Múltidézés a Byblosban

Hogy milyen lábremegés, kézgörcs előzte meg a Rambo, az Emlékmás, a Terminátor sztorik producerével való szemtől-szemben találkozást, el lehet képzelni..


Tizenéves se voltam, amikor először hallottam a legendás filmproducerről, nevezetesen Andy Vajnáról. Na persze akkor még nem hallhatatlan filmjei kapcsán kerültem kapcsolatba nevével, csupán hőn szeretett magyar tanárunk mesélt valami réges-régi ködbevesző történetet, aminek szereplője volt a fenn nevezett úr.



Állítólag hajdanán tanár bácsink nagymamája felvigyázott Vajnára – szólt a fáma, tán még valami távoli rokoni kapcsolat is említésre került, szó, mi szó az Anna Karenninák megszállottja, azóta lázasan készült a találkozásra Vajnával. Az eredményt, bármennyire is fúrja oldalamat, sajnos nem ismerem.

A magam lázas készülődéséről annál inkább be tudok számolni. Hogy milyen lábremegés, kézgörcs előzte meg a Rambo, az Emlékmás, a Terminátor sztorik producerével való szemtől-szemben találkozást, el lehet képzelni, persze így utólag magam sem tudnám megmondani, mitől féltem. Andy Vajna, dacára a helyszínen megjelent médiahadnak, készségesen válaszolt kérdéseimre a Byblos megnyitóján.

Talán nem túlzás azt állítani, a Fashion Sreet egyik igencsak meghatározó divatházában, még a márványlépcsőt szegélyező „kerítés” is kolbászból van. No persze nemcsak a mesés enteriőr, a pisztáciában úszó és ciklálmenbe hajló rózsaszín falak nyűgöztek le, az ezüstgömböktől a zöldalmákig minden a legméltóbb helyére került, hogy Facchini ruháiról, pazar kollekciójáról már ne is beszéljek. A rövid esésű, szőrmés bőrkabátokból szívesen gardróbomban tudnék egyet, még akkor is, ha szentségtörő módon, ezzel épp a magyar tervezőket sértem. (Nem szeretném.). Igaz, ami a jövőt illeti, talán nekik is van okuk a bizakodásra, Andy Vajna ugyanis, ha tervbe még nem is vette, erősen fontolgatja a hazai designerek patronálását.

De addig is, örüljünk annak, ami van. A Versacéről elhíresült, olasz divatház magyarországi megjelenésének, még akkor is, ha a játszótéren nem külön bejáratú szupernagyink tanította Vajnát homoklepényt, gombócot sütni!


Írta: MZ , Dátum: 2007-11-02






ALMAF