Dévényi Kathy sminkmester Guiness rekord kísérlete napról-napra (március 29.)

Dévényi Kathy-ra a sminkmaraton 38. órájában nyitjuk rá újfent a szalonajtót.


Újabb magyar rekord születik!

Dévényi KathyDévényi Kathy-ra a sminkmaraton 38. órájában nyitjuk rá újfent a szalonajtót. A Guiness rekord kísérlet finisében járunk, a barátságos helyiségben ekkora már mindenki egyszerre veszi a levegőt, számolja a másodperceket - mi tagadás, közel két nap leforgása alatt volt ideje összecsiszolódnia a virrasztóknak -, sejtik, érzik, sikerülni fog. A pörgős ABBA slágereket Tina Turner melankólikusan szerelmes örökzöldjei váltják fel és az utcára helyezett hangfal a szponzorok molinóival együtt is bevándorol a szalonba. A sminkfotel éppen megüresedik, mindnyájan Csomor Csilla érkezésére várunk, aki önhibáján kívül csak késik és késik, mígnem magam huppanok a helyére...



Helycserés támadás

Rossz az, aki rosszra gondol. Szépítkezés helyett ezúttal egy rövid interjú erejéig foglalom el Dévényi Kathy vendégeinek tükörbirodalmát. A sminkmesteren még mindig alig látszik a fáradtság nyoma, dacára, hogy odakint még az idő is kellőképp borusra, álmosítóra fordult. Jó kedéllyel, összeszedetten válaszol kérdéseimre, ha nem sejteném harmincnyolc óra kemény munka áll mögötte, arra gondolnék, bizonyára kellemesen aludt az éjjel.

MZ: Hogy telt az elmúlt éjszaka?
Dévényi Kathy: Nagyon nehéz volt. Nagyon nehéz. Igaz, számítottunk rá, hogy ez a mostani, második éjszaka, úgy valamikor hajnalban már mindenkinél meghozza az eredményét a maga hosszútávú ébrenlétével.

MZ: Mi segített átlendülni a holtpontokon?
DK: Táncoltunk, énekeltünk - Dévényi Kathy nevetve idézi fel az elmúlt éjszaka történéseit - más nem tud átsegíteni ilyenkor, esetleg egy-egy kávé. Majd a többiek felé fordulva teszi fel a kérdést - Mit csináltunk még gyerekek? Ezt így - érkezik a kimerítő felelet, Gerényi Katalin cseppet álmosan ugyan, de törve nem, most is a háttérben izeg-mozog, súg, készséggel segít be, ha kell. Mindenki amit éppen tudott - folytatja Dévényi Kathy. Én C vitaminos tablettát szedtem, kálciumot, meg talpmasszázs is volt. Mindenféle apróság. Mindazt, amit csak lehetett, megpróbáltuk alkalmazni az elmúlt éjszaka során, hogy nehogy abbahagyjuk.

MZ: Ha újra lehetne kezdeni, újra belevágna?
DK: Háát. Most biztos nem találnék ki semmit, ami ezzel kapcsolatos. Tehát nem hiszem, nem, most holnap nem fognék hozzá újra, az biztos. De, ha itt ezen a hajnali időszakon kicsit másképp esik túl az ember, akkor végigcsinálható, abszolút. Ez a negyven óra emberi léptékkel is megélhető. Most tudom már azt mondani, hogy anno a Binder Géza ötvenegy órája (a hajvirtuóz 2004. június 2-án 12 órától június 4-én 14 óráig 50 óra leforgása alatt mintegy 80 híres személyiségnek készítette el a frizuráját. A rekord végrehajtását szintén Gerényi Katalin felügyelte - a szerk.) nagyon kemény lehetett. Én itt negyvenet csináltam végig, ehhez viszonyítva az az ötvenegy nagyon embertpróbáló lehetett.

MZ: A holtpontokról beszéltünk, de mi számíthat a legsikeresebb eseménynek a sminkmaraton során?
DK: Hátha sikernek könyvelhető el az, hogy a szerdai nap reggeltől késő este 8-ig, fél kilencig folyamatosan jöttek a népszerű sztárok mindenféle területről, plusz az újságírók, televíziók forgatócsoportjai, fotósok, akkor nyugodtan állíthatom, hogy ez abszolút sikernek mondható. Azt bizonyítja, hogy felfigyeltek ránk, azt, hogy amiért ez az egész történt elérte az eredményét. Továbbra is azt gondolom, hogy a nőknek fel kell hívni a figyelmét arra, hogy sminkeljenek és ezzel egyidőben a szakmára is kellő figyelem kell, hogy essék.

Szalon-körkép

Csomor Csilla még az interjú végeztével sem érkezik meg. Gerényi Katalinék az utcában lévő közeli hajszalonból cipelnek át egy vendéget. A hosszú, szőke hajú hölgy frizuráját a mellírozás kellékei díszítik, fehér papírkák lógnak arcába, homlokába. Frizurához a smink! - a többieknek már győzködni sem kell őt, a hölgy épp helyet foglal a sminkfotelben, amikor Csomor Csilla szélesre tárja a szalon ajtaját.

Míg a népszerű sorozat Berényi Zsuzsája szépül, Erdőhegyi Brigitta is befut a helyszínre. Repül a kismadár! - Dévényi Kathy testvére a fotósok táborát erősítve, továbbra is hősiesen áll a fényképezőgép mögött, még a 38.-39. órában is elszántan örökítve meg az elkészült sminkremekeket.

Ami a mester egykori tanítványait illeti, rájuk sem lehet panasz. A rekordkísérlet bíráiként, egyesek a kialvatlanságtól fázva ugyan, ám de töretlen lelkesedéssel tesznek eleget Dévényi Kathy kéréseinek. Közel a gigászi teljesítmény végéhez, elmondhatjuk tehát, százszázalékosan helyén van minden és mindenki...

(A rekordkísérlet 13 órakor sikerrel fejeződött be. Dévényi Kathy és maroknyi csapata röviddel a maratoni esemény után a Dunapark Kávéházban rendezett sajtótájékoztatón számolt be a negyven óra apró győzelmeiről, megpróbáltatásairól.)

Képek Dévényi Kathy rekordkísérletéről

További képek a témában:
Képek Dévényi Kathy új Guiness rekordot köszöntő sajtótájékoztatóról - Dunapark Kávéház, 2007-03-29


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-30






ALMAF