Olimpiai kollekció a Pumától (2008. augusztus)

A PUMA nemzetközi sportmárka sikeresen ötvözi a sport, a hozzá kapcsolódó életstílus valamint a divat elemeit.


A PUMA Pekingben

PUMAPUMA nemzetközi sportmárka sikeresen ötvözi a sport, a hozzá kapcsolódó életstílus valamint a divat elemeit. Az 1948-ban Herzogenaurach-ban alapított és immár 80 országban jelen lévő PUMA egyedi hozzáállása meglepő perspektívát hozott és hoz ma is - technikai fejlesztésein és forradalmi tervezésén keresztül - a lábbelik, ruhák és kiegészítők világába. S mi bizonyítja a márka sport és divat melletti elszánt elkötelezettségét? Egyrészt az, hogy a PUMA a 2008-as olimpián a világ legtehetségesebb sportolóit szponzorálja. A divat szemszögéből pedig az, hogy már második éve támogatja a Central Saint Martins divatbemutatóját a londoni divathéten, sőt bővíti a PUMA ösztöndíjat is, amelyet a divattervező főiskola hallgatói nyerhetnek el.Divatos sport vagy sportos divat

Ahogyan azt Jochen Zeitz, a PUMA elnök-vezérigazgatója is elmondta: „a PUMA és a Central Saint Martins iskola kapcsolata már eddig is nagyon gyümölcsöző volt, ezért örömmel hirdetjük meg az új SS08 dizájnversenyt a divatkurzus hallgatói számára. A fiatal tehetségek támogatása a PUMA egyik fontos célkitűzése, és ez a PUMA ösztöndíja révén válhat valóra, amely immár második éve létezik. A hallgatók alkotásai egyedi divatelemmel gazdagítják a PUMA RUNWAY kampányát illetve jelentősen hozzájárulnak a márka részvételéhez az augusztusi olimpián is.”

Az első és másodéves divattervező hallgatóknak luxus-kiegészítőket kellett tervezniük a márka új sprintcipőjéhez, az USAN-hoz, amely nem más, mint egy kulcsfontosságú életmód termék kifejezetten a futáshoz. Természetesen ezen is megjelent a nyolcsávos PUMA RUNWAY grafika a 2008 őszi-téli szezon ruházatainak és kiegészítőinek legfőbb jellegzetessége. A verseny győztesei olyan, az olimpia szellemét tükröző kiegészítőket hoztak létre, amelyek 2008. augusztus 1-től világszerte kaphatóak a PUMA boltokban.

A győztes

A fődíjat a másodéves George Omerod érdemelte ki „Éremtáskájával”, amely ezüst és bronz színekben is kapható már 2008 augusztusától a főbb PUMA üzletekben.

Az általa tervezett darabokat a PUMA sportolóin is megcsodálhattuk a pekingi olimpián, mi pedig itthon, a Fashion Streeten (Budapest, V. kerület, Deák Ferenc utca 19.) található márkaboltban vásárolhatjuk meg őket, ha ellenállhatatlanul tetszik valamelyik.


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-08-08


ALMAF