Hatvan standnyi ragyogás

A rövid, ámde hangulatos ékszerbemutató visszahozta kezdeti lelkesedésemet


Ami a Symában megrendezésre került 4. Hungoro Nemzetközi ékszer, drágakő, óra szalon és luxuscikkek kiállítást illeti nem lehet kifogásom. A Magyar Ötvös Szövetség közreműködésével létrejött rendezvény valóban a szakma legjavát vonultatta fel.



Egyik ámulatból a másikba estem Nina Ricci disegnos karórái, Zoób Kati helyszínen festett eozincsecsebecséi, Varga úr hálós technikával készült nyakékei, Komjáthy úr csepplalakú, szecessziós csodái láttán.

Hogy mégis szó éri a ház elejét, az sajnos ismét csak a szervezésnek köszönhető. Elmarasztalni ugyan nem lehet a hölgyet, a telefonon egyeztetett részletek ezúttal a valóságban, a helyszínen is álltak, sajtólista is volt, csupán a szervezéssel járó felfokozott idegállapot, az idegesség nyomta rá bélyegét a bejutás hangulatára. Az ingyenes belépésre jogosító kártyák fedőtokkjai fogytak el ideje korán, pótlásukra hosszasan kellett várakozni. Kis híján az Erős Antónia közreműködésével végigcelebrált megnyitóünnepségről is lecsúsztam miattuk. Sebaj! Lényeg a lényeg, az eseményről nem maradtam le.

A rövid, ámde hangulatos ékszerbemutató visszahozta kezdeti lelkesedésemet, nemcsak a szőlőfürtöt idéző arany nyakék, de a modellek decens kontyai, szikrázó szemhéjai, ruhájuk is magukra vonta tekintetetem. Bizakodva indultám hát "bevetésre".

A standokat járva, elsőként Kovács Imre Katával sikerült beszélnem, aki a Zsolnay-Zoób Kati porcelánremekek készítésébe avatott be. Majd Varga Miklós ékszertervezővel, a Varga Design tulajdonosával elegyedtem szóba, aki nem csupán a platina tulajdonságaival ismertetett meg, de készséggel vázolta elém a 2007-es ékszertrendet is. (Hadd jegyezzem meg az úr brill berakással ékített hálós karkötője szikrázik Gryllus Dorka színművésznő csuklóján is az áprilisi Elle-ben!).

Komjáthy Tibor úr kedvessége, a standjánál eltöltött idő ismét csak előhozta belőlem korábbi emlékeimet. Nem tudom, elsősorban vevőikre, ügyfeleikre koncentráló művészemberek, miért tudnak sokkal barátságosabban viszonyulni az ember lányához, mint egy-egy esemény fő-fő lebonyolítói.

Talán nekik is jót tesz a nyilvánosság, az érdeklődés, amelyet egy-egy elkészült interjú kelthet fel? - hajlok rá a művészember veleszületett alázatossága, higgadtsága inkább belejátszik a dologba.

Így vagy úgy, a kiállítóknak köszönhetően élményekkel gazdagon, örömmel repültem hazafelé. Bár sajnos kötve hiszem, hogy a közeljövőben ékszert vásárolhatnék magamnak, ám ha mégiscsak beüt a lottóötös, szinte biztos vagyok benne, elsőként Varga urat no és Komjáthy Tibort fogom felkeresni...


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-25






ALMAF