A legújabb frizuratrendek egyenesen Párizsból

A párizsi fodrászok úgy határoztak, létrehoznak egy elit szervezetet, melyhez tartozni szakmai elismerést jelent. Az InterCoiffure-nek magyar szekciója is van.


InterCoiffure Hungary - Stella Divatfórum 2005InterCoiffure Hungary haj-show a Stella Nemzetközi Divatfórum 2005 színpadán


A párizsi fodrászok úgy határoztak, létrehoznak egy elit szervezetet, melyhez tartozni szakmai elismerést jelent. Az InterCoiffure-nek magyar szekciója is van. Ők mutatták be a legújabb hajtrendeket.

Az InterCoiffure Hungary képviselői Dudás Attila és Karika Zsolt navigálásával Párizst varázsoltak a Stella nagyszínpadára. A fellépő fodrászok a francia honban ellesett vágási technikákat és festést alkalmazták modelljeiken, bemutatva ezzel, mi ma az elit hajban.

Eszerint a puhítások és a lekerekített formák továbbra is uralják a teret. A hajvégek lépcsőzetesen, egyenetlenül vágottak, tépett hatást keltve ezáltal. De ugyanakkor szorosan a fejhez simulnak, szelíden keretezve az arcot.

A színek tekintetében a természetesség az úr. Elsősorban a föld és a tűzszínek a nyerők, tehát hódíz a barna és a vörös. A színhasználatra a finom árnyékolás a jellemző, a fodrászok óva intenek az erős kontrasztoktól. A festést leginkább arra használják, hogy körbesatírozzák a frizura kontúrját.De nem csupán vágott hajak kerültek a színpadra, hanem az épített csodák is. A Budapest Kongresszusi Központ közönsége megismerhette az  InterCoiffure Hungary által kiírt fodrászverseny résztvevőit, akik a színpadon újravarázsolták a versenyre készített frizura-álmaikat. Így személyesen  találkozhattunk egy fáraónővel és megcsodálhattunk egy gésa-kompozíciót is.

  Fotók az InterCoiffure Hungary haj-show-ról - Stella Nemzetközi Divatfórum 2005  
Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2005-02-27


ALMAF