Ránk vártak

Délceg nagyapám helyére csillogó arany fürdőrucis, eszméletlen bundás szépségek sorakoztak, elmém megtelt a friss képekkel, csakúgy szívta magába az emlékeket.


Zsúfolt napom volt, mikor a Veet Elite Model Look döntőjére igyekeztkem.



Nem tudom, a fáradtság vagy az izgatottság – a Claudia Schiffer, Giselle Bündchen felfedezésével büszkélkedő nemzetközi rendezvény természetesen felcsigázott – volt-e nagyobbrészt ludas a történtekben, vagy egyszerűen a memóriám hagyott cserben, mindenesetre ez egyszer hálát rebegtem a teremtőnek, amiért a divateseményeket általában a műsorra tűzött időpontnál fél, egy órával későbben kezdik.

(Nem vagyok az a kifejezett késős típus, épp ellenkezőleg. Bár a pontosság királyi, megesik, hogy néhány perccel korábban érkezem, mint illendő volna. Igaz, ilyenkor sem rontok ajtóstól a házba, inkább sétálok néhány plusz kört az utcán, rovom az aszfaltot, míg egekbe szökött adrenalin szintem is visszakúszik a normál értékekre...)

Csökönyösségemnek hála, ezúttal nem így történt. Bár több alkalommal volt szerencsém meglátogatni a hajógyári szórakozó egységeket, mégis kötöttem az ebet a karóhoz, úgy éljek, a Filatorigátnál kell leszálljak a hévről. Drága megboldogult nagyapám is ludas lehetett a dologban, gyerekkoroban hányszor, de hányszor kellett csodálkozó arckifejezéssel végighallgatnom, bizony, a Filatorigát építésében maga is részt vett. Minden bizonnyal, gatyára vetkőzött, gyöngyöző homlokú, délceg nagyapám képe kísértett, babonázott meg annyira, azért utaztam egy megállóval tovább, ami önmagában még nem is lett volna akkora probléma, ha aztán engedve makacsságomból, előbb-utóbb mégiscsak a helyes útra lelek.

Bolyongtam az éjszakában, feleslegesen. Tíz óra már réges-rég elmúlt, mikor rádöbbentem, valami bibi lehet a dologban. Végül majd egy órás késéssel futottam be a Bed Beach pálmafákkal szegélyezett, homokos „partjára” s szaladtam tovább befelé, meg sem állva a kifutóig. A zsűri, a vörös bombázó Vámosi Viki vezetésével épp akkor foglalt helyet, néhány másodpercen belül a fények is kialudtak, kezdődött a szépséges tinilányok mindent eldöntő vetélkedése. Megkönnyebbültem. Ránk vártak! – gondoltam büszkén, még a mellkasomat is kihúztam, kidüllesztettem, egész biztos vagyok benne, a legendák is így születnek…

Délceg nagyapám helyére csillogó arany fürdőrucis, eszméletlen bundás szépségek sorakoztak, elmém megtelt a friss képekkel, csakúgy szívta magába az emlékeket. A modellfelfedező verseny pörgős-feszesen közeledett a végéhez, még sem tudtam dűlőre jutni, vajh melyik lányzó lesz a Veet Elite legújabb felfedezettje. Nem is próbálkoztam a tippelgetéssel.

Azt hiszem, helyesen tettem. Egy ilyen volumenű rendezvény részesének lenni, mindenképp nyereség, hiszem, nemcsak a győztes, majd minden modellpalánta profitálni fog belőle!


Írta: MZ , Dátum: 2007-10-01






ALMAF