Free-Zoo Hair Performance - hajvágás karddal és pengével a Stella Nemzetközi Divatfórum színp

Bodnár Szabolcs futurisztikus haj lényeket vonultatott fel Revlon Professional támogatásával a Budapest Kongresszusi Központ szűknek bizonyult színpadán a Stella Divatfórum 2006 rendezvénye


Fém lények, fa szörnyek

Free-Zoo Hair PerformanceBodnár Szabolcs futurisztikus haj lényeket vonultatott fel Revlon Professional támogatásával a Budapest Kongresszusi Központ szűknek bizonyult színpadán a Stella Divatfórum 2006 rendezvényen. A félhomályos színpadon fémhordó tetején punk nő áll, kezében öntözőeszköz. Ő osztja az éltető nedűt a színpadon megjelenő, óriás fákra emlékeztető lényeknek, akik imbolygó mozgásukkal sorra eléjárulnak, hogy az öntözés után zöldesen füstölögve mutathassák meg magukat a kifutó végén. A szívárványhajú punk lány most lemászik a magaslatról, és előkészíti a terepet e mesternek. Vagy öt méter hosszú rúd emelkedik vízszíntesen a magasba, élő teherrel. A rúdon ugyanis bokájánál fogva odaerősített, méteres hosszú hajú lány csüng, háttal a közönségnek, testét nem textil, csupán néhány lánc, és testfestés fedi.És karddal a kezében belép a mester, Bodnár Szabolcs ’hajhóhér’, aki kardjának egyetlen suhintásával jó tízcentinyit nyisszant az előtte logó hajzuhatagból. Aztán két kést vesz elő, és kezeit sebesen pörgetve tovább rövidíti a fellógatott lány barna hajsörényét.

Balról hordágyra emlékeztető alkalmatosság érkezik a színpadra, melyre ráerősítik az addig lógó ’áldozatot’. A maradék haját hálóra egyengeti a mester és segédje, majd pedig előkerül a lakk és a vasaló is.

Amíg a frizura a háttérben tovább készül, újabb lények vonulnak a színpadra, most fémes csillogással, megszámlálhatatlanul sok csápjukat lebegtetve. A kifutó előtt még némi díszítést fújnak testfestett bőrükre, aztán mehetnek rémisztgetni a nézőket. A fém lények csapatát egy electric boogie-s táncos-szörny vezeti, bronzszínű testéhez illő szaggatott mozgással haladva. A produkciót egyébként egy fürdőszobafelszerelést forgalmazó cég is támogatta, nem véletlenül: a lények közt akad olyan is, amelyikből annyi zuhanyzócső lóg, amennyi egy komplett lakótelepnek is elég lenne.

A nagy mű készen áll a bemutatásra: a lány, akit már háttal lógva, és oldalról fekve is megcsodálhattunk, most lábra áll, és felénk sétálva előlről, függőleges testhelyzetben is megmutatja magát. Uralkodónő lett belőle: hosszú haja a nyaka köré állított fémhálon feszül.

A lány aztán úgy dönt, hogy lóg még egy kicsit, és az előbb megismert rúdról legördülő fémhálóba gabalyodik laza eleganciával. A háló lassan felemeli őt, aki három méter magasságban lebeg felettünk fém lények és fa szörnyek gyűrűjében.

Fotók a Free Zoo haj-show-ról - Stella Nemzetközi Divatfórum 2006


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-02-25


ALMAF