Bécsben startol az Eclectick (május 21.)

2008 tavaszán nemzetközi vállalkozásba fogott az Eclectick. A márka május 29-én hivatalosan is megnyitja első üzletét Berlin és Budapest után immáron Bécsben is


Berlin és Budapest után a harmadik B!

2008 tavaszán nemzetközi vállalkozásba fogott az Eclectick. A márka május 29-én hivatalosan is megnyitja első üzletét Berlin és Budapest után immáron Bécsben is, azzal a nem leplezett úttörő szándékkal, hogy lehetőséget biztosítson a magyar kortárs design bemutatkozására hazánk után ismételten külföldön. Az újonnan nyíló Design Concept Store üzletnek a design üzletek központjának tartott, népszerű Neubau kerület ad otthont. A Mariahilferstraße bevásárlóutca tőszomszédságában, közel 120m2–es területen várják az odalátogatókat a fiatal, feltörekvő magyar designerek különleges ruhái és tárgyai. Az új bolt széles választékát kínálja a kreatív hazai tehetségek munkáinak, az Eclectick saját márka mellett, megtalálhatóak többek között az Aquanauta színesen elegáns, a Camou nyomott mintás, változatos ruhái és a Balkan Tango kerékpárgumiból és bakelitlemezből készült táskái, RedAster lego ékszerei, Widerstand billentyűzet fülbevalói, Cloroform és mások egyéb ötletes kiegészítői is.



Elkszts

„Munknkkal arra treksznk, hogy olyan ltzkdsi alternatvt knljunk a vsrlknak, amely a htkznapi ruhzkodsba egy kis pluszt vihet. Olyan ruhkat terveznk s gyrtunk, amelyek nem felttlenl kvetik az adott divatirnyokat, de el sem zrkznak előlk. Inkbb lehetősget knlnak arra, hogy extrm feltűns nlkl az emberek egy picit mskppen, egynibben ltzkdhessenek.”

Farkas Edina 1974-ben szletett, az Iparművszeti Egyetemen vgzett ruhatervező szakon. Kzben Berlinben is folytatott tanulmnyokat Vivienne Westwood tantvnyaknt. Ez az időszak nagymrtkben hozzjrult sajt, egyni stlusa kialaktshoz. A divat irnti szeretett s kreatv-rzkt szmos hazai s nemzetkzi dj s bemutat bizonytja.

A ruhatervező tbb kreatv, fiatal tervezővel kzsen vltozatossgot s egyedisget knl az irodai s szabadidős ltzkdsben egyarnt. Sznes ruhik mellett, szmtalan szokatlan anyagbl, gy kerkprgumibl, bakelitlemezből kszlt tska, napszemveg, pnztrca, flbeval s egyb kiegsztők segtik az egyni stlus kialaktst.

A nemzetkzi trendekkel szemben az rdeklődő itt megtallhatja az egyedlll designt. A bcsi boltban is vgelthatatlan lehetősg nylik a sznek, textilek s anyagok kombinlsval val jtkra.

Elkszts

Eclectic„Treksznk arra, hogy az egyedisg, a klnbzősg fenntarthat legyen az Eclectick ruhk vsrlsval, hogy a vsrl ne tallkozzon szembe sajt ruhjval.”

A műhelyből kikerlő ruhadarabok előlltsa kzzel trtnik; a szabstl, a dekorlsig, legyenek azok akr applikcik, akr nyomatok. Minden modell egyedi stlus, legfeljebb 5-10 darab kszl belőlk, hrom klnbző mretben. Minden egyes ruhadarabot lelkes kis csapat kszt, a Budapest belvrosban tallhat műhelyben, varrnők s egy szab dolgozik Farkas Edina ruhatervező irnytsa mellett.

Anyagok

Eclectick„A globlis vilgtrendekkel szemben munknkkal az rtkllsgot kpviseljk.“

Az alapanyagok is nagyrszt Magyarorszgrl szrmaznak, de rkeznek Olaszorszgbl, Nmetorszgbl s Ausztribl is, melyek mellett sajt motvumokat is ksztenek. Ebben a sokoldal tervező nincs hatrok kz szortva, a klnbző textilekkel val jtk eredmnye minden kpzeletet fellml. Farkas Edina nem korltozza magt a szezonlis trendekre, hanem rtkll ruhadarabokat krel. Ennek fnyben egyrtelmű, hogy az anyagkombinci mr a ruhadarab előlltsa előtt tbb szempont alapjn minősgi ellenőrzs al kerl.

zletek:

EclectickEclectick Budapest
Irnyi u. 20.
1056 Budapest
Nyitvatarts:
H-P 10.00-19.00
Sz 11.00-16.00
+36-1-266-33-41
www.eclectick.hu

Eclectick Bcs
Lindengasse 22
1070 Wien
Nyitvatarts:
H-P 11.00-19.00
Sz 12.00-17.00
+43-1-890 48 83

Fotk:

Fotk az Eclectick bcsi zletről

Fotk az Eclectick divatbemutatjrl a 'Street Fashion Kollekcik' kzt - International Fashion Show, 2007-10-28

Fotk az Eclectick divatbemutatrl a10. Lakstrend s Design Killtson - Műcsarnok, 2007-03-10

Tovbbi cikkek a tmban:

Az International Fashion Show vasrnapi bemutatjn jrtunk (oktber 28.)

Divatbemutatk a 10. Lakstrend & Design Killtson (mrcius 10.)

Mindent az Eclectickről a HazaiDivat.hu portlon


Írta: MZ , Dátum: 2008-05-27






ALMAF