A Múzeumok Éjszakáján divatbemutató lesz a Textilmúzeumban

Az idén és tavaly végzett iparművészek Bodza és Stigma néven csoportosultak. Ők adnak divatbemutatót a Múzeumok Éjszakáján a Textilmúzeumban.


Harisnyák

Bodza, Stigma és a harisnyák 

Az idén és tavaly végzett iparművészek Bodza és Stigma néven csoportosultak. A melegnek ígérkező 2005. június 25-e éjszakáján táncművészetisek tolmácsolásában mutatják majd be ’Mesélő Harisnyák – Hóbortos Holmik’ című divat-show-jukat. A Múzeumok Éjszakája nem újkeletű mulatság, de a Textilmúzeum először kapcsolódik be a folyamatba. Ez alkalommal számos csábító programmal invitálja a múzeumba járókat és a többieket óbudai falai közé. Ott van például a zoknikötés program, amely a sokat mondó ’Kösse-vigye’ címet kapta. Hogy kinek van kedve szombaton este zoknit kötögetni? Hát annak, akit megérint a történelem szele, és szívesen dolgozik olyan masinán, melyen legfeljebb csak ükanyjának kortársnői tehették. De aki ’csak’ elméletben érdeklődik a történelem iránt, az is kielégítheti kíváncsiságát az ipartörténeti tárlatvezetés során, amely szintén megtalálható az este palettáján.

A hangulatért egyrészről a tömeg-érzés (ezen az éjszakán sok százan vándorolnak egyik múzeumról a másikra), másrészről a szervezők által ígért kerti sütés-főzés a felelős. Reméljük, mindketten jól végzik majd a dolgukat.

Aki pedig késő estig bírja, az háromszor is megtekintheti a Magyar Iparművészeti Egyetem végzett növendékeinek bemutatóját a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékeinek tolmácsolásában. A Bodza és Stigma csoportok divat-show-i a Múzeumok éjszakáján 21.00-kor, 22.45-kor és 00.15-kor startolnak.


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2005-06-13


ALMAF