Cserebere, fogadom

Ahogy még az is meglehet, a vakítóan kék szemű lány közelébe sem kerül a divat fővárosának


Furcsa, furcsa ez a műsor. Ha kivételesen jók és naprakészek értesüléseim, Vámosi Vikit, a Topmodell tündéri háziasszonyát a döntőben már nem láthatjuk viszont. Helyette a műsor szerkesztői Cseh Annamáriában és a kilencedik hónapban járó Görög Zitában gondolkodnak, no és Epres Panni neve is felmerült.

A leváltás okai számomra nem derültek ki nyilvánvalóan, Viki managmentje volt túlontúl maximalista, értsd, elvárásai nem egyeztek Viasatékkel, avagy Árpáék nem találták kielégítőnek Viki ténykedéseit, nem tudom. Mindenesetre pénteken már új zsűrielnöke lesz az adásnak.



Első olvasatra, számomra mindenképp meglepőnek tűnt a hirtelen csere.

Bármilyen panaszok is merültek fel, egyik, másik oldalról (is), nem igaz, hogy az utolsó részt, ne lehetett volna még így vagy úgy levezényelni. Nem szeretnék senki ellenében előre szónokolni, de azért egy olyan valakit állítani a döntő élére, aki se a lányok, se a többi zsűritag rigolyáit nem ismeri behatóan, elég merész vállalkozásnak tűnik.

Ha ne adj Isten Juditnál ismét eltörik a mécses, a nyafka lányt ki fogja megvigasztalni? Vagy, ha netántán tényleg eképp alakul, hagyják majd őt könnyeit szabadon potyogtatni, áztassa csak el a modellházat, Rékástul, Annástul, mindenestül?

De ne legyünk fogadatlan prókátorok,elemezzük inkább, ami volt. A múlt adást. Judit (minősíthetetlen?), bennem mindenképp visszatetszést keltő viselkedését. Elismerem, Fruzsi se volt kutya, na de az árulkodó Júdás szerepét magára öltő Judit, mintha nem topmodellképzőben, óvodában lenne.

"Óvónéni a kislányok bántanak. Mer én kimondva, kimondatlanul okosabb, jobb és szebb is vagyok, mint a többiek. Igaz, ezt a tudásomat önmagamról, megpróbálom a(z) (ál)szerénység, a kishitűség maszkja mögé rejteni, sőt elődfordul, hogy ettől, attól valóban félek, hogy nem is tudom, valójában mit keresek én itt, de... Ők a hibásak, tessék megérteni! Tessék sarokba állítani, kukoricán térdepeltetni, eldádázni őket, mert én ezt tovább így nem. Bírom. Nekem ne mondják, hogy tegyem oda magam! Majd odateszem, ha... Akarom. Brühühühü, brühühühühü.".

Aztán meg lehetett Fruzsi hangjában gyönyörködni, aki, ha nem is előre ivott, mindenesetre előre bagózott topmodellsége bőrére. Blama, szívás, és az ő stílusukban szabadon fokozhatnánk a vele történteket, de mégsem tesszük, értelmezze, mindenki úgy, ahogy szeretné s vonja le a tanulságot maga. Kameraközelben no comment, vagy tudom is én.

Annán újból és újból meglepődöm. Mintha az összezártság rá sem volna túl kedvező hatással. Stílusficamait, elfruzsiasodását én a környezetnek tudom be, persze, előfordulhat, hogy megint én tévedek. Anna valóban ilyen. Egyik szeme sír, a másik meg irigyen lesi a profi modelleket, akik, mint maga állította vékonyabbak, sudárabbak is nála. De sebaj! Ő győzni fog, mert eltökélte.

Aztán, hogy mi lesz Párizsban, egy zord modellmanagment elnöke őt is piszkafa soványra fogyasztja s megállás nélkül kapja majd a megrendeléseket, vagy különleges személyisége révén netán még ettől is megmenekszik, elfogadják őt úgy, ahogy van, Anna lábakkal, a jövő zenéje. Ahogy még az is meglehet, a vakítóan kék szemű lány közelébe sem kerül a divat fővárosának. Majd minden a nagyérdeműn, az smsező közönségen múlik. No meg a zsűrin.

Esetleg a szexi Rékát válasszák, netán a már kiesettek közül teszik valakinek fejére a virtuális koronát, Valentináéra, Titáéra, tudom is én. Elválik. Nem is a mostani végeredményre, a győztes lány teljesítményére, pályájának alakulására leszek kíváncsi, évekkel később. Remélem, Viasaték erről is beszámolnak majd. Számomra ez érdekesebb, fontosabb, "izgatóbb" téma volna, mint maga a műsor, a pénteki döntő.


Írta: MZ , Dátum: 2006-12-20






ALMAF