Hajvágó-show Argentínából

El Gitano egyenesen a napfényes Buenos Aires-ből repült át Budapestre, hogy a Divatfórum nézőinek bemutassa, milyen gyorsan vágnak hajat a Gama cég hajvágó gépei.


Gama - Stella 2006

El Gitano, a Gama céget képviselő argentín mesterfodrász a Stella Nemzetközi Divatfórum 2006 színpadán (február 26.)

El Gitano egyenesen a napfényes Buenos Aires-ből repült át Budapestre, hogy a Divatfórum nézőinek bemutassa, milyen gyorsan vágnak hajat a Gama cég hajvágó gépei. A tüzes természetű mester hamisítatlan dél-amerikai temperementummal adta elő műsorát, és futószalagon gyártotta a színpadon a trendi frizurákat.

A modellek vörösen és barnán, fizes hajukat cofban tartva, magasra emelve érkeztek a színpadra Sellei Gabriella vörös-fehér kollekciójában. El Gitano magához szólította első áldozatát, aki a színpad eljére érve, mélyen fejett hajtott az argentín mester előtt. Aztán úgy is maradt, mert - mint megtudtuk - így derül csak fény kuncsaftunk valódi hajhosszára. A mester szerint ugyanis gyakran érkeznek hölgyek a szalonjába azzal a különös kéréssel, hogy hajvágást kérnek, de a hajhosszuk változása nélkül. El Gitano-tól megtudtuk, hogy a hajhossz meghatározása csalafinta dolog, ugyanis kizárólag a fül melletti tincsek hosszúságát megismerve nyerhetünk bizonyosságot a centikről. Ezért az ideális hajvágás lépései a következők:1.) kuncsaftunkat megkérjük, hogy diszkréten hajoljon előre.
2.) megvizsgáljuk az előttünk leomló hajat, amely középen ékalakban rövidül.
3.) kezünkbe vesszük a hajvégeket, és finoman kirázzuk közűlük a fül melletti tincseket.
4.) ami pedig ezután a kezünkben marad, az nem más, mint felesleg, amelytől a Gama kiváló hajvágójának segítségével percek alatt megszabadítjuk a vendégünket.

Amikor El Gitano elkészült egy hajvágással, a színpad elejére terelte a modellt, majd örömittasan felszólította: ’Rázd meg jól a hajad és tiéd a közönség!’ és ’DJ! Nyomd fel a hangerőt!’ - show-ban nem volt hiány.

Később El Gitano elárulta, hogy a szalonban ő sem fejjel lefelé vágja a vendégei haját. ’Hogyis ne! Még a végén rájönnének, hogy ezt ők is meg tudják csinálni otthon, és többé nem jönnének el hozzám!’ - rikkantott a mester, harminckét fogát megvillantva.

A hajvágó gépről kiderült, hogy 21 penge dolgozik benne egyszerre, összehangoltan, és teszi ezt egy olyan fejben, amelynek kialakítása megakadályozza, hogy a fodrász megvágja vele magát. A Gama ezen kívül hajsütő vasat is kínál, amely számos előnye mellett törhetetlen, amit El Gitano az eszköz többszöri földhöz csapkodásával bizonyított.

A modellek hajvágás után a diszkréten a színpad két hátsó sarkában meghúzódo magyar asszisztensek kezei alá ültek. Hogya hajvágás volt-e profi, vagy a magyar utómunka volt ügyes, azt titok fedi, de az elkészült frizurával a rivaldába vonuló modellek valóban káprázatosak voltak.

A haj-show záróakkordjaként El Gitano bemutatta a közönségnek azt a 17 éves magyar modellt, aki mind a 192 centijével fogja képviselni a Gama céget annak világkörüli turnéján. Talán hamarosan egy új magyar topmodellt avathatunk...


Írta: Ilze , Dátum: 2006-02-26


ALMAF