Hulladékból ékszerkészítés workshop lesz a VAM Design Centerben (október 10.)

Pillekő 2009A szemét nem vész el, csak átalakul címmel nyitott design workshopra invitálja az érdeklődőket a VAM Design Center 2009. október 10-re.


Pillekő 2009A szemét nem vész el, csak átalakul címmel nyitott design workshopra invitálja az érdeklődőket a VAM Design Center 2009. október 10-re. A DNS Egyesület által kitalált projekten a környezettudatos trendkövetők hulladékból készíthetnek ékszereket, használati- és dísztárgyakat a DNS Group alkotócsoport vezetésével. Az alkotások alapanyaga petpalack és ásványi kőzettörmelék lesz, mely úgy formálható akár az agyag, könnyen kezelhető, gyorsan megszárad és megszilárdul, majd pedig tetszés szerint színezhető, festhető. A workshop keretében most bárki megismerkedhet a technikával, miközben szabadon kipróbálhatja fantáziáját, kézügyességét és egyúttal választ kaphat néhány, a környezettudatosság fontosságára és szükségszerűségére irányuló kérdésére is.



A közösségi és közjóléti célokat szolgáló program egyben környezetvédelmi és művészeti-kreatív lehetőség is. A DNS Group alkotócsoport tagjai a környezettudatos életmódra nevelés kapcsán az iskolás korú gyerekeket megcélozva tartanak játékos foglalkozásokat. A projekt fontos eleme, hogy a gyerekeket bevonják az alkotási folyamatba, mert így a jövő felnőttjei idejében megtanulhatják, milyen környezetkárosító hatása van a pillepalacknak és a többi nem lebomló szemétnek. Épp ezért a "pillekő projektre" olyan technológiát dolgoztak ki, amely hulladékmentesen alkalmazható és nem káros az egészségre - a nyersanyag ásványi kőzet, belseje pedig petpalack -, tehát gyermekek is használhatják.

Helyszín
Vam Design Center (1061 Budapest, Király utca 26.)

Időpont
2009. október 10. szombat, 10.00-18.00

A workshopon való részvétel a kiállítás belépőjével INGYENES!

Forrás: VAM Design Center


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2009-10-06






ALMAF