Iparművész hallgatók bemutatója a 2005-ben épp 200 éves Iparművészeti Múzeumban (április 2

Milyen az, ha fiatal és öreg találkozik? Például olyan, mint az a bemutató volt, amelyen a 200 éves Iparművészeti Múzeum adott helyet az Iparművészeti Egyetem jelenlegi hallgatóinak a bem


Iparművészeti vizsgabemutató 2005Régi és új

Milyen az, ha fiatal és öreg találkozik? Például olyan, mint az a bemutató volt, amelyen a 200 éves Iparművészeti Múzeum adott helyet az Iparművészeti Egyetem jelenlegi hallgatóinak a bemutatkozásra. A Szecessziós és Keleti stílusban épült káprázatos építmény méltó háza az iparművészeteknek. Annál is inkább, mert éppen kétszáz éve szolgálja ezt a művészeti ágat, jó és rossz időben egyaránt. Hogy ez a mostani milyen, arról azok az iparos hallgatók ’nyilatkoztak’, akik ennek az ódon épületnek az aulájában kaptak lehetőséget a véleménynyilvánításra. És ha már lehetőséget kaptak, hát, éltek is vele: ollót s textilt ragadtak, hogy formába öntsék érzéseiket. Akadt azonban olyan is, aki a textil helyett a kreppet, vagy a nejlont részesítette előnyben. De jó bőrök és csodás csipkék is vonultak a születésnapos oszlopai közt.A kreációk színvilága meglepően optimista, szivetmelengetően vidám volt. Felbukkant ugyan a dráma fekete-fehér, illetve fekete-vörös színkombináció, de alapvetően a citromsárgák, türkizek és almazöldek uralták a terepet.

A ruhák formavilágára két szélsőség volt jellemző: a kislányosan bohókás egyfelől, és a méltóságteljesen királynői másfelől.

A kollekciók tanúsága szerint az ifjú iparosok véleménye a mai korról az, hogy a vélemény szabad. 

  Képek az Iparművészetisek divatbemutatójáról a 200 éves Iparművészeti Múzeumban - 2005
Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2005-04-29


ALMAF