Utazás, utazás nélkül

Fodrászok, sminkesek nemcsak a pódiumon, a backstageben is keményen dolgoztak


El lehet-e képzelni üdítőbb kikapcsolódást annál, mint amikor az ember lánya két napot a Szépség szigetén tölthet?Bevallom, nekem hosszas fejtörés után sem sikerült csábítóbb ajánlattal előrukkolnom, hiába soroltam magamnak a lehetőségeket, párizsi, New York-i hétvége ( a városneveket szabadon és hosszasan lehet/lehetne cserélgetni). Nem elég, hogy ezek a kiruccanások kisebb vagyont emésztenének fel – töprengtem – az utazással töltött órák agyonvágnák a pihenésnek indult víkendezést is. Ellenben a Szépség szigete néhány villamosmegállónyira fekszik tőlem – győzködni se igen kellett magamat – lakosságát tekintve pedig majd minden nemzet fia, lánya képviselteti magát a még csak nem is földrajzi képződményen. Irány tehát a Kongresszusi Központ! - mondtam, majd uzsgyi.

És lőn. A Stella Zrt. a Kongresszusi Központból egy hétvégére valóságos multikulturális Beauty Paradicsomot varázsolt, ahol rajtam kívül a trendi frizurákra és make-upokra szomjasak - hála a spanyol, horvát, szlovén, felsorolni is sok volna kiféle, miféle fodrászvirtuózoknak és persze köszönhetően honi kiválóságainknak, Szabados Irene-nek no és Orémusz Emese sminkesnek például -, olyan sokrétű, naprakész információ birtokába juthattak, amit aztán hetekig, hónapokig lehetett emészteni. Ki a göndör haj, ki az egyenes mellett foglalt állást, ki a szembehulló, ki a ritkább frufrut ajánlotta viselésre, annyiféle trükköt, tanácsot kaptunk, magára vessen, aki egyiket sem tudja/tudta a későbbiek során hasznosítani.

De nemcsak frizuratippekkel szolgált a lakosságot és a szakközönséget egyaránt megszólító fórum, a rendezvényen természetesen divatbemutatók is helyet kaptak. Az Art Show Stúdió fiatal divattervezői mellett többek között Orosz Réka bizonyította újra nyakkendőkön edzett tehetségét. A Ki lesz a Lady Stella arca névre keresztelt szépségversenyen pedig bájos hölgyekért izgulhattunk, vajh melyikük vállára kerül majd a győzelmet jelentő olívzöld szalagocska. Már-már sok volt a jóból. Ami a szervezőket illeti sajnos nem voltak mindig a helyzet magaslatán, egy-egy program a végtelenségig csúszott, hogy a közönség már nem bírta cérnával a ráváró izgalmakat, így aztán időnek előtte hagyta el a neki fenntartott széksorokat. De két nap még a Szépség szigetén is két, akik csak a rosszat vették észre, nem jártak nyitott szemmel.

A kiállításon elhelyezett milliónyi stand, az egyszerre több teremben futó programsorozat mind-mind a nagyérdemű felvilágosítását és széleskörű igényeinek kiszolgálását szolgálta, célozta meg. A háttérben már kora reggel sminkben feszítő manökenek apait-anyait beleadtak, hogy egy-egy délutáni fellépés majdan sikerrel záruljon. Fodrászok, sminkesek nemcsak a pódiumon, a backstageben is keményen dolgoztak azért, hogy az a két nap, amit mi az "elvarázsolt" Kongresszusiban töltünk, valóban feledhetetlen élmény legyen.

Fejlődni mindig lehet! Javítani a fentebb vázolt hibákon pedig nemcsak célszerű, érdemesnek szintúgy érdemes, hisz a tökéletesség (ha elérhetetlen is), végső soron majdnem a szépség szinonimája...


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-19


ALMAF