Félresikerült randi Schiffer kisasszonnyal

Nem volt két fillér, de üsse kő, bevásároltam a profi videóból. Annyit mindenesetre a szupermodell javára írhatok, 120 perc alatt vagy nyolcszor biztos átöltözött


Kezdjük ott, hogy a súlyával, légyen az nő, vagy férfi, majdnem mindenki elégedetlen. Ki megszabadulna néhány kilótól, ki meg felszedni próbál egy-két dekagrammot, lényeg a lényeg, sovány vagy enyhén kerekded, egy kevés büszkén dagadó izomzatot mindenki szívesen magára építene.



Így voltam ezzel én is, kora kamaszkoromban, amikor még csak híre-hamva sem volt a Schorbert Norbiknak, hogy a Czanik Balázsokról már ne is beszéljek. Mi legfeljebb káposztaleves kúrán senyvedtünk, meg fűrészpor ízű Abonetten, és Bíró Icára ültünk fel, hogy kockás legyen a hasunk. Aztán hogy-hogy nem, lassacskán ránk is ránk köszöntött a nagybetűs kapitalizmus, a boltokban külön fitnesz részlegen kínálták az idevonatkozó portékákat, mint Claudia Schiffer robosztus két részesét, azt a bizonyos, „neked is ilyen szuper alakod lesz, ha velem tornázol”-t.

Nem volt két fillér, de üsse kő, bevásároltam a profi videóból. Annyit mindenesetre a szupermodell javára írhatok, 120 perc alatt vagy nyolcszor biztos átöltözött, viselt klasszikus feketét, fehéret a tornadresszekből és az edzőcsukája is ebben a két színben pompázott, csíkos Adidas volt, ha jól emlékszem. Kezdtük a bemelegítéssel. Aztán jöttek a súlyzós gyakorlatok. Valahol a harmincadik percnél dőltem ki, úgy hogy számomra nem volt tovább. Kikaptam a kazettát a lejátszóból, többet nem kínoztam magam. Schifferrel pláne.

Beértem helyette Cindy Crawford ultra rövid 15 percesével, azt hiszem, szintén a Viasat3 műsorán futott az esti aerobik az elragadó barnával, mint most a Topmodell műsora. Azt még bírtam szuflával, idegzettel. Bár pólyás korom óta a vékony Schifferért rajongtam s a kézzelfoghatóbb Cindy nem igen rúghatott labdába nálam, onnét kezdve megváltozott a rangsor. Ha csak tévében, újságban láttam szerepelni Claudiámat, belesajdult a térdem, hogy a háromfejű combizmomról már ne is beszéljek. Rosszul sikerült randi volt az a fitneszkazetta, az biztos.

De aztán a hazai, Friderikusz show-s közszereplése után, ha meg nem is bocsátottam az egérfogait ránk villantó bájos szőkeségnek, meglágyult a szívem irányában. Amikor az elő terhességét követő anorexiájáról olvastam, szurkoltam neki, hogy mielőbb felgyógyuljon. Most meg, ha esténként tüneményes csemetéi körében látom a televízióban ugrabugrálni, még el is mosolyodom. Csak azért, csak azért nem harapok bele gyorsan én is egy ropogós, egészséges, csupa-csupa tejből készült Kinder szeletbe, mert én még mindig, még mindig - igaz már a második, elszántabb, odaadóbb - izomépítés korszakában leledzem. (És mert, ha jól, elég odaadóan figyeltem biosz fakultáción, a cukor rontja az egérfogakat is!)


Írta: MZ , Dátum: 2007-01-25






ALMAF