Ormos Eszterrel, a Mantra divattervezőjével beszélgettünk a Budapest Fashion Weeken

A modellek által is csak égbeemelt, dinamikusan fiatalos kollekció szülőanyja, a Budapest Fashion Week alig tízperces szünetében saját tervezésű, farmer egyberészesében igyekszik a folyos


Ormos Eszter bemutatója a Budapest Fashion Week-en, 2007-04-18Harsány matrózoktól a tipegő léptű gésákig...

A modellek által is csak égbeemelt, dinamikusan fiatalos kollekció szülőanyja, a Budapest Fashion Week alig tízperces szünetében saját tervezésű, farmer egyberészesében igyekszik a folyósora lélegzethez jutni. Ám a jól sikerült bemutató után még nem lazíthat, hála a sajtó helyszínre sereglett képviselőinek. Ormos Eszter készséggel, mosolyogva fogadja kérdéseinket, amin nem csodálkozunk: a Mantra színpompás kollekcióját tekintve, tudjuk, érezzük, megálmodójuk csakis ízig-vérig vidám teremtés lehet.



MZ: Hogy jellemeznéd a most bemutatott kollekciódat? Ormos Eszter: Utcai ruhákat készítettem főleg, amik abszolút hordhatóak, kényelmesek, komfortosak és nagyon színesek. A színesség és a természetesség abszolút jellemzi a Mantrát, csak olyan anyagokkal szeretek dolgozni, aminek nagy része természetes alapanyag.

MZ: Mi inspirált színpompás ruháid megalkotásakor?
OE:
Mi inspirált? Hát igazából a színek és a formák. Egy bemutató előtt az ember mindig – bár inkább csak a magam nevében beszélhetek, nem tudom, hogy mások, hogy gondolkoznak -, vagyis én főleg azt szoktam csinálni, hogy megnézem, hogy mim van, meg mik a nagy vágyaim és akkor ahhoz vásárlok alapanyagokat. Aztán már csak el kell készíteni a megálmodott csodákat. Úgy konkrét dolog, ami most megfogott volna, nem volt. A most bemutatott kollekcióban is láttunk ugye matrózruhákat, volt benne egy kis kelet a gésával, meg a Sivával. Igazából próbáltam arra törekedni, hogy mindent, ami csak jelenleg foglalkoztat, felvonultassak.

Mantra bemutató, <a href='/budapest-fashion-week.html' title='Budapest Fashion Week'>Budapest Fashion Week</a> - 2007-04-18MZ: Saját szalonod is van…
OE:
Igen, van egy saját szalonom a XIII. kerületi Hegedűs Gyula utcában. Igazából én többnyire méretre készítek ruhákat. Kolleganőmmel, Verner Viktóriával, szoktam együtt dolgozni. Igazából tényleg a természetesség az, amire próbálok összpontosítani, merthogy a harsány színeket szeretem. A szalonomban, ami egyúttal boltként is funkcionál, főleg fiataloknak, a saját korosztályomnak, huszonéveseknek készítünk jobbára méretre szabott ruhákat. Elsősorban tényleg a méretre szabásra törekszünk, de a ruhavásárlás nálunk egy folyamat eredménye. Úgy zajlik, hogy az emberek bejönnek hozzánk, megtekintik a választékot, majd elmesélik, hogy ők mit álmodtak meg maguknak. Keresnek egy formát, egy anyagot és aztán végezetül tényleg rajtunk a sor, mi varázsolunk.

MZ: A jövőben, hol találkozhat a Mantrával a nagyközönség?
OE:
Nyáron szeretnék, még nem tudom, hogy hol s mikor, de nagyon szeretnék egy nagybemutatót csinálni a saját kollekciómnak.

(Vigasztalásul álljon itt: addig is, míg a nagybemutatóra várakozunk, a Hegedűs Gyula utcában fekvő szalonban, „stílusműhelyben”, illetve a Retrock üzletében kereshetjük az egyéniségünkhöz és alkatunkhoz egyaránt illő Mantra öltözékeket!)

Fotók a Mantra divatbemutatóról, Budapest Fashion Week - Ybl Palota, 2007-04-18


Írta: MZ , Dátum: 2007-05-04






ALMAF