Createurope - 2 magyar tervező az élmezőnyben

2008. tavaszán a berlini Goethe Intézet pályázatot hirdetett fiatal európai divattervezők számára, CreateuropeThe Fashion Academy Award címmel.


Bicsérdi Ágnes 2007Nézd meg élőben az Interneten!

2008. tavaszán a berlini Goethe Intézet pályázatot hirdetett fiatal európai divattervezők számára, CreateuropeThe Fashion Academy Award címmel. 39 országból, több, mint 1000 pályázat közül választotta ki a zsűri a 30 szerintük legjobbat, köztük két pályakezdő magyar tervező, Bicsérdi Ágnes és Stán Szabina munkáját. Mindketten 2006-ban diplomáztak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Textil szakán. Ági jelenleg Lookrecia márkanév alatt tervez egyedi ruhákat Magyarországon, Szabina pedig Olaszországban él. A döntő most szombaton, 2008. október 18-án lesz Berlinben, de az interneten itthonról is megnézheted, és élőben szurkolhatsz a hazaiaknak!



A mindent eldöntő

A döntőre 2008. október 18-án kerül sor Berlinben, egy nagyszabású gála keretein belül. A zsűriben a divatszakma jeles képviselői vülnek majd, köztük a német Vogue korábbi főszerkesztője, a Joop! kreatív igazgatója, a H&M vezető tervezője, a nemzetközi Esmod divatiskola igazgatója, a LaFayette Berlin marketing menedzsere és számos újságíró, divattervező, divatcégvezető (www.createurope.com/jury).

Itt élőben követheted az október 18-i döntőt az interneten:
www.hobnox.com/THE-FASHION-ACADEMY-AWARD

A díjak

- Best Upcoming Designer Award (a legjobb kezdő tervezőnek)
- Best Avantgarde Award (a legjobb avantgarde tervezőnek)
- Best Student Award (a legjobb tanulónak)
- Audience Award (közönségdíj)

További infó:
www.createurope.com
http://www.myspace.com/createurope

Forrás: Createrrope és Bicsérdi Ágnes

Mindent a Createurope-ról a HazaiDivat.hu portálon


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2008-10-14






ALMAF