Utazni élvezet!

Valaki egész nap a tengerparton sütteti a hasát, valaki múzeumból múzeumba szalad, megint más gleccsereken mászkál, cápák közt búvárkodik, tevén lovagol.


Kevés olyan embert ismerek, aki nem szeret utazni. Igaz, találkoztam már olyannal is, aki nem lelkesedett az új tájak, új emberek, új kultúrák megismeréséért, de ő egyéb dolgokért sem rajongott, mondhatni sztoikus nyugalommal sodródott a világban, s különösebben semmi nem hozta lázba.



Szerencsére azonban az ilyen emberek vannak kevesebben – legalábbis szerintem -, s legtöbbünk alig várja, hogy autóba, buszra, vonatra, hajóra, repülőre üljön, s huss, egy más világba teremjen. Lehet ez egy nyaralás, telelés vagy a szerencsésebbek akár az év bármely időpontjában utazhatnak – jó nekik! -, a lényeg a kikapcsolódás, az újdonság varázsának átélése, a mentális és fizikai feltöltődés. Ennek érdekében persze mindenki másképp éli meg/át az utazást. Valaki egész nap a tengerparton sütteti a hasát, valaki múzeumból múzeumba szalad, megint más gleccsereken mászkál, cápák közt búvárkodik, tevén lovagol. Még jó, hogy ilyen sokfélék vagyunk!

Náray Tamás ihletet gyűjt – mint talán a művészek közül a legtöbben. Utazásai alatt megfogant gondolatait pedig ruhákba öntötte nekünk, s egy csodás, grandiózus bemutatóval tárta elénk. Én szívből gratulálok hozzá, mert szemétgyönyörködtető show-t sikerült életre keltenie, mely segítségével mindannyian részt vehettünk egy mesés utazáson a föld körül. Köszönjük, Tamás!


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-11-04






ALMAF