Elhalasztják a USE unused 2007 TavaszNyár divatbemutatót (április 12.)

A 2007. március 22-re beharangozott USE unused szalonbemutatóra sajnos még várakoznunk kell.


Nem áprilisi tréfa

USEA 2007. március 22-re beharangozott USE unused szalonbemutatóra sajnos még várakoznunk kell. No nem arról van szó, hogy a fiatalok se szó, se beszéd meggondolták volna magukat, a 2007 Tavasz/Nyár -i kollekció divatbemutatóját nyomos indokkal halasztották április 12-re. A párizsi anyagvásár és az ugyancsak Frankhonban nemrég megrendezésre került Fashion Week olyan szinten lecsapolta a tervezők energiáját, hogy az itthoni előkészületekre időben már nem tudtak igényeiknek megfelelően felkészülni.Egy kollekció bemutatójáról utólag könnyen állapítjuk meg, sikeres volt, avagy sem, míg a nagy esemény előmunkálatairól hajlamosak vagyunk megfeledkezni. A divattervezőkre, legyenek mégoly tehetségesek is, mint a USE tervezőcsoport tagjai, millió feladat hárul. Nemcsak több tucat fotót kell végigbogarásszanak, hogy aztán kiválaszthassák a kollekcióhoz leginkább megfelelő lányokat, meg kell tervezniük a világítást, ki kell gondolják az esetleges művészi igényeiket is, a sminktől, a frizuraremekekig bezárólag minden egyes apró részletért ők felelnek.

„Természetesen voltak ötleteink a bemutatóval kapcsolatban mindenre, de sem a tervezők művészi igényessége, sem a márka imázsa nem engedi meg, hogy kósza ötletekre, egyet nem értésben fogant gondolatokra építsünk egy akkora eseményt, mely nem csak saját márkánk itthoni életében hatalmas, de a hazai divatéletben is meghatározó alkalom.” – tudtuk meg Lábady Gergelytől, a USE PR-osától a késedelem okát.

Az időpont megváltoztatásának mindemellett technikai része is volt. „Ha valamit bemutatunk, azt utána el is szeretnénk adni. A gyártatás - a külföldi eseményeknek köszönhetően - csúszott, s mivel külföldről fix megrendeléseink vannak szoros határidőkkel, és cégünk a kinti piacon még nem engedheti meg magának azt a luxust - s soha nem is fogja megengedni - hogy külföldi partnereit üres polcokkal hagyja a szezon elején, így elsőként ezeknek kellett eleget tennünk.” – tette hozzá a USE-t képviselő szakember.

„Ez egy üzleti alapokon nyugvó, művészi gondolatisággal alátámasztott döntés volt” – mondta – „ahol be kellett látnunk azt, hogy sem a külföldi, sem a hazai közönség nem érdemli meg, hogy ne száz százalékos teljesítményt kapjon tőlünk - legyen szó akár egy megrendelés teljesítéséről, akár egy bemutató tisztességes, igényes megrendezéséről.” – hallhattuk a tervezőcsoport ízig-vérig maximalista szellemében fogant érvelését.

Azt pedig már valóban örömmel fogadtuk, hogy a Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András nevével fémjelzett alkotótrió újabb sikergyanús projektekben vesz részt, a fentieken túl, folyamatban lévő pályázatok, fotózások miatt is kényszerült a szalonbemutató időpontját megváltoztatni.

„A külföldi és a hazai kollekciók megjelenésének fél éves eltérése úgy érzem, mindig kihívásokat fog elénk állítani, de lassan már tisztán érezzük ennek ritmusát fülünkben, s nemsokára már mindannyiunk csukott szemmel is tudni fogja a hétköznapok tánclépéseit...” – nyugtatott meg bennünket végezetül Lábady Gergely.

A jövőben tehát valószínűleg nem szükségeltetik majd kíváncsiságunkat altatva várakoznunk egy-egy kollekció bemutatására, ám, ha ismét a USE előmeneteléről, dicsőségéről lesz szó - talán állíthatom ezt mindannyiunk nevében - , készséggel megtesszük majd újra és újra.


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-21


ALMAF