A modellek civilben farmert húznak

A csupa csillogás divatbemutatók háttere egy leánykollágiumhoz hasonlít. Visongó csitrik ugrálnak vidáman a szétdobált táskák és kabátok tengerében.


Héjja Esküvőiruha Szalon <a href='/divatbemutato.html' title='divatbemutató'>divatbemutató</a> - 2006-05A Héjja Esküvőiruha Szalon május 13-i divatbemutatója inverzben

 

A csupa csillogás divatbemutatók háttere egy leánykollágiumhoz hasonlít. Visongó csitrik ugrálnak vidáman a szétdobált táskák és kabátok tengerében. Közben egyiküknek a sminkje készül, másikuknak a frizurája, és a csitrikből dámák válnak, mire kilépnek a kifutóra. Lássuk a Héjja Esküvőiruha Szalon május 13-i divatbemutatójának backstage-ét!

Répás Annamari miniszoknáyja rövidebb, mint ameddig a derekára kötött farmerkabát lelóg. De akadnak szemérmesebb modellek is, akik egyetemista lánynak öltözve érkeznek az Európa Kongresszusi Központban kialakított öltöző- és sminkszobába:klasszikus fazonú, sötétkék farmer, színben hozzá illő farmerkabát - csak semmi feltűnés. És akad olyan modell is, aki hű maradt a tavalyi nyár trendjéhez: maximális csípőnadrágja és fűzője közt a lehető legtöbb látszik a derekából, sőt még a tagája is. De valamiben mindannyian megegyezenek: a farmerben, ami örök.

Héjja Esküvőiruha Szalon divatbemutató - 2006-05És még mielőtt bárki azt hinné, hogy a kifutók díszei a divatbemutatók előtt és után egymás haját tépik féktelen szakmai féltékenységükben, az vessen egy pillantást az öltözőben készült idillikus ’osztályfényképekre’. A lányok kart karba öltve, széles mosollyal bizonyítják, hogy az ő köreikben kiváló a munkamorál. És ez javarészt igaz is. Sőt, az is igaz, hogy a heti többszöri együtt-dolgozás barátságokat kovácsol a modellek között.

És igen, modellnek lenni nem csak elfogadható mértékű pénz, de jó buli is, bár a munkájuk sok órával a divatbemutatók előtt kezdődik, türelmes ücsörgéssel a sminkesek és fodrászok keze alatt. Nem is beszélve a bemutatót megelőző ruha- és koreográfiapróbákról, melyek egy nagyobb bemutató esetén több napi elfoglaltságot is jelentenek.

Ez a szakma itthon még mindig egy szűk körnek biztosít csak fix megélhetést, amely körbe bekerülni nem egyszerű feladat. a 175 cm feletti magasság, és a nyúlánk alkat kevés, kell még kitartás, szorgalom és megbízhatóság. Meg sok-sok türelem.

Fotók a Héjja Esküvőiruha Szalon divatbemutatójának backstage-éről és a nézőtérről - 2006-05-13

 

További fotók a témában:

Héjja Esküvőiruha Szalon - Európa bál divatbemutató - Európa Kongresszusi Központ - 2006-05-13

Góczi Katerina divatbemutató közönsége és a várakozó modellek - Hotel Meridien - 2006-05-11


Írta: Laura , Dátum: 2006-06-04


ALMAF