stlust a tiszta vonalak s a laza textra, a vilgos hajszn, melyre jeges rnyalatokat helyeznek, vagy a kihegyezett krvonalakkal megalkotott egysznű frizura jellemzi. Flhossz s mg hosszabb szőke hajak melrokkal elltva, ferdn, diagonlisan vgott frufru, mind-mind a 2-Tone stlusjegyei. Ezen irnyvonal kvetőinek a kontrasztos fekete-fehr szerelseket ajnljuk viselsre.

Muzsik Tibor a style jegyben alkot, a style verzi – jegyzi meg – egyszerűbb, szalonosabb, mint a trend verzi, a forma lgyabb, letisztultabb s nem utols sorban hosszabb is. Mg Frter Gyrgy kt copfbl ll, hajpnttl kes kontyot kszt barna haj modelljnek - a hajvgek termszetesen be vannak stve, lakkozva -, Oravecz Mihly a trend jegyben rvid frufrut, mely kellően szemtelenn, pimassz varzsolja a formt, oldalt hosszabb, kapcsolatnlkli tincseket nyirbl modelljnek. Luxus s modernsg jellemzi a kszlő frizurkat.

Dukai Regina Dukai Regina ezttal stt, hossz hajzuhataggal jelenik meg a kifutn, melyet Frter Gyrgy ksztett merev forrasztssal. A fekete-fehr ruha kitűnően passzol az nekesnő egynisghez, „jabban csak ilyen szneket hordok” – jegyzi meg a kapuvri szpsg, aki imd frizurjval jtszani, nem mellesleg volt mr hrom millimteres haja is...

Kivkonytott, szlks kontrok, a frufru az arc vonalba tpkedve, avagy egy llegzetellltan trendi konty, ez a 2-Tone. A lbfejnlkli harisnykkal viselt, vvel bolondtott, fekete-fehr ruhk, nemcsak a műsor sorn fellpő modelleknek, mindenkinek trendi klsőt klcsnznek.

Siren

Forrvrű latin tncospr nyitja a huszonegyedik szzad szirnjeinek blokkjt. Nhny tangra emlkeztető lbvlts utn Szűcs Lszl mesterfodrszt ksznthetjk a sznpadon, majd a sellőkkel kecsegtető divatirnyzat mibenltvel ismerkednk. A legnőiesebb, szuper szexi stlust leheletnyi bohks hangulattal fűszerezett szntiszta ragyogs jellemzi, a szolid krvonalakkal megldott frizurk rggumi rzsasznben, meggyvrsben, vagy a csokis mlna, a mzes keksz s a pva kk cukrosan des szneiben pompznak. Elbűvlő alakunkat fnyes hats, szatnbl kszlt kelmk hangslyozhatjk.

10. Schwarzkopf nap Szűcs Lszl a mokkabarna s a violett rnyalataival operl, modelljnek szőke, pasztell frufrujra, az lnk felsőtincsek ftyolszerűen hullnak r. A fl feletti, oldals hajrszek hosszabbak, a frufru s a tarkrsz kemnyebb, ves. Az eltrő hosszsg hajtincsek pontvgssal vannak sszektve.

Karika Zsolt szőke modelljnek pthajjal dstott, szuper szexi, kcos hats kontyot fsl, mely elsősorban a szpsges lnyz hossz nyakt emeli ki, vagny klsőt klcsnzve viselőjnek. Konty ksztsnl egybknt – szrja kzbe a hajzseni – mindig a fej formjra s a szgletekre kell figyelni. A pink szatnruhk, s zldes-pinkes rnyalat harisnyk a demmodelleknek is fiatalos, nagyvilgian hollywoodi stlust klcsnznek.

rdgh Nra spirlcsavarssal kszlt, gndr loknijai szintn Karika Zsolt keze munkjt dicsrik, aki az albbi terminusokkal: „termszetessg, pkhl szerű csigk, de lgysg” – rja krl alkotst. A sajt bevallsa szerint is nőies frizurkrt rajong műsorvezető hlgy, szinte vibrl az ltala viselt pink szoknyban s rvid ujj, citromszn selyemblzban.

The Dancer

10. Schwarzkopf nap A Viktor and Rolfe ltal megalkotott tncos irnyzat a gyengdsg s romantika stlusnak interpretcija, rzki, gyengd s nőies. A balerink inspirlta frizurkat lazn strukturlt hosszok, kcos textra s knnyed feltűzs jellemzi, melyek mozgalmassgot csempsznek a trendi hajviseletekbe. A krmes jellegű frizurkban a barack, a karamell s a keksz sznek termszetes, ttetsző tnusai dominlnak, melynek a friss finish termkek adhatnak megfelelő kontrasztot.

A fokozatos vgsoknak ksznhetően ltrejvő, laza nőiessget sugall hajkltemnyek lttn feltmadhat bennnk a jl ismert retrrzs. Mg Muzsik Tibor tuprozott kontynak a hromg marcellvassal lesttt, enyhn csigs hullmokba gndrdő frufrursz adja meg a maga ellenllhatatlan bukjt, Oravecz Mihly alkotst a cssztatott technikval vgott, szlks, durva felletek jellemzik. „Nincs kt egyforma hajfellet” – jegyzi meg a mester alkots kzben.

A haj elől, az orrnyereg vonalban a leghosszabb, a felsőrszeken konkvvgssal puhtott. A vgeredmny levegős s knnyen varilhat, rvid essű frizura lesz. Fehr ruhcskban, fekete csipkeharisnyban, magunk is gy festnk majd, akr a műsor sorn fellpő, boszorknyos gyessggel spiccen egyenslyoz balerina.

Grg Zita Az ugyancsak fehr ruhban, lbfejnlkli harisnyban tndklő Grg Zitnak a hajstő lapvassal betekert, ovlis hullmokba torkoll frizura klcsnz balett tncosnő jelleget. A modell szikrz szemekkel vallja be, kzel ll hozz ez a stlus. A vrandsga alatt ugyan sokszor elrontottk a hajt, de ez most a baba mellett is knyelmes viselet - lltja.

Frizurnkat kcos textrt eredmnyező porral finishelhetjk, melyet hajszrt segdletvel oszlathatunk el a hajon. A szlftta hatsokat mrsklendő, vgl egy kis elasztik hajlakkal finomthatunk a vgeredmnyen.

Fotk a 10. jubileumi Schwarzkopf naprl - Millenris Tetrum, 2007-04-22


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2007-04-26


ALMAF