A Tiffany & Co. ékszerház

Marilyn Monroe óta tudjuk, hogy a gyémántnál nem kell jobb barát egy nő számára.


Tiffany & Co.A lnyok legjobb bartja

Marilyn Monroe ta tudjuk, hogy a gymntnl nem kell jobb bart egy nő szmra. Taln ebben rejlik a Tiffany & Co. kszerhz vilgraszl sikere. Meg abban, hogy jottnyit sem enged a minősgből, csak kivl gymntokat applikl bele sttuszszimblum kszereibe, nőket s frfiakat tve ezltal fldntlian csillogv. Vagy ahogy a Breakfast at Tiffany's (magyarul lom luxuskivitelben cmmel jelent meg) Truman Capote regnyből szletett film (Reggeli Tiffany-nl) Miss Hebrencse (Audrey Hepburn) gondolta, srthetetlenn.Klnc kezdet

Tiffany & Co. trkiz dobozok 1837-ben Charles Lewis Tiffany s John B. Young gondoltak egy nagyot, s rszer-dszműru zletet alaptottak. A korban szokatlan zletpolitikjukkal, mely szerint portkik rai nem kpeztk alku trgyt, felhvtk magukra a figyelmet.

A ksőbb vdjeggy vlt trkizkk doboz sem kslekedett sokig, tovbb nvelve az ekkor mg kis amerikai vllalkozs presztizst. Ma mr a Tiffany-kk egyenlő az elegancival s az exluzivitssal, de nem ez Tiffany-k egyetlen hagyomnytermető akcija: az amerikai cgek kzt elsőknt kezdtk el hasznlni a 925/1000 ezstmrtket, aztn hivatalosan is az amerikai standardd vlt. Ksőbb Charles Tiffany vezeti be a platina standardot is.

Uralkodi kek

Tiffany & Co. koktlgyűrűk 1845-ben megjelent a ma mr tradicionlis Tiffany katalgus, 1861-ben pedig a Tiffany & Co.-t rte az a megtiszteltets, hogy korst tervezzen Abraham Lincoln elnkk avatsra. A kors jl sikerlhetett, mert az elnk aztn a Tiffany-nl terveztetett kszergarnitrt a felesgnek. Kell egy cgnek jobb referenacia? Taln mg egy kis hazafisg: az amerikai hbor alatt a Tiffany ltta el kardokkal, zszlkkal s orvosi szerszmokkal a nemzeti hadsereget.

1871-ben kiadtk első, a XIX. szzadi japn festmnyek ihlette ezst tkszletket s Audubonra kereszteltk. Ez a nv azta is aranyknt cseng a vsrlk krben. Az első gymnt eljegyzsi gyűrű nyolc vnyi ksrlet eredmnyeknt szletik meg Tiffany-knl, klnlegessge, hogy a gymnt kiemelkedik foglalatbl. A msodik eljegyzsi gyűrű, Lucida majd csak 1999-ben kerl piacra.

Charles Tiffany 1878-ban megvsrolta a vilg legnagyobb s legtisztbb srga gymntjt, melyet Dr. George Frederick Kunz kszersz irnytsval 128.54 kartoss s 90 pontoss vgtak. Miutn megszerezte a francia koronakszerek drgakveit is, a kznyelv gymntkirlynak kiltja ki Charlest.

Csillag szletik

Tiffany & Co. Paloma Picasso gyűrűje A divat- s sztrvilg mg egy gymntkirlynak sem adja knnyen magt! Az igazi ttrs 1961-ben jn, amikor Marilyn Monroe bartjnak, a fenegyerek Truman Capote-nak Breakfast at Tiffany's (magyarul lom luxuskivitelben cmmel jelent meg) cmű kisregnyt megfilmesti a Paramount, mghozz Audrey Hepburn főszereplsvel. A film olyan imidzset rendel a Tiffany-hoz melynek mr lehetetlen ellenllni a legexluzvabb krkben is.

Hogy tovbb erőstse brandjt, a Tiffany 1974-től neves tervezőket kr fel arra, hogy nevket adjk kollekcikhoz: Elsa Peretti kollekcijt Paloma Picasso- kvette.

A Tiffany & Co. hz 1986-ban megnylt az első eurpai zlet is, a londoni Bond Streeten.

2002. ta Tiffany frfikarrkat is knl.

A Tiffany kszer presztizs. Egyszerűen azrt, mert kszereikbe kizrlag a legjobb minősgű - az ABC betűi szerinti osztlyozs alapjn legfejebb I kategris vagy annl tisztbb - gymntokat csiszoljk bele, knos precizitssal. Aki teht Tiffany-t vesz, biztos lehet benne, hogy nem fog mell. Nem kap se trtt, se szemcss, se gyenge minősgű gymntot, viszot a kis trkiz dobozrt cserbe egy vagyont knytelen otthagyni Tiffany-nl.

Fotk a Tiffany & Co. kszerhzrl s kszereiről

Mindent a Tiffany & Co. kszerhzrl a HazaiDivat.hu portlon


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2008-06-12


ALMAF