Pályázati felhívás öltözéktervezésre

Az ÖKOSZTÜM – RUHADEMONSTRÁCIÓ programhoz kapcsolódóan - emberi és természeti környezetünk megóvásáért


Ötletelj! Alkoss! Tervezz! Pályázz! Demonstrálj! Nyerj!

S. Hegyi Lucia

Az ÖKOSZTÜM – RUHADEMONSTRÁCIÓ programhoz kapcsolódóan - emberi és természeti környezetünk megóvásáért – a Merlin Energia 2008 kampány keretében a Merlin Nemzetközi Színház, valamint az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet pályázati felhívást tesz közzé környezettudatos divattervezés témában. A szakmai elismerésért és díjazásért, valamint értékes jutalmakért három kategóriában pályázhatnak a versenyzők 2008. március 31-ig.

Kategóriák:

1. „Az energia nem vész el, csak átalakul” – formatervezés, szabadon választott anyagokból a megújuló energiák, természetes energiaforrások (pl. víz, szél erőmű, stb...) alapján kosztümfikciók tervezése2. Fantáziaruhák az újrahasznosíthatóság jegyében – szabadon választott kiegészítőkből, anyagokból, tárgyakból (pl.: kupakokból, elemekből, papírból kreált modellek tervezése)

3. „Le a szintetikus anyagokkal!” – kizárólag természetbarát anyagok (pl.: len, kender, gyapjú, pamut) felhasználásával hordható, utcai viseletek tervezése

A pályázás feltételei:

Elsősorban végzett vagy még tanuló formatervezők, divattervezők, jelmeztervezők, iparművészek, képzőművészek, textiltervezők és ruhakészítők jelentkezését várják. Korhatár: 18 év felett. Pályázni lehet egyénileg, illetve csoportosan is.

Díjazás:

Mindhárom kategóriában az első három helyezett értékes szakmai jellegű tárgyjutalomban részesül, továbbá lehetőséget kap, hogy ruháit bemutassa a MERLIN ENERGIA 2008-as kampány partner fesztiváljainak, rendezvényeinek eseményeként az ÖKOSZTÜM-ruhademonstráció részeként.

Jelentkezési határidő: 2008. március 31. 16.00 óra

A pályázatokat egy példányban az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetben, az Igazgatóságon, Kulcsár Viktóriánál lehet leadni.
Cím: 1013, Budapest, Krisztina krt. 57.

Regisztrációs díj: 2.000 Ft, amelyet készpénzben lehet befizetni a pályázat benyújtásával egyidőben.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

A/4-es méretű modelltervek, ha már elkészült ruháról van szó, akkor fotók is
technológia leírások
a koncepció leírása maximum egy oldalban
anyagvágatok
szabásminták (kicsiben)
fényképes szakmai önéletrajz
az eddigi referenciák rövid leírása
kitöltött jelentkezési lap
nevezési díj befizetése

A beküldött pályarajzok elbírálása után a döntőbe került versenyzőknek 3 db 36 vagy 38-as méretű öltözéket kell elkészíteniük és beküldeniük a szervezőknek. Az öltözékhez tartozó kiegészítőkről (fejfedő, cipő, táska, bizsu, vagy a modellhez kapcsolódó kellék) is a versenyző gondoskodik. A pályázókat legkésőbb április 10-ig írásban értesítik a pályázat eredményéről.

A nyilvános döntőre 2008. május 14-én kerül sor, amikor a szakmai zsűri által legtehetségesebbnek ítélt versenyzők ruháit egy rendhagyó divat-show formájában, valamint a kiállított ruhaterveken keresztül tekinthetik meg az érdeklődők.

A felkért szakmai zsűri tagjai:

Csipes Antal (iparművész, oktató - MOME)
Nagy Fruzsina (jelmeztervező)
Pálffy Szilvia (divattervező, oktató - Budapesti Divatiskola)
S. Hegyi Lucia (divattervező, Luan by Lucia)
Szűcs Edit (jelmeztervező, oktató - KREA)

További információ:

Kulcsár Viktória, projekt-felelős: kulcsar.viktoria [a] ella [pont] hu, +36 1 3 75 11 84/132

Forrás: ÖKOSZTÜM


Írta: MZ , Dátum: 2008-02-11


ALMAF