Createurope: The Fashion Academy Award – Európai pályázat fiatal divattervezők számára

A Goethe Intézet és az EUNIC Berlin idén először rendezi meg a createurope: THE FASHION ACADEMY AWARD pályázatot.


Újabb lehetőség a nemzetközi kiugrásra!

A Goethe Intézet és az EUNIC Berlin idén először rendezi meg a createurope: THE FASHION ACADEMY AWARD pályázatot. A pályázaton fiatal európai divattervezők és divattervező-tanulók mérhetik össze tudásukat három kategóriában. A díjazottak értékes nyeremények mellett, lehetőséget kapnak a szakmai bemutatkozásra, illetve szakmai továbbképzéseken vehetnek részt. A projekt további célja, hogy összeköttetést, tartós cserekapcsolatokat hozzon létre az európai divattervező-iskolák és divatműhelyek között. A program védnöke a Joop! kreatív igazgatója, Dirk Schönberger. A díjak tervezését a brit szobrász, Tony Craigg vállalta. A hazai tervezőpalántáknak a magyarországi különdíjakért is érdemes ringbe szállni, a legötletesebb magyar pályázat készítőjének a Quelle, a legkreatívabb magyar munka megalkotójának pedig a WAMP szolgál meglepetésekkel.



Részvételi feltételek

A pályázaton olyan 18 és 32 év közötti fiatalok vehetnek részt, akik legfeljebb egy éve dolgoznak professzionálisan a szakmában.

Kategóriák és díjak

A pályázaton három kategóriában lehet részt venni, minden kategória külön díjazásban részesül.

Első kategória: Best Upcoming Designer Award/ A legjobb új generációs divattervező díja
Az a kollekció kerül díjazásra, amely kreativitása, összhatása és a prezentáció minősége révén tűnik ki, és magán hordozza alkotója egyéni kézjegyét. Minimum 3, maximum 6 teljes modellt kell bemutatni. Nyeremény: „Egy év Berlinben” és a „Quelle-Fellow”: a nyertes igényeinek leginkább megfelelő szakmai gyakorlat egy közösen kiválasztott professzionális berlini divattervezőnél. Lehetőség divatbemutatón való részvételre, kívánságra saját kollekció létrehozása a Quellének. A nyeremény összértéke: 25.000 €.

Második kategória: Best Avantgarde Award/ A legjobb avantgárd díj
Olyan avantgárd kollekciós darabok kerülnek díjazásra, amelyek divatvilága különösen progreszív, modern és kreatív – az anyag, a szabás vagy a kidolgozás vonatkozásában. Ugyancsak fontos a saját kézjegy megjelenése. Minimum 3, maximum 6 modellt kell bemutatni. Nyeremény: Prezentáció egy divatbemutatón, személyre szabott és intenzív médiatámogatás, anyagi támogatás 10.000 € értékben saját kollekció létrehozására. A nyeremény összértéke: 15.000 €.

Harmadik kategória: Best Student Award/ A legjobb tanuló díja
Ebben a kategóriában a divattervezés folyamata és fázisai állnak a középpontban. Egyetlen modellt kell bemutatni, mellékelve annak létrehozásának teljes dokumentációját: a vázlatoktól a rajzokon, anyagpróbákon, színmintákon keresztül egészen a kész modellig. Nyeremény: Fizetett hathetes szakmai gyakorlati lehetőség a Quelle cég „Marketing és forgalmazás” részlegénél Nürnbergben. A nyeremény összértéke: 5.000 €.

Magyarországi különdíjak

QUELLE MAGYARORSZÁG MEGLEPETÉSDÍJ
A legötletesebb magyar pályázat készítőjének – átadás a Quelle 2008 októberi divatbemutatóján.

WAMP-KÜLÖNDÍJ
A legkreatívabb magyar munkáért – négy alkalommal ingyenes megjelenési lehetőség a WAMP-piacon.

A magyarországi különdíjakért a budapesti Goethe Intézetben leadott pályázatok alkotói indulhatnak. Természetesen ezeket a pályázatokat is továbbítják Berlinbe.

Időzítés

Leadási határidő Budapesten: 2008. június 10. Budapest, Goethe Intézet
Leadási határidő Berlinben: 2008. június 30. Berlin, Goethe Intézet
A 30 legjobb pályázat kiválasztása: 2008. július 30.
Berlini díjátadó: 2008. október

A közvetlenül Berlinben leadni kívánt pályázatokat erre a címre lehet küldeni: Neue Schönhauser Strasse 20, D-10178 Berlin
Tel.: 349 30 259 06 545, Fax: 349 30 259 06 656
info[a]createurope.com

Szponzorok

A projekt főszponzora a Quelle; a program a Német Külügyminisztériummal közösen valósul meg.

Koordináció

A projektet Magyarországon a budapesti Goethe Intézet koordinálja. További információk magyar nyelven:
Sárossi Bogáta programasszisztens
e-mail: saross[a]budapest.goethe.org
Goethe Intézet Budapest
1092 Budapest, Ráday u. 58.
www.goethe.de/budapest

forrás: createurope


Írta: MZ , Dátum: 2008-04-01






ALMAF