Ö K O S Z T Ü M - rendhagyó ruhademonstráció - a Merlin Színházban

Mindennapjaink egyik legmeghatározóbb kulturális, társadalmi és szociális tényezője a viselt ruha, a testünket borító legkülső réteg


DivatperformanszHelyszíne: Merlin Színház, 1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.

A programról részletesen:
Mindennapjaink egyik legmeghatározóbb kulturális, társadalmi és szociális tényezője a viselt ruha, a testünket borító legkülső réteg, amely egy materiálisan is determinált formai világ, egyszerre borít, fed, burkol, leplez, jelez, ápol és eltakar, vagy éppen, ha arra van szükség, véd és oltalmaz. A ruha kialakulásának eredeti okai és annak elsődleges ősi funkciói a kulturális igények, a társadalmi szokások, a különböző divat trendek hatására, egyre inkább háttérbe szorulnak.

A Merlin Energia 2008 kampány keretein belül az est szervezői, ismert és elismert jelmez-, divat-, és ruhatervezők, színészek és táncosok közreműködésével demonstrálnak az öltözködéssel, a viselettel a természetesség, a környezetvédelem, az újrahasznosítás, az energiatakarékosság és egy egészségesebb életmód érdekében. Az előadásban közreműködik a Tünet Együttes, a TÁP Színház és a DÍVAt-rend is.

A demonstráció alkalmával párhuzamosan kihirdetésre kerül egy ÖKOSZTÜM pályázati felhívás is, melyre március 31-ig bezárólag, három kategóriában pályázhatnak a 18. életévüket betöltött, elszánt „környezetkímélő” ruha- és öltözéktervező fiatalok.

A ruhákat tervezte és felajánlotta: Bodnár Enikő, Kulcsár Viktória, Nagy Fruzsina, Orosz Réka, Szűcs Edit és Tóth Virág

A rendhagyó ruhabemutató manökenjei lesznek többek között: Albert Judit, Arany Virág, Barcza Renáta, Dombi Katalin, Farkas Anett, Gaszler Annamária, Gőz István, Keresztes Tamás, Kovács Martina, Kövesdi László, Kulcsár Enikő, Kulcsár Krisztina, Nagy Nóra, Németh Éva, Németh Juci, Sipos Vera, Spilák Klára, Szabó Olga, Tonhaizer Tünde, Vinnai András és még sokan mások.

Koreográfia: Kántor Kata

A produkciót összeállította: Kulcsár Viktória és Magács László

Jegyek: elővételben 1000 Ft-ért, a helyszínen 1500 Ft-os áron vásárolhatók a Merlin Színház jegypénztárában (1052 Bp., Gerlóczy u. 4.)
Jegyrendelés: +36 1 3 17 93 38, kovacs.andrea [a] merlinszinhaz [pont] hu

Forrás: ÖKOSZTÜM


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2008-02-09






ALMAF