Fotózd le a tapinthatót!

A HazaiDivat.hu cikksorozatban mutatja be a Levi’s® Feel (Érezd!) kampányának főszereplőit. Vak és gyengénlátó modelleket és a fotóst.


Glenn Luchford fotójaA legújabb Levi’s® kampány fotósa Glen Luchford

A HazaiDivat.hu cikksorozatban mutatja be a Levi’s® Feel (Érezd!) kampányának főszereplőit. A reklámkampány különlegessége, hogy az új kollekció egyedi szövését vak és gyengénlátó modellek szerepeltetésével hangsúlyozza. A szokatlan téma megfotózását Glen Luchfordra, a világhírű divatfotósra bízták.Glen Luchford a ’90-es évek elején robbant be a divat világába. Első szakmai elismerését az 1997-es nagysikerű Prada kampánya miatt kapta, amiért a reklámszakmában nagy tekintélynek örvendő angol DA & D díjjal jutalmazták.

Az Angliában, Brighton városában született (1968. július 17). Luchford-tól olyan világhírű magazinok rendelnek képeket - elsősorban divatfotókat és portrékat -, mint a Vogue, a Harper’s Bazaar, a Vanity Fair, az Another, a W, a Pop és a The New Yorker. De számos világsztár is nála fotóztatja magát, többek közt Madonna, Björk, Louis Farrakahn, Tilda Swinton és Sofia Coppola.

A ma már Londonban és New York-ban élő Luchford munkáit legutóbb New Yorkban, a Modern Művészetek Múzeumában, és a londoni Victoria és Albert Múzeumban láthatta a nagyközönség a ’Divatfotózás egy évtizede’ kiállítás részeként. Sőt, a a múzeum, archívuma számára egyúttal riportfilmet is készített a művész életéről.

Kate Moss szupermodellről készített portréit könyv alakban is megcsodálhatjuk. A szerencsésebbek pedig ’élőben’ is láthatták őket a Vogue magazin által szponzorált, jótékony célú ’Pozitív Szemlélet’ című kiállításon.

Luchford sokoldalú művész. 2001-ben megrendezte első játékfilmjét (’From Here to Where’ = Kb. Innen merre), amelyet az Edinburgh-i, Nemzetközi Filmfesztiválon a ’Legjobb Brit Játékfilm’ kategóriára jelöltek.

Jenny Saville festőművésszel immáron 10 éve dolgoznak együtt. Közös munkájuk során született az az aktsorozat, amely megdöbbentően, szépséges groteszkségében ábrázol meztelen emberi testeket. Közös munkáik jelenleg Londonban tekinthetők meg.

További cikkek a témában:

Ha nem látod, akkor tapintsd!

Érezd!


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2005-09-28


ALMAF