Karitatív királynőjelöltek

Néhány nap múlva a tavalyi Miss Balaton, Jónás Eszter átadja koronáját az új királynőnek.


A Miss Balaton 2005 döntősei busát sütnek a Balatonért a döntő délutánján

Karitatív királynőjelöltek

Néhány nap múlva a tavalyi Miss Balaton, Jónás Eszter átadja koronáját az új királynőnek. A gálát megelőző délutánon azonban együtt süti majd a busát a 16 csinos versenyzővel, hogy népszerűbbé tegyék a Balatont.

A Miss Balaton verseny nem csupán a szépség dicsérete. A szervezők a balatoniakkal együtt azon dolgoznak, hogy népszerűsítsék a magyar tengert.

Az idén a Siófoki Vállalkozók Szövetsége és a Balatoni Halászati Rt. a Miss Balatont szervező Sportvonal Produkció Kft.-vel együtt busavasalásra buzdít. Az augusztus 5-én, pénteken 21.00-kor kezdődő döntő előtt, 17.30-tól rekordkísérlet kezdődik Siófokon, a Petőfi sétányon.A 60 m hosszú sütőn a királynőjelöltek kezdik a busasütést, aztán 1000 önként jelentkező veszi át tőlük a munkát, és teszik mindezt azért, hogy Siófok legyen az a város, ahol a legtöbben vasaltak busát. A rendezvényre a belépő mindössze 200 Ft, ez is csak azért, hogy a szervezők olyan tisztává varázsolhassák a sétányt, amilyen a rekordkísérlet előtt volt.

És hogy miért épp a busa? Mert szívbarát termék, és mert balatoni hal. A halhús pedig egészséges, ezért többet kellene belőle fogyasztanunk. Annál is inkább, mivel az évi 3 kg / fő-s fogyasztásunkkal ugyancsak a 24 kg / fő-s EU-s átlag mögött kullogunk. Talán ezen a területen is ránk férne egy rekordkísérlet...

Az eseményre több ezer látogatót várnak a szervezők.


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2005-06-28


ALMAF