Je Suis Belle és Fashion Degree 2009 - magyar tervezők a berlini Mercedes-Benz Fashion Week-en

A hazai divattervezők közül elsőként a Je suis belle (Dévényi Dalma és Kiss Tibi) kapott lehetőséget, hogy az egyik legrangosabbnak tartott design-esemény


Je suis belle 2009 Tavasz/NyrA hazai divattervezők kzl elsőknt a Je suis belle (Dvnyi Dalma s Kiss Tibi) kapott lehetősget, hogy az egyik legrangosabbnak tartott design-esemny, a berlini Mercedes-Benz Fashion Week hivatalos programjnak rszeknt - szmos vilghrű mrka (Boss, Escada, Custo Barcelona) mellett - bemutathassk 2010 Tavasz/Nyri kollekcijukat. A komoly rdeklődssel ksrt Je suis belle divatbemutat a nemzetkzi szinten eddig is figyelemremlt sikereket felmutat divatmrka letnek fontos mrfldkve: a sorokban ugyanis (tbbek kztt) a vilg legfontosabb divatportljnak - a Women's Wear Daily-nek (WWD) - teljes stbja, valamint a Vogue s az MF Fashion jsgri ltek. Ugyancsak a nzők kztt foglalt helyet a JSB darabjait gyakran viselő, Nmetorszgban npszerűsgnek rvendő sznsznőnk, Gryllus Dorka is. Noha a rendezvny zrtkrű volt, a CHB multimdis ablakain keresztl az utcn tartzkodk is lvezhettk a show-t, gy teremtve klnleges kapcsolatot a kznsggel, mint a CHB korbbi - kortrs kpzőművszeti, zenei, irodalmi s filmes - projektjei sorn mr annyiszor.A pénteki bemutatót szombaton egy egész napos showroom követte, melynek során az érdeklődők testközelből is megtekinthették a ruhákat; a CHB jövőbeli tervei között szerepel a meghívott tervezők munkáinak bemutatása ilyen formában is a divathét ideje alatt.

A Collegium Hungaricum Berlin és a The Room magazin közös kezdeményezésére létrejött show a .CHB Fashion Days - a kortárs magyar divatot népszerűsítő - programsorozatának első, nagysikerű lépése volt, ezzel a két magyar bemutatóval:

HTW @ CHB - ici Fashion Degree 2009
2009. július 2.
Fashion Show: 21.30 @ CHB panorámaterem

Je suis belle @ CHB
2009. július 3.
Fashion Show: 22.00 @ CHB panorámaterem
After Party: 24.00 @ CHB Fashion Lounge

A Je suis belle elismeréseket bezsebelő, jövő Tavasz/Nyári kollekciójának alapját Szűcs Attila festményei képezik: a művész négy képe került a ruhákra, melyek légiesek és könnyedek, mindennapos viseletre készültek, ugyanakkor a vasárnapok ünnepiségét juttatják eszünkbe.

A márkát 2005-ben alapító Dévényi Dalma és Kiss Tibi már a 2007-es Fashion Awards Hungary-n megkapták az Év Fiatal Divattervezője címet, ruháik pedig - Budapesten kívül - számos városban (London, Berlin, Bécs, Zürich és Bázel) kaphatóak.

A Berlinben sikerrel debütáló duó a közeljövőben az Egyesült Államokban mutatkozik be: kollekciójukat a new yorki divathét idején mutatják be 2009. szeptemberében. A Collegium Hungaricum Berlin pedig - a Mercedes-Benz Fashion Week Berlin szervezőivel közösen - egy olyan platformot tervez létrehozni, mely a kelet-európai tervezőnek nyújtana lehetőséget a nemzetközi színtéren való megjelenésre.

Forrás: .CHB Fashion Days


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2009-07-16


ALMAF