Louis Vuitton megnyitotta első budapesti üzletét (július 12.)

Igen, igen, igen! 2006. július 12-én megnyílt az első Louis Vuitton szalon Budapest szívében!


Louis Vuitton az Operaház tövében

Igen, igen, igen! 2006. július 12-én megnyílt az első Louis Vuitton szalon Budapest szívében! Vuitton táskái világhíresek, ezt mindenki tudja. Hivatalosan tegnaptól már Magyarországon is kaphatók a híres LV logóval fémjelzett utazótáskák, valamint kiegészítők. Vegye, vigye, aki tudja! Szerda délután 3 órakor népes tömeg gyülekezett az Operaház tövében a Hajós utca és Andrássy út sarkán. Vörös szőnyeg utalt a nem mindennapi eseményre, valamint a híres emberek jelenléte jelezte a nap exkluzivitását. Habár a megnyitón kordon szűrte a nem hivatalos látogatókat, csütörtöktől bárki betérhet a gyönyörű üzletbe egy ridikülre. A világ első Louis Vuitton üzlete 1854-ben nyílt a párizsi Operaház szomszédságában, így az Andrássy utat méltán érezhetjük a budapesti Champs Elysée-nek. Magyarországon kívül még 52 ország árulja a hagyományt és modernséget tükröző táskákat a világ 354 üzletében.Csajbók Mariann, az esemény háziasszonya körbekalauzolt minket a 155 négyzetméteres üzletben. A bejárattal szemben felfedeztük a női kézitáskák, poggyászok birodalmát, míg a férfi kiegészítőket a bejárattól jobbra helyezték el. Megcsodálhattunk gyönyörű tollakat, patinás nyakkendőket és ingekben sem volt hiány. A napszemüveg-kollekciót Marc Jacobs, a Vuitton-ház művészeti vezetőjének neve fémjelzi. A cég ad a részletekre is: a bejárható üzletrész ’L’ alakban helyezkedik el - utalva Louis-ra.

A hűsítő narancsdzsúzt felhörpintve Makány Márta (Manier) mosolygott ránk, és Ungár Anikó emelte az est fényét - ezúttal privát. De mindenki, aki számít, biztosan jelen volt az exkluzív eseményen. A lágy dallamokról DJ gondoskodott, a Vuitton táskák autentikusságát pedig egy táskakészítő hölgy bizonyította, aki az egész nap folyamán egy kézipoggyászt varrogatott.

Még az esemény végén is tömeg állt az újonnan nyílt Vuitton üzlet előtt, lám-lám az emberek már nagyon várták az LV magyarországi debütálását.

Táska kronológia:
1821: megszületik George Vuitton
1896: George Vuitton megalkotja a Monogram vásznat
1924: piacra dobják a leghíresebb táskát, a”Keepall”-t
1983: megalapítják a Vuitton Kupát, amely nem más, mint a később Amerikai Kupa néven híressé vált yacht-verseny
1987: Louis Vuitton összeolvad a Moet Hennesy-vel, és létrejön a LVMH
1989: Bernard Arnault lesz a tulajdonosa az LV cégnek
1990: Arnault lesz a cég elnöke
1994:kiadják a „Voyager avec...” című utazással kapcsolatos irodalmi írások gyűjteményét
1997: Marc Jacobs lesz az LV új művészeti vezetője


Írta: Szilva , Dátum: 2006-07-13


ALMAF